DOĞAL YÖNTEMLERLE SAÇLARINIZ UZASIN

DOĞAL YÖNTEMLERLE SAÇLARINIZ UZASIN

By

Saç değişikliği yapmak kestirmek boyatmak bakımına özen gösteren kişilerin sıklıkla yaptırdığı işlemler. Bu işlemler sonucunda kimi zaman pişman olup kimi zaman da tekrar eski uzun saçlara özlem duyup hızla saçlarını uzatmak isteyen kişilerin sayısı da oldukça fazla. Bununla birlikte bazı kişilerin saç uzama hızı genele göre daha yavaş olabiliyor bunu hızlandırmak için ve hızla uzun saçlara kavuşmak için deneyebileceğiniz yöntemler var. Doğal ürünlerle de maskeler bakımlar yapabilirsiniz. Kolaylıkla erişebileceğiniz malzemelerle ya da bakımınızda değiştirebileceğiniz bazı yöntemlerle uzun saçlarınıza tekrar kavuşmanız gayet kolay. İşte sizler için derlediğimiz doğal saç uzatma yöntemleri…

Saçlarınızı çok sık yıkamayın

Gün aşırı saç yıkıyorsanız saç derinizde kuruluk meydana gelebilir. Kuruyan deride kan dolaşımı da az olur ve saç uzaması yavaşlar. Saçların kendi yağıyla beslenmesi de önemlidir. Bu nedenle saçlarınızı yıkamayı biraz daha uzun süre bekletmelisiniz. Vücut duşu yapıp saçlarınızı koruyabilirsiniz. Birkaç gün saçlarınızı yağlandırın hem saç derisi için daha sağlıklı olacak hem de saçların kendi yağıyla saç telleri beslenecektir. Saçlarınız yağlıyken kamufle edebilecek saç topuzları, şapkalar tercih edebilirsiniz.

Saç derisi masajı:

Kan dolaşımını hızlandırmak için saç derisine yapılan masaj çok önemlidir. Bunun için özel satılan silikon başlıklı aparatlar oldukça popüler kişisel bakım mağazalarından ya da internetten bu üründen satın alabilir ya da parmaklarınızla 3 5 dakika kadar diplere hafif baskı ile parmak uçlarınızla masaj yapabilirsiniz. Bunu yapmayı unutuyor ya da üşeniyorsanız geceleri mutlaka saçlarınızı tarayarak masaj işlemini tarama yoluyla giderebilirsiniz.


Inversion metodunu deneyin:

Inversion kelimesi ters çevirme anlamına gelir yani inversion metodu ters şekilde durup kan akışının hızlandırarak saç uzatma yöntemidir. 5 dakika kadar oturduğunuz yerden baş aşağı durarak bu yöntemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu işlemi hafif ısıtılmış doğal yağ ile uygulayanlar da var fakat mecburi değil. Eğer aynı zamanda bakım da yapmak isterseniz ısıtarak ya da ısıtmadan hindistan cevizi, zeytinyağı gibi doğal yağlar kullanarak da yapabilirsiniz.

  • Keten tohumu maskesi:

Keten tohumu şifalı bir tohumdur cilt ve saç için faydası çoktur. Hem parlak ve pürüzsüz saçlar hem de hızlı uzayan saçlara sahip olmak için haftada bir kez keten tohumu maskesi uygulayabilirsiniz bu maske oldukça kolay uygulanan iki malzemeli bir maske tarifi ise şöyle;

  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 su bardağı su

Keten tohumu ve suyu hafif kıvam alana kadar kaynatın, kıvam alınca altını kapatın ve bekleyin tohumun yapısı nedeniyle jel kıvamı alacak. Çekirdekleri süzün maskede jeli kullanacağız. Henüz donmadan süzerseniz daha kolay süzme işlemi gerçekleşir. Tercih ederseniz süzmek yerine blender ya da robota atıp 1 tatlı kaşığı doğal yağ ekleyip çekebilirsiniz. Ilıyınca diplere ve uçlara uygulayın kuruyunca yıkayın.

  • Pirinç suyu:

Pirinç suyu amino asit içerir ve saçlarınız için oldukça faydalıdır. Işıldayan ve uzayan saçlar için pirinç suyundan faydalanabilirsiniz. Bunun için yıkadığınız pirinçleri suda bekleterek suyunu kullanabilir, pirinç unu ve suyu karıştırarak uygulayabilirsiniz. Pirinç suyu hem saç hem de cilt için faydalıdır bu sebeple saç deriniz için de iyi bir uygulama olacaktır.

 

Sizler de kendi yöntemlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz, sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

 

You may also like