PROTEZ TIRNAK

PROTEZ TIRNAK NEDİR VE NASIL YAPILIR?

By

Bakımlı görünmenin en önemli unsurlarından biri ellerdir. Temiz görünen manikürü yapılmış ve güzelce oje sürülmüş eller herkesin hayali. Fakat hızlı günlük tempo içerisindeyken sürekli oje değiştirmek bozulan ojeleri düzeltmek kolay olmuyor. Eller sürekli kullanılıyorsa manikür yapılmış ellerdeki ojeler de çabucak bozulabiliyor. Protez tırnak uygulamasıysa tam bu problem için doğru çözüm. Kalıcılığı ve şık duruşuyla fazlasıyla kurtarıcı bir işlem. Güzellik ve bakım sektörlerinin giderek gelişmesiyle ortaya çıkan yeniliklerden biri olan protez tırnak işlemi nedir, nasıl malzemeler kullanılır ve nasıl yapılır tüm detaylarıyla yazımızda.

 

Protez tırnak nedir?

Protez tırnak kişinin kendi tırnağı üzerine özel malzemelerle eklenti yapılmasıdır. İstenilen boy ve şekle göre dizayn edilebilir ve takma tırnağa kıyasla kat be kat doğal görünür. Kullanılacak malzeme tam kendi tırnağınızın üzerine kuru manikür işleminden sonra uygulanır ve işleminizi yapan uzman tarafından her kat uygulandıkça kontrol edilerek en doğal görünüm elde edilir. Tırnaklarınız sağlam değilse ve sürekli kırılma problemi yaşıyorsanız, tırnak yeme sorunundan muzdaripseniz protez tırnak uygulaması sizin için harika bir çözüm yöntemi olacaktır.

Protez tırnağın üç farklı çeşiti vardır bu çeşitlerin ayrılması malzeme farklılığından kaynaklanıyor. Tırnak için özel üretilen malzemeler kullanılıyor ve protez tırnak çeşitleri şu şekilde;

 

  • JEL
  • AKRİLİK
  • DİPPİNG

Akrilik tırnak: Özel bir toz ve özel bir sıvı karıştırılarak elde edilir. Tırnak ucuna plastik bir tırnak yerleştirilir kalan kısımlar ise bu akrilik sıvı ile doldurulur.

Jel tırnak: Bu yöntemde istenilen boya göre bir şablon oluşturulur ve tırnağa bir jel uygulanır ardından kurutup rötuşlar yapılarak şekil verilir. Bu yöntem en kalıcı ve doğal duran yöntem olarak bilinir.

Dipping tırnak: Bu yöntem ise akrilik tırnağa benzer arasındaki fark bu yöntemdeki malzemenin farklılığından dolayı uygulamanın mat ve kokusuz olmasıdır.

Protez tırnak nasıl yapılır?

Protez tırnak uygulamasının süresi 1-1.30 saat sürer. Tırnak uygulaması esnasında kişinin kendi tırnaklarına zarar vermemesi için üzerine koruyucu madde sürülür. Bu koruyucu madde; hem protez tırnağın gerçek tırnağa yapışmasını sağlar hem de tırnağın törpüleme işleminden zarar görmesini engeller. Sonrasında jel uygulaması yapılır, bu jel UV ışınlı makinenin yardımıyla kurur ve ardından güzellik uzmanınız size mevcut renk kartelalarını gösterir. İstediğiniz renkle üzerine kalıcı oje uygulaması veya tercih ederseniz nail art uygulaması da yapılabilir.

Protez tırnak ne kadar süre kullanılabilir?

Protez tırnakların kullanımı kişinin tırnağının ne kadar sürede uzadığına göre değişkenlik gösterir. Fakat ortalama 20 gün gibi bir süre tırnaklarınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sert yapısı sayesinde tırnakların kırılma olasılığı yoktur, zaten uygulamanın popülerliğinin sebebi de işlem sonrasında kusursuz derecede eşit görünen ve kırılmayan tırnaklara sahip olacak olmanızdır. 20 gün süreden sonra tırnağınız için rötuş işlemi yaptırabilir dilerseniz tırnaklarınızı çıkarttırabilirsiniz. Eğer çıkarttırmayı düşünmüyorsanız protez tırnaklar yenilenerek yıllarca kullanılabilir.

Rötuş işlemi nasıl olur?

Rötuş işlemindeyse tekrar kuru manikürünüz yapılır ve özel ekipmanlarla protez tırnaklarınız üstten inceltilir. Hem uygulanan oje hem de tırnağın bir kısmı inceldikten sonra tekrar tırnak dibinden uygulama yapılır ve yeni ojeleriniz sürülmeye hazırdır. Protez tırnak işlemi anlattığımız üzere oldukça basit bir işlemdir 20 günde bir 1.5 saat ayırıp uzun vadede zamandan tasarruf ederek siz de şahane tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Umuyoruz yazıdan keyif almışsınızdır. Protez tırnak seviyor musunuz yoksa fikriniz doğal tırnak kullanımından yana mı?

Yorumlarınızı bekliyoruz… Sağlıklı günler dileriz.

You may also like