Cilt Lekesi

CİLT LEKELERİNE SAVAŞ AÇAN 4 ÇÖZÜM

By

 

Cilt Lekesi Nedir?

Cildimize doğal rengini veren hücrelerin adı melanosittir. Melansolit hücrelerinin düzensizliği ya da çok üretimi cilt lekelerine sebebiyet verebilir. Cilt lekelerinin oluşmasındaki bir başka sebep ise güneş ışınlarının zararlı ışıklarıdır. Güneş ışınlarından cildimizi korumazsak cilt lekeleri gün yüzüne çıkabilir. Bu sebepleri yanı sıra hamilelik, hormonal ilaçlar, genetik faktörler cilt hücre yapısını bozup cilt lekelerine sebep olabilir.

Cilt Lekesi Nedenleri Nelerdir?

Yaz aylarında yaptırılan ağda, epilasyon, peeling gibi işlemler

Bazı tansiyon ilaçları, kalp ilaçları ve antibiyotikler

Genetik yatkınlık

İleri yaş

Hamilelik

Hormon tedavisi

Son kullanma tarihi geçmiş ya da yanlış kozmetik ürün kullanımı

Cilt enfeksiyonları

Aşırı yağlı ve baharatlı beslenme

Yeterli su tüketmeme

Sigara ve alkol kullanımı cilt lekelerinin sebepleri arasındadır.

CİLT LEKELERİNE SAVAŞ

Cilt Lekeleriyle Baş Edebilmek İçin 4 Çözüm Önerisi

  • Sizi aynaya küstüren cilt lekeleriniz için uzman bir dermatolog yardımı almak en kesin çözümlerden biri olacaktır. Unutmayın ki doğru doktor doğru tedavi demektir.

 

  • Güneş koruyucu krem kullanmak. Bildiğiniz üzere her mevsimde kullanmamız gereken güneş kremlerinin önemi cilt lekelerinde de kendini baş sırada gösteriyor. 

 

  • Yediğimiz her besin, cildimizde kendini gösterir. Organik, doğal besinler tüketmemiz cildimizin daha parlak, canlı ve temiz görünmesine katkıda bulunur. Cilt sağlığımızın önemi için doğal beslenme çok önemlidir. Cilt lekelerinin önlenmesinde meyve, tahıl, yoğurt tüketimi oldukça önemlidir.

 

  • Şimdi de sıra evde kolayca yapabileceğiniz ve cilt lekelerine çözüm sağlayacak mucizevi maskelerde; 

 

Bir adet E vitamini kapsül alıp kırdıktan sonra 3 damla hint yağı ile karıştırıyoruz. Gece uyumadan önce temizlemiş olduğumuz cildimize pamuk yardımıyla sürüyoruz. Gün geçtikçe cilt lekelerinizin hafiflediğini daha ışıltılı bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

 

1 küp esmer şekeri yarım limon suyunda iyice erittikten sonra pamuk yardımıyla cilt lekelerinizin üzerine sürün ve 25-30 dakika bekletin. Her gün tekrarlayın.

You may also like