CİLDİMİZİ NEMLENDİRMEK İÇİN ÖNEMLİ NEDENLER

By

Cilde nemlendirici uygulamak cilt bakımı rutininin belki de en önemli ve temel adımlarındandır. Pek çok nemlendirici çeşidi raflarda mevcut ihtiyacınıza yönelik edindiğiniz bir nemlendiricinin cilt için pek çok faydası vardır. Nemlendirici kullanımının aksatılması ya da rutinde hiç dahil edilmemesi kısa ve uzun vadede sorunlara yol açabilir. Cilt kuruluğu, erken yaşlanma gibi pek çok problem meydana gelebilir. Cildi düzenli şekilde nemlendirmek cilt bakımının büyük yüzdesini tamamlamaktır faydaları ise epey fazla işte cilt bakımı severler için derlediğimiz cildimizi nemlendirmek için önemli nedenler…

 

  1. Cilt bariyeri nemli ve güçlü olur

Nemlendirici ürünler cilt tabakasını güçlendirir ve cilt bariyerinin kuvvetlenmesine yardımcı olur böylece cildiniz hem dış etkenlere karşı korunur hem de nem dengesi sağlanır. Gündüz makyaj öncesi cildi nemlendirdiğinizde cilt ve makyaj arasına bir bariyer koyarak makyaj ürünlerinin cilde etki etmesine ve cilt sağlığını bozmasına engel olursunuz, gece cilt bakımında ise neme doyurur ve gece ciltte ürünün çalışmasına ve cildi ertesi güne hazırlamasını sağlarsınız nemlendirici krem bu sayede cildinizi güçlendirir.

  1. Cildin pürüzsüz görünmesini sağlar

Cilt temizleme sonrasında üzerindeki doğal yağ dokusu arındığı için nemini kaybeder bundan ötürü yıkandıktan sonra nemlendirilmeyen bir ciltte pullanma ve pütürlü bir görünüm oluşabilir. Pürüzsüz bir cilde kavuşmak için cildi nemlendirmek önemlidir. Bu sayede cilt makyajsızken pürüzsüz görünmesini makyaj yapıldığında ise daha doğru ve kusursuz görünmesini sağlayacaktır.

  1. Kaşıntı ve hassasiyeti önler

Kuruyan cilt çatlar ve pul pul bir doku oluşturur bu doku kaybı nedeniyle hassasiyetler ve kaşınmalar meydana gelir. Özellikle hassas cilt sahibi kişiler cildini sık sık nemlendirmelidir. Bu tipte cilde sahip olan kişiler nemlendirmeyi aksattıklarında egzama gibi problemler baş gösterebilir. Bu sorunları önlemek kaşıntı hassasiyet problemlerini ortadan kaldırmak için nemlendirici adımı önemlidir.

  1. İnce çizgiler ve kırışıklık görünümü ile savaşır

Kuru ve kurumaya meyilli cilt tıpkı susuz kalmış toprak gibi kuru ve çatlar bu da tıpkı toprağın kuru görüntüsü gibi çizgili bir görünüme sebep olur. İnce çizgi oluşmasını engellemek kırışıklarla savaşmak için nemlendirici krem düzenli olarak kullanılmalıdır. 30 40 yaş üzeri kişiler anti-aging içerikli nemlendiricilerle yaşlanma karşıtı bakım yapabilir.

 

  1. Nemlendirici ürünler cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olur

Nemlendirici ürünler ışıltılı bir cilt görünümüne ve parlak bir cilde kavuşmanızı kolaylaştırır bu nedenle cilt üzerinde var olan lekelerin açılmasına ve cilt tonunun eşitlenmesine destek olabilir özellikle cilt lekelerine destek veren nemlendiriciler de tercih edebilirsiniz. Bu sayede leke görünümü ile savaşırken neme doymuş bir cilde kavuşabilirsiniz.

Keyifli bir yazı olmasını umuyoruz, görüşlerinizi ve kendi bakım rutinlerinizi bizle paylaşmanız için yorumlar kısmında bekliyoruz. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like