CİLDİ SIKILAŞTIRAN

CİLDİ SIKILAŞTIRMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ ?

By

Cilt en değerli giysimizdir ve zamanla gerek genetik gerek çevresel nedenlerle elastikiyetini kaybeder. Yaşlanma nedenli veya genetik nedenli bu sarkmalar ve çizgiler çok fazla güneşe maruz kalma ve sağlıksız kilo verme nedeniyle de ortaya çıkabiliyor. Eğer siz de bu gibi sorunlar yaşıyorsanız endişelenmenize gerek yok evde de cildinizi sıkılaştıran pek çok yöntem uygulayabilirsiniz. Siz de sarkma ve kırışıklıklara çözüm önerileri arıyorsanız tam da bu yazıda işinize yarayacak cilt sıkılaştırma yöntemlerini derledik. Keyifli okumalar…

 

Cildinizi susuz bırakmayın;

Yeterince su içmemek tüm vücudun işleyişi için ve cilt sağlığı için çok önemli. Susuzluk ciltteki pek çok kusurun ve cilt sorununun altında yatan sebep olabilir. Kuru ciltler çok daha hızlı kırışır ve elastikiyetini kaybederek sarkmalar meydana gelir. Deri altındaki hücreler yetersiz su içmemekten dolayı yenilenemez ve yüz matlaşır, kırışır ve sarkabilir.

İyi beslenin;

Güzel bir cildin anahtarı içten beslenmektir. Yeterli ve düzenli beslenmeyle zinde bir vucuda sahip olduğunuz gibi doğru orantıda güzel sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Antioksidan içerikli narenciyeler ve kırmızı meyvelerle beslenerek cildinize fayda sağlayabilirsiniz. İyi beslenmek cildi sıkılaştıran yöntemler arasında en kolayıdır.

 

Takviye alımı;

Eğer beslenmeniz yeterli gelmiyorsa c vitamini desteği ve kolajen desteğiyle cilt bariyerinizi güçlendirerek cildinizi sıkılaştırmaya yardımcı olabilirsiniz. Q10, selenyum ve çinko içerikli vitaminler de alabilirsiniz. Fakat bu tür takviyeleri mutlaka doktora danışarak almalı ve eczanelerden edinmelisiniz.

Yüzünüz için doğru ürün seçin;

Hangi tür şampuan, sabun ve yıkama jeli kullandığınıza dikkat edin. Bu tür ürünlerin içeriğine dikkat etmek cilt için çok önemlidir. Birçok cilt bakım ürünü, cildi kurutup tahriş edebilen, daha az elastik hale getiren sülfatlar içerir. Silikon, paraben ve sülfat içeren ürünlerin oranlarına dikkat edip alışveriş yaparken mutlaka içerik okumalısınız.

Yüz yogası;

Yüz yogası botoksa alternatif görülen yepyeni bir trend. Bir dizi günlük yüz egzersizinden oluşur hedefi cildini güçlendirip rahatlatarak, cilt yaşlanmasının etkilerini azaltmaktır. Yüz yogasına basit hareketlerle başlanır ve yüzdeki kasların çalışmasını sağlayan bazı egzersiz tekniklerini barındırır. Sosyal medya platformlarında yüz yogasıyla ilgili bölgelere hedefli pek çok içerik bulup uygulayabilrsiniz. Günde 15 20 dakikanızı ayırarak harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

 

Cilt masajı;

Yüzde sarkmaların olduğu bölgeleri hedefleyerek yapacağınız cilt masajı uygulaması yapmak cildinizin yenilenmesine yardımcı olur. Hem rahatlama ve iyileşem sağlar ve yanı sıra iyi bir yüz masajı yaşlanma belirtilerine karşı mücadeleye yardımcı olur ve kan dolaşımınızı hızlandırır. Yüz için satılan titreşimli masaj aletleri de manuel olarak yaptığınız masajdan farklı olarak daha hızlı sonuç almanıza yardımcı olur. Titreşimiyle elde yaptığınız masajlardan daha fazla kan dolaşımı hızlandırır ve sıkılaşmaya destek sağlar. Yüz yağlarıyla birlikte masaj aletleri kullanırsanız son derece iyi etkiler alabilirsiniz. Doğal taşlardan yapılan gua sha ve yüz rollerları da doğru uygulamayla çok güzel sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

 

Cildi sıkılaştırmak için evde uygulanabilecek doğal ürünler ve yağlar kullanın;

Salatalık

Salatalık, içerdiği yüksek su oranıyla cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur. Bu yüzden salatalık suyunu cildinizin sarkan bölgelerine sürüp ve kurumasını bekleyebilirsiniz, ya da doğrudan soğumuş bir salatalığı ince ince dilimleyip 15 dakika yüzünüzde bekletebilirsiniz.

Aloe vera

Araştırmalar, aloe veranın ciltte harikalar yarattığını, yaraları ve yanıkları iyileştirdiğini, ayrıca nemlendirici görevi gördüğünü kanıtlamıştır. Aloe vera jeli sarkmış cildinizi büyük ölçüde etkileyebilir ve sıkılaştırabilir. Bu nedenle yaprağını kırın ve jeli çıkarın. Ardından doğrudan cilde uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra su ile yıkayın.

C vitamini içerikli narenciyeler;

Limon portakal greyfurt gibi narenciyelerle maskeler yapabilirsiniz, c vitamininin cilt için ne kadar etkili olduğuyla ilgili oldukça faydalı bir yazımız var burdan yazıya ulaşabilirsiniz. C vitamini serumları kremleriyle cilt sıkılaşmalarının önüne geçebilirsiniz.

Yasemin yağı;

Yasemin yağı hücre yenileyici ve sıkılaştırıcı etkileriyle bilinen bir yağ türüdür. Temiz cildinize nemli bir pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz. Bunun için hafifçe ıslattığınız bir pamuğa 5 damla yasemin yağı damlatıp hedeflediğiniz bölgeye sürebilirsiniz. Bu uygulamayı 2 günde bir yapabilirsiniz.

 

Yazı faydalı olduysa ve beğendiyseniz lütfen yorumlarda bizimle paylaşın, uygulamayı düşündüğünüz yöntemleri de bizlerle paylaşabilirsiniz. Işıl ışıl ciltlerle sağlıklı günler dileriz.

You may also like