IŞILTILI BİR CİLT İÇİN İPUÇLARI

Işıltılı Bir Cilde Sahip Olmanın En İyi Yolları

By

Canlılığını kaybetmiş, mat ve donuk bir cilt kişinin günlük hayattaki ifadesini olumsuz gösterir, kişinin yaşından daha olgun görünmesine sebep olur ve cansız bir görüntü oluşturur. Bu nedenle herkes cildinin parlak ışıl ışıl görünmesini ister fakat böyle bir cilde çok iyi bir genetik alt yapıya sahip değilseniz düzenli bakım yapmadan ulaşmak pek de mümkün değildir. Basit bakım önerileriyle ışıltılı bir cilde sahip olmak hiç zor değil. Bu ipuçlarını sizler için derledik işte ışıltılı bir cilt için ipuçları…

Su içmeyi bir alışkanlık haline getirin:

Günde 6-10 bardak arası su tüketimi vücudun işleyişini olumlu etkiler canlı ve parlak görünen ışıltılı bir cilt için sıvı tüketimini dengelemeli bol su içmelisiniz.

Vitamin yönünden zengin beslenin:

Cilt sağlığı açısından önem taşıyan vitaminler vardır örneğin A, E ve C vitamini, bu vitaminler bakımından zengin bir beslenme biçimine geçiş yapmanız cildinizde büyük farklar yaratacak. C vitamini cilde lokal olarak L-ascorbic asit olarak da uygulanıyor kozmetik ve dermokozmetik ürünlerin içerisinde kullanılan bu vitaminle zenginleştirilmiş ürünleri de cilt rutininize ekleyebilirsiniz.

Cildinizi düzenli temizleyin:

Cilt temizliği de ışıltılı cilde sahip olmanın temellerindendir, cilt tipinize uygun cildinizi yormayacak ürünlerle günde iki kez cildi temizlemek parlayan sağlıklı bir cilde ulaşmanızı sağlar. Alkol gibi sert kimyasallar içermeyen ürünler kullanmaya özen gösterin ve cildinize nazik bir temizleme rutini oluşturun. Fiziksel peelingten kaçınmaya çalışın eğer fiziksel peeling uygulaması sizi en çok tatmin eden temizlik türüyse ipek yüz keseleri tercih edebilirsiniz.

Nemlendirme adımını atlamayın:

Neme doymuş bir cilt sağlıklı görünür ve doğru orantıda ışıl ışıl parlar. Mutlaka temizlik sonrası cildi nemlendirin gündüzleri nemlendirici yerine güneş kremi ile de nem sağlayabilir aynı zamanda cildinizi güneşe karşı korumaya alabilirsiniz.

Güneş koruma:

Güneş ışınlarının cilde olumsuz etkileri yıllardır araştırılmakta ve bilinmektedir. Güne başlamadan mutlaka güneş kremi sürmelisiniz. Krem tercihiniz cilt tipinize uygun olmalıdır ve en az SPF30 tercih edilmelidir. Evde dahi olsanız güneş alan bir alandaysanız güneş koruması ışıltılı cildin yolunu açar.

Makyaj uygulamalarında dikkat edilmesi gerekenler:

  • Işıltılı bir cilde sahip olmak istiyorsanız makyaj öncesi nemlendirme ve makyaj bazı kullanın.
  • Strobing primer olarak geçen aydınlatıcı makyaj bazları makyaj öncesi cildinizi parlatır.
  • Likit ürünler tercih edin, mat ve toz ürünlerden pudralı ürünlerden kaçının.
  • Eğer kuru bir cilde sahipseniz tüm bunlar sonrasında makyaj spreyi kullanabilirsiniz. Islak bitişli bir makyaj sabitleme spreyi yüzünüzü ışıl ışıl gösterecektir.

 

Faydalı bir yazı olmasını umuyoruz tüm fikirlerinize açığız yorumlar kısmında buluşalım, sağlıklı ve güzellik dolu günler.

 

 

You may also like