DOĞAL GÜZEL

DOĞAL GÜZEL OLMANIN SIRLARI ÇÖZÜLÜYOR…

By

Her kadın makyaja, saç maşalarına ihtiyaç duymadan duru bir güzelliğe sahip olmak ister. Cildinize veya saçınıza hiçbir işlem uygulamadan duru doğal güzelliğinizi gözler önüne sermek istemez misiniz? Doğal güzelliğin sırlarını sizler için araştırdık.

Duru güzelliğinizi gözler önüne sermenin tam vakti!

İşe öncelikle pırıl pırıl, tertemiz, ışıldayan bir ciltle başlıyoruz. Kusurlarınızı kapatmak için dakikalarınızı harcamanıza gerek kalmadığı gibi kozmetik ürünlerine para da dökmeyeceksiniz. Güzel cildin anahtarı kişinin kendi cildini tanımaktan geçer. Cilt tipi her kişiye özeldir. Doğru bilinen cilt tipine uygun uygulamalar ve bakımlar ışıldayan bir cilde sahip olmanın ilk yoludur. 

  • Öneri: 

     Cilt tipimizi yağlı, kuru veya karma cilt tipi mi olduğunu belirledikten sonra yapmamız gereken cilt tipimize uygun maskeyi haftada en fazla 2 kez olmak şartıyla uygulamak. Önceden temizlemiş olduğumuz cildimize uygun bulduğumuz maskeyi uyguladıktan sonra bekleme süresini tamamlıyoruz ve hemen ardından duruluyoruz. Maskeleri haftalık olarak uygulamak ve istikrarlı davranmak cilt sağlığınızı koruduğu gibi daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır.

  • Öneri:

Doğanın bize sunduğu güzellikler her yerde işimize yarıyor. Şimdi de doğal yağların cildimiz üzerindeki faydalarından konuşacağız. 

-Jojoba Yağı: Cildinizin nemlendirilmesini ve akneler konusunda işe yarayan jojoba yağı, cildinizin pul pul dökülmesini de büyük ölçüde önler. E vitamini içeriği sayesinde yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır Doğal güzelliğin kapılarını size açar. 

-Lavanta Yağı: Kokusunun güzelliğiyle bilinen lavanta yağı, sedef, egzama ve kronik cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği gibi anti bakteriyel özelliğe de sahiptir. 

-Badem Yağı: Saçlarımızın sağlığı konusunda badem yağını oldukça fazla işitmişsiniz. Saç sağlığımıza oldukça faydası olan badem yağının cildimiz üzerindeki faydalarını anlatmakla bitiremeyiz. Cildin nem dengesini korur, akneleri giderir ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Çay Ağacı Yağı 

Doğal güzelliğin Çay ağacı yağı yağlı, sivilceli ve akneli ciltlerin ve cilt lekeleri tedavisinde oldukça işe yarar bir cilt bakım yağıdır. Ciltteki aşırı kuruluğun önüne geçer. Kızarıklık, şişkinlik ve pürüzlü görüntüyü yok edip sağlıklı bir görüntü elde etmenizi sağlar.

-Gül Yağı: Gül yağının birçok psikolojik durum karşısındaki olumlu etkilerinden söz edebiliriz. Sadece bununla yetinmeyen gül yağı ciltteki kolajen üretimini de destekler. Sebum dengesini kontrol altına alır. Cilt tonu eşitsizliklerini ortadan kaldırır. Koyu lekeleri yok eder. Gül yağının yanı sıra gül suyu da evde doğal tonik olarak kullanabileceğiniz bir doğal ürün. Kullandığınızda farkı hissedeceksiniz.

Güneş Koruyucu Kremler

  • doğal güzellik için Öneri:

Gülüşünüzün daha da güzel gözükmesi için bembeyaz dişlerinizi sergilemek istemez misin? İşte bizde sizin için bir araştırma yaptık. Kahve tüketimi vb. sebeplerden ötürü beyazlığını yitiren dişlere evde doğal çözümlerden biri de diş fırçanızın üzerine limon ve karbonatı ekleyip dişlerinizi fırçalamanızdır. Işıl ışıl gülüşünüze bembeyaz dişleriniz eşlik edecek.

 

  • Öneri:

Parıldayan, dolgun ve gür saçlarla doğal güzelliğinize güzellik katacağınızdan şüphemiz yok. 

-Nemini kaybetmiş saçlara 1 numaralı tavsiyemiz Hindistan cevizi yağı maskesi. Haftada 1 kez gece uyumadan saçlarınıza sürdüğünüz Hindistan cevizi yağı maskesini uyandıktan sonra iyice durulayın.

-Kurumuş saçlarınıza efsanevi zeytinyağı terapisi. 2 çorba kaşığı zeytinyağını temiz bir tavada veya tencerede ısıttıktan sonra saçlarınızın tümüne uygulayın. Saçınız yağı emdikten sonra (yaklaşık 2-3 saat sonra) durulama işlemine geçebilirsiniz. 

-Uzamayan ve dökülen saçlarınız için özel bir tarifi sizlerle paylaşmak istedik. 1 yumurta akını, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını ve birkaç damla limon suyunu homojen hale getirdikten sonra hazırladığımız maskeyi saçınıza sürüyorsunuz. 30 dakika bekledikten sonra durulayabilirsiniz. Haftada 2-3 kez uygulamak daha faydalı olacaktır.

  • doğal güzellik Önerisi :

En önemli güzellik sırrımız ise kaliteli bir uykudan geçiyor. İyi alınmış bir uyku tüm güzellik kurallarının ilk adımı. Derinlemesine uyku düzenle buluştuğu an mükemmel bir güzellik sırrı haline dönüşüyor. Uyku düzeni şart!

You may also like