BOTOKS

BOTOKS SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

By

Botoks dünyada ve ülkemizde son yıllarda yaygınlığı artan bir kırışıklık giderme ve gençleşme metodudur. Çoğunlukla estetik amaçlı kullanılsa da tıbbi olarak da pek çok farklı sebeple uygulanabiliyor. Botoksun içeriğinin yılan zehri olduğuna dair yaygın ve yanlış bir algı var fakat botoks labaratuar ortamında üretilen bir bakteriden elde edilen tıbbi bir maddedir ve hedeflenen bölgeye uygulanarak enjeksiyon yapılan bölgenin hareketinin azaltılması amaçlanır. Nörolojik hastalıkların tedavisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Botoks uygulaması, diş sıkma rahatsızlığı, şaşılık, göz tembelliği ve aşırı terleme gibi problemler için de yapılmaktadır. Tabi botoks uygulaması yapıldıktan sonra uzun süre kullanım ve iyi görünüm için dikkat edilmesi gereken unsurlar var. Eğer siz de bu uygulamayı yaptırdıysanız veya yaptırmayı düşünüyorsanız botoks sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenler için blog yazımızı okumaya devam edin.

 

Hareket ve Baskı Uygulamaya Dikkat

Öncelikle botoks lokal bir işlemdir ve belirli bölgeleri veya kasları hedef alır, hedef alınan bölgeleri botoks sonrası korumalı baskı uygulamaktan kaçınmalıdır, dokunulmamalı ve doku sıkıştırılmamalıdır. İlk 3-4 saat sportif aktivitelerden kaçınmak gerekir sportif aktiviteler kan akışını hızlandırdığı için artan kan akışı botoksun enjekte edildiği yerden dağılmasına neden olabilir, Botoks uygulamasından sonra ev işlerini ertelemek ve ağır iş yapmamak botoks sonrası kalıcılığı için çok önemlidir. Kafa pozisyonunuzda çok fazla değişikliğe neden olacak bu tür hareketleri 24 saat boyunca ertelemeli ve hatta 3-4 saat boyunca telefonla uğraşırken bile kafa bölgesini dik tutmalısınız. Yüz üstü ve yan yatmaktan kaçınmalı sırt üstü istirahat etmelisiniz.

botoks  nedir

Cilt ve cilt dokusuna zarar vermemek için neler yapmalı?

Botoks bir enjeksiyon işlemi olduğundan dolayı iğnenin girdiği bölgeler birkaç saat açık duracaktır. Bu sebeple ilk 6 saat makyaj yapmak-silmek, yüz yıkamak, kozmetik krem uygulamak açık bölgelere zarar verir ve mikrop kapma ihtimali çokça yükselir. Bu uygulamalar botoksa zarar verdiği gibi cilt dokusuna da zarar verir ve leke oluşumu başlatır. Deri dokusunun iyiliği ve kalıcılık için botoks sonrası bir süre duş almamalı, aşırı ısıya maruz kalınmamalı, kızarıklık ve ödem kaybolana kadar güneş banyosu, solaryum, hamam ve saunadan kaçınılmalıdır.

 

Beslenme ve Yeme İçme

Kan akışını hızlandırmamak ve morlukların iyileşmesini hızlandırmak için botoks sonrasında kan sulandırıcı ilaçlara ara verilmelidir. Kesinlikle uygulamadan sonraki birkaç gün alkol tüketilmemelidir. Alkol morluk dışı başka komplikasyonlara da sebep olabilmektedir. Beslenmeye de dikkat etmek gerekir. Kahve tüketimi azaltılmalı, fazla tuzlu, paketli, işlenmiş gıdalardan ve ödem yapıcı yiyeceklerden uzak durmalı. Limon, kayısı, kiraz, maydanoz ve salatalık gibi su atıcı özelliği olan besinler tüketebilirsiniz.

 

Siz botoks yaptırıyor musunuz? Yoksa tercihiniz doğallıktan yana mı? Eğer bu işlemleri uygulatmak yerine doğal çözümler arıyorsanız bhttps://blog.beyoutygo.com/dogal-guzel-olmanin-sirlari-cozuluyor/ doğal güzellikle ilgili tavsiyelerimizin olduğu yazıya buyrun.

 

You may also like