SELÜLİTİ AZALTAN YİYECEKLER

HANGİ YİYECEKLER SELÜLİTİ AZALTIR ?

By

Selülit bir hastalık değil bir estetik sorundur. Deri altındaki yağ dokusunun fazla miktarda yağ biriktirmesinden dolayı oluşur. Hareketsizlik, hormonların etkisi ve düzensiz beslenme gibi sebeplerle selülit oluşumu yaşanır. Dokulara yeterli oksijen taşınmaması ve oksijen yoksunu kalan dokuların da uzun vadede elastikiyetini kaybetmesiyle cilt yüzeyi bozulur ve pürüzlü bir görünüm oluşmasına yol açılır. Hemen hemen her kadın selülit problemi yaşıyor çünkü selülit oluşumu için illa çok kilolu olmak gerekmiyor. Önemli olan günlük yaşantıya ve beslenme şekline dikkat etmek. Bu yazıda sizler için selüliti azaltan yiyecekleri derledik. Selülitleri yok etmek, oluşumunu engellemek için nelerle beslenmek gerekir yazının detaylarında…

Su:

Su içmenin önemini cilt için faydalarını pek çok yazımızda belirttik. Selülitte bir cilt problemidir ve yetersiz su tüketimi selülit oluşumunu destekler. Oksijen dengesini korumak ve yağ parçalamak için günde en az 8 bardak su tüketmelisiniz.

Ispanak:

Vücutta kolajen azalması selülit oluşumunu arttırır. Ispanak tüketmek içerisindeki a vitamini zenginliğinden ötürü kolajen üretimini destekler ve kolajen artışıyla selülit görünümü giderilir.

Limon:

Limon bol miktarda C vitamini içerir ve C vitamini antioksidan üretimiyle cilde iyi gelir vücudun asit-alkali dengesinin korunmasını sağlar. (C vitamininin cilde faydaları için buraya bekleriz.) Asitli içeriği selüliti meydana getiren çeşitli toksinlerin vücuttan atılmasında oldukça etkilidir. Salatalarınıza bolca limon ekleyebilir sabahları limon damlattığınız suyla güne başlayabilirsiniz.

Çilek:

Çilek, selülit oluşumunu büyük ölçüde engelliyor. İçinde antioksidanlar ve önemli miktarda C vitamini bulunduran çilek, sadece selülitten korumuyor ayrıca kırışıklıkları engelliyor ve vücudun kansere olan direncini de artırıyor.

Muz:

Çinko ve potasyum bakımından oldukça zengin olan muz, ciltteki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Ve muz kan akışını da oldukça hızlandırır. Bu sebeple selülitlerden kurtulmanız için en etkili meyvelerden biridir.

Yoğurt:

Süt ve süt ürünlerinin çok tüketilmesi cilt için çok da sağlıklı değil fakat organik yoğurt içerdiği kalsiyum oranından dolayı tam bir selülit savaşçısı. Kalsiyum içeriği yağ emilimini engeller ve selülit görünümünü zamanla en aza indirir.

Elma sirkesi:

Eğer hızlı ve etkili bir vücut detoksu yapmak istiyorsanız, yiyeceklerinize elma sirkesi ekleyerek başlayabilirsiniz. Ara sıra içtiğiniz suya damlatabilir, salatalarınızda kullanabilirsiniz. Bağırsaklardaki zararlı bakterilerin temizlenmesine yardımcı olan elma sirkesi aynı zamanda karın ve kalça bölgesindeki ödemlere de iyi gelecektir.

Yumurta:

Yumurta, yüksek miktarda lesitin maddesi içerir. Lesitin, hücrelere giren ve çıkan besinlerin düzenlenmesine yardımcı olur. Selülit tedavisinde bu madde çok önemlidir ve mutlaka tüketilmesi gerekir. Fakat yumurtanın sarısı fazlasıyla yağ içermekte mümkünse beyazını tüketmek en sağlıklısı olacaktır.

Lifli yiyecekler:

Lifli gıdalar kolonun temizlenmesine, açlığın bastırılmasına, metabolizmanızı desteklemeye ve hormonları dengelemeye yardımcı olur. Koyu yeşil yapraklı yeşillikler veya meyveler gibi çok sayıda antioksidan içeren yüksek lifli gıdalar da, serbest radikal hasarını azaltma yetenekleri nedeniyle faydalıdır.

Keten tohumu:

Vucudun kolajen üretimini arttırmayı destekleyen ve östrtojen seviyelerini değiştiren keten tohumu yağdan kilo vermek için harika bir besindir. Bu nedenle selülitle savaşmada oldukça iyidir. Keten tohumunu yoğurdunuza katabilir salatalara ekleyebilirsiniz.

Yeşil çay:

Yeşil çayın içerdiği teobromin ve kafein maddeleri, vücutta depolanmış olan yağın çözülmesine yardımcı oluyor. Metabolizmayı hızlandırıyor ve yağ emilimini engelliyor bu sayede yeşil çay hem forma girmek için hem de yağ yakmak için harika bir içecek. Günde bir fincan tüketerek selülitle savaşmasına izin verin.

Zencefil:

Zencefil tüketildiğinde vücüttaki etkisi tıpkı aspirin gibidir kan damarlarında plak oluşmasını engeller. Aynı zamanda kanı inceltici bir etkisi vardır ve bu etkisinden dolayı dolaşımı ve kan akışını rahatlatır. Zencefilin anti-enflamatuar etkisi de kuvvetlidir. Kan akışı hızlandığında selülitler parçalanır. Zencefilli çay içebilir, yiyeceklerinize çeşni olarak kullanabilirsiniz.

Sizin selülitle mücadelede tükettiğiniz besinler hangileri yorumlarda bizlerle paylaşın. Umarız yazı faydalı olmuştur, sağlıklı günler…

You may also like