MANİKÜR SIRASINDA HANGİ HATALARI

MANİKÜR SIRASINDA HANGİ HATALARI YAPMAMAYA DİKKAT ETMELİYİZ ?

By

Güzel ve bakımlı eller iyi bir görünümün en önemli etkenlerinden biridir. Bakımlı tırnaklar ve ellere sahip kişiler her zaman daha şık görünür ve doğru yapılmış bir manikürün güzel görünüme kocaman bir katkısı vardır. Ellerin iyi görünebilmesi için tırnaklara yapılan manikür de en önemli unsurdur fakat manikür sonucunda da istediğiniz görünümü elde edemiyorsanız manikür sırasında bazı hatalar yapıyor olabilirsiniz. Manikür yapmak birkaç adımdan oluşsa da bazı teknikler gerektirir ve bu teknikler incelik ister bunlara dikkat etmeyip yaptığınız hatalarla istediğiniz şekilde güzel bir görünüme sahip olmaktan uzaklaşırsınız. Manikürünüzü yaparken nelere dikkat etmeniz gerekir, manikür sırasında yapılan hatalar nelerdir? Tüm cevapları bloğumuzda adım adım yazdık…

Temizlik:

Manikür yaparken kullandığınız aletlerin temizliği çok mühimdir. Manikür suyunuzun olduğu kaptan kullandığınız törpüye tırnak makasına kadar her şey temiz olmalıdır. Her kullanımdan önce alkollü temizleyicilerle ya da dezenfektanla temizleyebilirsiniz eğer elinizde bu tür bir ürün yoksa kaynar su içinde 10 dakika bekletebilirsiniz. Kullanacağınız aletlerin kirli olması temizlenmemesi ellerinizin mikrop kapmasına davetiye verir. Bu yüzden başlamadan önce her şeyin temizliğinden emin olun.

 

Kütikül temizlenmesi:

Manikürünüzü yaparken tırnak çevresindeki etleri yani kütikülleri kesiyorsanız hataya yol açmanız çok olasıdır. Tek başına manikür yaparken çok derinden kesebilirsiniz bu da yaralanmaya yol açabilir ayrıca ilerde tırnak etlerinin çok daha kalın olmasına sebep olacaktır. Ancak bir uzmana yaptırıyorsanız kestirin. Kendi manikürünüzü yaparken tırnak etlerinizi tahta çubuklarla ya da törpüyle çok bastırmadan itmeniz çok daha sağlıklı olacaktır.

Yanlış törpüleme:

Tırnakları dikey törpülemek, sert hareketlerle bastırarak törpülemek tırnaklarınıza çok fazla zarar verir. İleri geri hareketler yapmamalısınız bu şekilde tırnaklar kırılgan hale gelir ve zayıflar. Tırnaklar dairesel hareketlerle ve tek yöne doğru törpülenmelidir.

Oje bazı kullanmamak:

Manikürünüzü yaptınız tırnaklarınızı güzelce törpülediniz etleriniz de tertemiz ve oje sürmeye geçeceksiniz bu esnada direkt ojeyi tırnağa uygulamaktan kaçınmalısınız. Öncelikle bir oje bazı sürerseniz sürdüğünüz ojeler çok daha kalıcı olacak ve pürüzsüz görünecek ayrıca baz tırnaklarınıza ojenin verdiği zararı azaltmada faydalı olacaktır. Sararma inceltme gibi problemleri önleyecektir. Kalıcı ve hoş görünen bir manikür için oje bazı adımını atlamamanızı tavsiye ederiz.

Oje şişesini sallamak:

Oje sürmeye başlamadan önceki hatalardan biri de oje şişesini sallamaktır. Özellikle eski bir ojeyse oje şişesini salladığınızda, şişenin içindeki hava taneleri ojede kabarcıklara neden olur bu şekilde sürdüğünüzde ojeniz tırnaklarınızda iyi görünmez.

Çok kalın oje sürmek:

Aceleyle sürülen kalın tabakada oje uygulaması yapmak ya da rengin etkisini arttırmak için bu uygulamayı yapmak büyük bir hatadır çünkü kalın sürülmüş ojenin bozulma ihtimali çok yüksektir kururken dalgalanmalar olabilir ve geç kurur. Bu hatadan kaçınmak için birkaç kat oje uygulaması yapmalısınız ince katlarla sürüp yeterli rengi aldığınızda bırakabilirsiniz. Tabii her katın kurumasını beklemekte dalgalanma problemi olmaması için çok önemli.

Hataları yanlış şekilde temizlemek:

Oje sürerken eliniz kayabilir uygulama yaparken ojenizi taşırabilirsiniz, hepimizin başına gelen çok doğal bir durum fakat bu durum oluştuğuunda panikle pamuğa ya da pamuklu çubuğa yönelmek manikürünüzü bozar. Bunun yerine oje silici kalemlerden satın alabilirsiniz veya kullanmadığınız ince fırçalarınızdan yardım alabilirsiniz. İnce fırçaya aseton batırıp temizlemeniz görüntü için çok daha iyidir.

 

Sizin manikür yaparken dikkat ettiğiniz neler var? Burada ki hatalardan yaptığınız oluyor mu? Bizlerle fikirlerinizi ve önerilerinizi paylaşmayı unutmayın. Sağlıklı günler dileriz.

You may also like