MANİKÜRÜN FAYDALARI

By

Manikür Nedir? ellerimizdeki tırnakların daha sağlıklı olmasını estetik görünmesini sağlayan hijyenik amaçlı yapılan bir bakımdır. Ellerimizi her ne kadar gün içerisinde kokulu sabunlarla yıkasak da özel bir bakım yapmamıza ihtiyaç vardır.

Manikür yapma konusunda uzman birinden düzenli olarak yaptırdığınız manikür tırnaklarınızın ve tırnak etinizin sağlığını korurken daha şık ellere sahip olmanızı da sağlar. 

 

Manikür Nasıl Yapılır?

İlk adım olarak tırnaklarınızın üzerinde oje kalıntıları var ise aseton yardımıyla temizlenir. Temizlenen tırnaklarınız kurutulur ve hemen ardından ılık su içerisinde elleriniz bekletilir. Ilık suyun içerisine tercihinize ve ihtiyacınıza göre eklemeler yapılabilir.

Şampuan, limon, gül suyu en çok tercih edilenlerdir. Ardından ılık suda yumuşayan tırnak etlerinize manikür makası ile işlem yapılır. Temizlenen ellere daha sonrasında törpü ile şekil verilir. Son olarak tırnak bakımınıza katkı sağlayacak özel yağlar sürülür.

Ölü deriden temizlenen tırnaklar geri itilerek son dokunuşlar tamamlanır. Manikür işlemi bittikten sonra isteğinize bağlı olarak oje sürülebilir. 

Manikür

Manikür Çeşitleri 

Klasik:

klasik Manikür nedir ? Gelenekselleşmiş manikür, tırnaklarınızın temizliğini, düzgün şekile sahip olmasını, şekillendirmeyi, törpülemeyi hedefler.

Standart bir manikür, genellikle tırnaklarınızı düzeltmeyi, törpülemeyi ve parlatmayı, tırnak etlerinizi düzeltmeyi içerir. Klasik manikür su ile yapılan manikür cinsidir klasik manikürde etler özel solüsyon içeren tek kullanımlık kitlerde yumuşatılarak manikür pensi ya da makası (özel aparatlar yardımıyla) kesilerek yapılır. Ölü derinin temizlenmesi işlemidir.

 

Kuru:

Kuru Manikür nedir ?asıl adı mikro manikürdür. Kendine has profesyonel cihazlarla tırnak ve tırnak etlerini temizler. Sadece deri üstündeki değil deri altından gelmekte olan keratin sıkışmalarının temizlenmesi ve kesme işlemi yapılmaması nedeniyle manikür kullanım süresini ortalama 1 hafta daha uzatır.

Kuru manikürde bir losyon kullanılmaz. Amaç kurumuş ölü deriyi mikro uçlar yardımıyla nokta atışı alabilmek sağlıklı deriye müdahale etmemektir. Kuru manikürde tırnak boylarınız daha uzun gözükür ve canlı deriye zarar vermez. 

manikürün faydaları

Manikür yaptırmak eklemlerin hareket etmesini sağlar.

Yumuşak ve pürüzsüz ellere sahip olursunuz.

Güçlü, kırılmayan tırnaklarınız olur.

Tırnaklarınızın mantar gibi hastalıklardan korunmasını sağlarsınız.

You may also like