Evde Deodorant Yapmanın Tarifleri !

By

Terlemek günlük hayatta mevsim fark etmeksizin yaz da kış da olsa sürekli olarak yaşadığımız ve son derece normal bir fiziksel olaydır. Fakat ter kokusu hem kişisel bakım için bir eksik hem toplum içerisinde kişiyi geri plana atan bir durumdur. Ter kokusunu engellemek için deodorant kullanılır. Evde deodorant :Küresel ısınma, hava kirliliği problemi yıllardır dünyanın yaşadığı bir sorunken sprey deodorantların bu sorunda ne kadar büyük bir rolü olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış ve stick deodorantlar daha popüler hale gelmiştir. Fakat gözden kaçan bir detay var ki koltuk altlarının gözenek yoğunluğu ve bu bölgede lenf bezlerinin bulunması, bu bölgeye uygulanan ürünler sağlık açısından zararlı olabiliyor. Alüminyum, alkol parfüm gibi içerikler direkt olarak vücuda alınıyor ve kanserojen maddelerin vücutla teması artmış oluyor. Hem sürdürülebilir yaşam için hem dünyamızın sağlığı için hem de kişisel sağlığımız için doğal ürünlere yönelebilir hatta ve hatta kendi deodorantımızı evde kendimiz yapabiliriz. Nasıl olduğunu merak ediyorsanız buyurun sizin için derlediğimiz tariflerimiz…

 

Lavantalı deodorant tarifi:

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 paket kabartma tozu (ya da 1 tatlı kaşığı karbonat)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 10 damla lavanta yağı

Tarifi yapmak için hindistan cevizi yağını buhar yoluyla eritin, kış mevsiminde yapıyorsanız peteklerin üzerinde 10 dakika bekleterek bile eritebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı kolay eriyen bir yağ türüdür. İçerisine kuru malzemeleri de ekleyin ve macun kıvamına getirin. Sonrasında lavanta yağınızı da ekleyip temiz bir kabın içerisine koyun. Eski bir deodorant kabına da koyabilirsiniz fakat deodorant kabında saklayacaksanız mutlaka buz dolabında saklamalısınız. Oda sıcaklığı yükseldiğinde deodorantınızın sıvılaşma ihtimali çok yüksek.

Kullanımı satın aldığınız deodorantları kullanmakla tamamen aynı, yalnızca eğer bu deodorantı buz dolabında muhafaza ederseniz kullanımı çok daha kolay olacaktır. Temiz koltuk altınıza yeterli miktarda uygulama yapabilirsiniz.

Balmumu Evde Deodorant :

  • Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı balmumu (aktardan ya da online sipariş verebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karite yağı (aktardan ya da online sipariş verebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tatlı badem yağı
  • 1 adet E vitamini ampul (eczaneden temin edebilirsiniz)
  • Koku zevkinize göre uçucu yağ

 

Erkeklerin kullanımı için çay ağacı yağı, çam terebentin yağı, okaliptüs yağı ve misk yağı kombinasyonları yapabilirsiniz.
Kadınların kullanımı için ise çay ağacı yağı ve sandal ağacı, misk adaçayı ve ıtır yağı, lavanta yağı gibi esansiyel uçucu yağları tercih edebilirsiniz.

 

Bu tarifte e vitamini sayesinde aynı zamanda koltuk altı bakımı yapacak, balmumu faydaları sayesinde cilt bariyerinizi koruyacaksınız. Tarif ise şöyle: katı formda olan balmumu ve karite yağını benmari usulü eritin içerisine tatlı badem yağını ekleyip karıştırın ardından bir adet e vitamini ampulünü içine kırın ve istediğiniz esansiyel uçucu yağlardan toplamda 10 damla olmak üzere bir tanesini veya elde etmek istediğiniz kokuya bağlı birkaç tanesini damlatın. Donmasını bekleyin ve normalde deodorantınızı kullandığınız gibi kullanın.

C vitamini deodorant:

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı karbonat
  • 1 limonun kabuğu
  • 2 portakalın kabuğu
  • Yarım su bardağı himalaya tuzu
  • Yarım litre su
  • 1 tatlı kaşığı portakal yağı

 

Yarım litre temiz içme suyunu kaynatın ve içine küçük küçük doğradığınız veya büyük tarafla rendelediğimiz portakal ve limon kabuklarını ekleyin. 5 7 dakika kadar kaynattıktan sonra içerisine himalaya tuzunu ekleyin ve tuz eriyene dek karıştırın ve ardından süzün. Temiz bir kabın içerisinde 3 yemek kaşığı karbonatı ve 1 tatlı kaşığı portakal yağını dökün bu karışımın içine macun kıvamına gelene dek kaynayıp soğuyan sudan azar azar ekleyin. Macun kıvamını aldıktan sonra kullanacağınız kaba aktarabilirsiniz. C vitamini renk açıcı özelliğiyle koltuk altı kararmalarına bakım yapacak, karbonat bakterileri öldürecek ve ter kokusunu önleyecek.

Umarız evde deodorant yazısı sizler için faydalı olmuştur, eğer sizin de uygulayıp memnun kaldığınız tarifler varsa yorumlar kısmında bizimle paylaşın. Sağlıklı günler dileriz.

You may also like