topuz saç modelleri

2022 topuz Saç Trendleri !

By

Hem günlük hayatta hem davetlerde hem de ofis stilinde topuzlar kurtarıcı ve oldukça şık gösteren saç modeli şekilleridir. Yüzünüzün güzelliğini ve hatlarını ortaya çıkaracak ve çok çabalamadan şık görünmenizi sağlayacak topuz saç modelleri derledik hem de hepsini yapmak oldukça kolay, saç fırçası lastik tokalar tel tokalar hazırsa sizlerle denemeniz gereken topuz modellerini paylaşıyoruz keyifli okumalar.

Dağınık topuz saç

Son zamanlarda çabasız şıklık modayken kesinlikle denemeniz gereken bir topuz modeli, önceki günden bile fönlediğiniz veya düzleştirdiğiniz saçlarınızla dağınık topuz yapabilirsiniz. Yapmak için önlerinden birer tutam alıp saçlarınızı tepeden at kuyruğu yapın. At kuyruğunu tokanın çevresinde döndürerek topuza dönüştürün, tel tokalarla tutturun ve hazırsınız. Aynı topuzu yerlerini değişik yaparak farklı görünümler elde edebilirsiniz.

Islak görünümlü topuz

Özellikle yaz aylarında oldukça şık ve pratik duran bir model ve yapması çok basit. Bu modeli duştan sonra yaptığınızda görünüm en iyi halinde olur fakat duş almak yerine saçlarınızı ıslatabilirsiniz de. Islak saçlarınızı pürüzsüz bir şekilde tarayın ve ardından köpük veya yumuşak yapılı bir jöle uygulayın Sonra saçınızı geriye doğru vererek sıkı bir at kuyruğu yapın. Yaptığınız kuyruğu kendi etrafında döndürerek topuz yapıp ucunu tel tokalarla tutturun.

 

Örgülü topuz saç

Başınızı eğerek saçlarınızı öne doğru atın ve saçlarınızı ensenizden örmeye başlayın, ördüğünüz saçlarınızı tokayla sabitleyin. Sonrasında ise geri kalan saçlarınızı da tepeden toplayın. Saçlara tarak yardımıyla biraz hacim kazandırın. Son olarak hacimlendirdiğiniz saçlarınızı tepenizde dolayın ve bir tel toka yardımıyla tutturun. İşte size hızlıca evde ya da ofiste yapabileceğiniz bir topuz modeli…

 

Balerin topuzu

Bu model için topuz süngerine ihtiyaç var. Tüm zincir kozmetik mağazalarında ve aksesuarcılarda topuz süngerini bulabilirsiniz. Balerin topuzu için saçları düzgünce tarayarak tepeden toplayın. Topuz süngerini alıp saçınızı aradan geçirin. Saçlarınızı topuz süngerinin hiçbir yeri görünmeyecek şekilde topuz süngerinin etrafından geçirin ve tekrar lastikle sabitleyin. Kalan saçlarınızı ister örerek ister sıkı bir şekilde isterse dağınık bir şekilde topuzunuzun etrafından dolandırın. Topuzunuz bu haliyle tamamlanmış olacak.

Yarım topuz

Bu saç modelini hem dalgalı hem de düz saçlarla yapabilirsiniz. Dilerseniz saçlarınızı düzleştirebilir veya maşa ile geniş dalgalar yapıp ellerinizle bu dalgaları açarak doğal görünüm kazandırabilirsiniz. Fakat tüm bunlarla uğraşmanıza da gerek yok önceki günden kalan saçlarınızı kamufle edebilmek için harika bir yöntem. Saçınızın yarısını lastik tokatla tutturun, tokanın etrafına topladığınız saçı sarın ve bitti.

 

Düşük topuz

Diğer adıyla ense topuzu olarak anılan bu model yazın sonlarında farklı bir isimle karşımıza çıkıyor. Önden daha resmi arkadan dağınık topuz saç modelleri andıran ve daha spor bir hava katan bu saç modeli her ortama uyum sağlayarak sizlere şık bir hava katacaktır. Hem işte hem günlük hayatta kullanabilirsiniz bu topuz için saçınızı alttan at kuyruğu yapıp tokanın etrafından saçınızı dolayıp tel toka veya firkete yardımıyla toplayın.

Mikro topuzlar

Günlük kullanıma çok daha uygun olan mikro topuz modeli oldukça havalı bir görünüm sunuyor Mikro topuz yapmak için Hafif fönlediğiniz saçlarınızı lastik toka yardımı ile küçük küçük toplayarak bu görünümü elde edebilirsiniz. Bohem bir stil için arkadan yapacağınız iki ayrı topuz ile istediğin görünümü yakalayabilirsiniz. İkili topuzları yaparken saç spreylerinden faydalanıp saç ayrımınızı belirginleştirerek, saçlarınızın karışmasını önleyebilirsiniz.

 

Fransız topuz saç modelleri

Fransız topuzu yapmak için ısı kullanmanıza gerek yok. Saçlarınızı tarayarak pürüzsüz bir görünüm elde edin ardından kalın bir saç fırçasıyla ensenizdeki saç tutamını burarak tel toka ile sabitleyin. Ensenizdeki saç tutamını dilerseniz yukarı doğru veya sağa/sola doğru dikine bir şekilde de burgu yapabilirsiniz. Topuzu şekillendirmek tamamen sizin zevkinize kalmış. Saçlarınız uzunsa, bu saç modelini daha yukarıda da deneyebilirsiniz.

You may also like