SAÇ BAKIMI YAĞLARI

SAÇ SORUNLARINIZI SAÇ BAKIMI YAĞLARI İLE KOLAYCA ÇÖZEBİLİRSİNİZ !

By

Saç bakım rutinlerinde son zamanlarda doğal ve kozmetik yağlar sıklıkla bulunmaya kullanılmaya başladı. Birçok bitkisel yağ hem kozmetik ürünlerin içeriğinde yerini aldı hem de doğrudan doğal yağlar saç bakımı rutinlerinde kullanılıyor. Bu tür yağlar hem saçları ve saç derisini besliyor hem de güçlendirici etki yaratıyor. Bu nedenle günlük yaşamda ısıyla şekillendirilen hava kirliliğine maruz kalan ve kuruyan saçlar için eller hemen doğal yağlı içeriklere gidiyor. Fakat bu yağları kullanırken aslında saç tipine ve saçın ihtiyacına yönelik bakım yapmak gerekiyor. Bu nedenle saç bakım yağları hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizler için yazdık.

Saçlara uygulanabilecek yağlar hangileridir ve ne işe yararlar?

Her sabit ve uçucu yağ her saç tipine uygulanmaz. Özellikle uçucu yağları direkt saça sürmemek gerekir örneğin lavanta yağı, limon yağı gibi uçucu yağlar doğrudan saça uygulanmamalıdır. Her yağı saça uygulamak uygun değildir ve saç tipine uygun yağ seçimi yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız bu neden saç bakım yağları hakkında bilmeniz gerekenler burda.

Zeytinyağı;

Zeytinyağının saça faydaları temelde; kepeği yok etmesi, güçlü ve parlak kökler oluşturması, şekil vermeyi kolaylaştırması, saçların daha düzenli uzaması, parlaklaşması, sağlıklı hale gelmesi, gerekli nem oranını sağlaması olarak sayılabilir. Zeytinyağını doğrudan saçlarınıza uygulayabilir ya da dilerseniz farklı yağlarla karıştırabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı;

Hindistan cevizi yağı, saç derisini besler ve her saç teline nem verir. Bu sayede saç kepekten arındırılır. Saç kırılmalarına karşı daha dayanıklı olan daha güçlü, daha sağlıklı saçların çıkmasını sağlayan Hindistan cevizi yağı, saça parlaklık kazandırır. Bu yağ, donuk, kaba saçları parlak ve yumuşak hale getirir.

Tatlı badem yağı;

A, B ve E vitamini bulunduran badem yağının en önemli özelliği zayıf saçları güçlendirmesidir. Kuru ve yağlı saçlar rahatlıkla kullanabilir. Saça uygulanan badem yağı saç tellerinin de kısa bir süre sonra kalınlaşmasını sağlar. Bu şekilde saçlar da oldukça güçlü bir yapıya bürünür. Tatlı badem yağı cildi nemlendirmek için de çok rahat bir şekilde kullanılabilir.

Jojoba yağı;

Jojoba yağı saçlarda ortaya çıkan kırıkların düzelmesini sağlar. Canlılık, parlaklık ve yumuşaklık kazandırarak saçların güçlenmesine etken olur. Kepeklenme sorununu da ortadan kaldırır ve saç diplerini nemlendirir. Antibakteriyel özelliği taşıyan jojoba yağı ayrıca etkili bir antioksidandır.

Hint yağı;

Omega 9 ve Omega 6 yağ asidi içerir ve düzenli kullanımla saçları uzatır. Hint yağı özellikle koyu saçların tercih etmesi gereken bir yağdır çünkü hint yağı kullanarak saçları normal tonundan daha koyu bir tona dönüştürmek mümkündür. Ancak badem yağı gibi güçlü yağlarla birlikte kullanıldığında daha hızlı ve kalıcı bir etki almanızı sağlar. Saçı hem besler hem de uzun vadede beyaz görünümüne iyi gelir ve koyu boyalı saçların açılma hızını yavaşlatır.

Susam yağı;

Saç kırıklarının önlemesinin yanı sıra saç diplerinde mantar oluşumunu da engelleyen susam yağı saçlara bakım yaparak parlak ve canlı görünmesini sağlar. Ayrıca saçların erken beyazlamasını önleyerek uzun yıllar orijinal rengini korumasını destekler.

Argan yağı;

Argan yağı özellikle kıvırcık saçlara çok iyi gelmektedir. Saçtaki elektriklenme sorununun çözülmesine yardımcı olur ve saçın elastikiyetini daha da arttırır.Saç hücrelerinin bağlarını daha çok güçlendirir. Bu nedenle kıvırcık saçları canlandırmak için kullanılabilir.

Üzüm çekirdeği yağı;

Yüksek miktarda E vitamini içerir ve saçları neme doyurur. Saça nemi hapseder ve elektriklenmeye iyi gelir bu sebeple üzüm çekirdeği yağı da kıvırcık ve dalgalı saçlara çok iyi gelebilecek bir türdür. Üzüm çekirdeği yağı çok güçlü bir yağ olduğu için direkt olarak saç dibinize uygulamak yerine saçlarınızın uçlarına uygulamanız tavsiye ediliyor. Hatta diğer sabit yağlarla karıştırırsanız çok daha iyi sonuç alabilirsiniz.

 

 

 

 

You may also like