Amino Asit Saç Bakımı İçin Nasıl Kullanılır ?

By

Amino asit proteinleri meydana getiren yapı taşlarıdır. Saçlar ve tırnakların bakımı tamamı ile proteinlere bağlıdır. Bu nedenle sağlıklı güçlü parlak saçlar için amino asit şahane bir içeriktir. Tüketilen protein içerikli besinler sindirildikten sonra amino asit olarak depolanır. Depolanan amino asitler ise daha sonra vücutta ihtiyaç neredeyse o bölgelere gönderilir. Amino asitlerin kullanım alanları çok geniştir. Kas kütleleri, saç ve tırnaklar bunların başlıcalarıdır. Peki saç bakımında amino asit nasıl kullanılır sizler için inceledik.

 

Amino asitin saça faydaları nelerdir?

  • Amino Asitler protein bileşeni olduğu için onarıcıdır ve saçların yenilenmesine destek verir. Saç boylarındaki kırılganlığa iyi gelir.
  • Saçları besler ve bu sayede daha sağlıklı bir görüntü oluşmasını destekleyicidir.
  • Saç tellerinin güçlenmesine sebep olur.
  • Saç kırılmalarını engeller.
  • Saç uçlarındaki kırıkları doldurarak saçların kalınlaşmasına destek olur.

 

Amino asitlerden nasıl faydalanılabilir?

Yazı girişinde belirttiğimiz gibi besin içeriklerinden amino asit alımı mümkündür, her yazımızda cilt, tırnak veya saç fark etmeksizin öncelikle içten beslenmenin öneminden bahsediyoruz. Bu nedenle amino asit açısından zengin gıdalarla beslenmek sağlıklı saçlara kavuşmanın temel adımlarından biridir. Her zaman dış bakımdan önce sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmak, vücudun ihtiyaçlarını karşılamak asıl güzelliği sağlar, tüm bunlar yapıldıktan sonra bakım kısmına geçilmesi en doğrusudur.

Amino asit nasıl kullanılır?

Amino asit içeren, ambalajında yazmasa dahi içeriğinde amino asit bileşeni bulunan pek çok şampuan, bakım kremi, maske ve diğer işlevde ürünler güzellik mağazalarında bulunabilir. Güçlü saçlara sahip olmak istiyorsanız içerik okuyarak bu tipte bir ürün satın alabilirsiniz. Konsantre tek kullanımlık saç maskelerinden istifade edebilirsiniz. Rutininize bu ürünleri veya birkaçını eklediğinizde ne kadar sağlıklı ve parlak saçlara sahip olduğunuzu kırıklarınızın onarıldığını göreceksiniz. Fakat kozmetik ürünlerinizden saç bakım ürünlerinizden memnunsanız, doğal ürünlerle de amino asitten faydalanabilirsiniz. Sprey ya da maske gibi evde yapabileceğiniz doğal ürünlerle de saçınızı besleyebilir bakım yapabilirsiniz.

Sizler için evde yapabileceğiniz doğal ve amino asit içerikli tarifleri paylaşıyoruz.

Pirinç spreyi:

Pirinç taneleri yüzde 75-80 oranında nişasta içerir. Nişasta saçı yumuşatır fakat bunun dışında içeriği çok zengin bir üründür. Pirincin içinde aminoasit, B vitaminleri, E vitamini ve antioksidanlar ve birçok vitamin ve mineral de bulunur.

Gerekli malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su

Pirinci birkaç kez suyla yıkayıp süzün, ilk koyu beyazlığının gitmesi gerekiyor. Sonrasında bu sudan arındırın ve pirinci orta büyüklükte bir kapta suyla karıştırın. Ardından bir kaba bu suyu ayırın ve üzerini kapatın. Ayırdığınız pirinç suyunu 12 ila 24 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu şekilde suyun fermente olmasına ve tüm vitamin ve minerallerin dışarı çıkmasına sebep olacaksınız. Uzmanlara göre, fermente içerikler çok daha yüksek miktarda antioksidan içerir. Eğer aceleniz varsa bekletmeden de kullanabilirsiniz fakat amino asit miktarı daha düşük olacaktır. Yaptığınız pirinç suyunu isterseniz banyodan önce kullanabilir isterseniz yıkayıp temizlediğiniz saçlarınıza duş esnasında durulama suyundan önce kullanıp bekleterek de uygulama yapabilirsiniz.

Yumurta maskesi:

Yumurta sarısı amino asit ve lesitin içerir ve saçları onarmak için oldukça faydalıdır. Kükürt içeriğiyle kepeği azaltırken dolaylı olarak saç dökülmelerini de minimuma indirir.

  • 2 adet yumurta (birinin sadece sarısı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 5 damla lavanta yağı (tercihe bağlı maskenizin temiz kokması için)

Temiz bir kabın içerisinde tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Uçlardan başlayarak diplere doğru uygulama yapın 20 dakika kadar bekleyin. Sonrasında banyo yapabilirsiniz.

Umarız yazı faydalı olmuştur, görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Sağlıklı ışıltılı ve güzellik dolu günler dileriz.

 

You may also like