Portakallı yağ

Portakallı Yağın Faydaları Nelerdir ? NASIL KULLANILIR ?

By

Cilt bakımı gibi vücut bakımı da oldukça önemlidir. Soğuktan sıcaktan vücudumuz da etkilenmekte ve iyi bir bakımı hak etmektedir. Özellikle soğuk kış günlerinin ciltte bıraktığı etkiyi azaltmak için vücudu nemlendirmek son derece gereklidir.

Eğer kozmetik kremler kullanmak istemiyor doğal yağlardan faydalanmak istiyorsanız sizin için harika bir içeriğimiz var portakal yağı… Hem portakalın içerdiği antioksidandan faydalanacak hem harika kokusuyla şımaracak hem de cildinizi neme doyuracaksınız.

Gelelim portakallı vücut yağı nasıl yapılır sorusuna, cevap yazının devamında… Tarifler ise tam tasarruf tarifleri, zaten kış aylarında bol bol bulunan ve sağlığımız için güzellik için tüketilmesi gereken portakalların kabuklarını kullanacağız portakallı vücut yağında.

İki çeşit portakallı yağ tarifi vereceğiz sizin için hangisi daha uygunsa tercih edip yapabilirsiniz.

Portakallı yağın faydaları nelerdir

  • Portakallı yağ içerdiği antioksidan sayesinde selülit azaltır ve selülit oluşumunu engeller. vücut yağını selülitli bölgeye masajla uygulayarak bu etkisinden faydalanabilirsiniz
  • Kokusu sayesinde stresi dengeler ve bu uçucu yağ bedeni rahatlattığı gibi ruhu da arındırır ara ara bileklerinize uygulayarak rahatlayabilirsiniz.
  • Vücuttaki toksinlerin dışa atılımını kolaylaştırır ve bu sayede ödem gibi sorunların da çözümüdür.
  • Hücreleri yeniler ve vücuttaki sivilce leke gibi problemlerin yok edilmesine yardımcı olur, istenilen bölgeye uygulanıp bekletildikten sonra duş alabilirsiniz.

Faydalarından bahsettiğimize göre tariflere geçebiliriz.

Tüm tariflerden evvel portakalların çok iyi bir şekilde temizlenmesi gerekir. Bunun için sirkeli suda bekletebilirsiniz veya karbonat ile güzelce ovabilirsiniz. Bu sayede dışındaki parafin benzeri kimyasallardan arınır ve mikrop barındırmaz.

Zeytinyağı bazlı portakallı vücut yağı

Gerekli malzemeler:

  • 4-5 adet portakal kabuğu
  • Zeytinyağı
  • Cam kavanoz

 

Güzelce yıkadığınız portakalları kurulayın. Beyaz kısımları gelmeyecek şekilde kabuklarını soyun. Dilerseniz rendeleyebilirsiniz de.

Doğrayacaksanız da küçük parçalara bölmeniz mühim. Portakal kabuklarını dezenfekte ettiğiniz cam kavanoza doldurun ve üzerine doğal zeytinyağınızı ilave edin. Portakal kabuklarını iki üç parmak geçecek kadar zeytinyağı doldurmanız yeterlidir.

Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve bir dolabın içinde 15 20 gün hiç açmadan bekleyin. Kabuğun tüm vitamini ve içeriği yağa geçecektir. Sonrasında portakallı vücut yağınız kullanıma hazır olacak.

Hindistan cevizi bazlı portakallı vücut yağı:

Gerekli malzemeler:

  • 2 portakalın kabuğu
    1 bardak hindistan cevizi yağı
    1 tatlı kaşığı bal

İyice temizlediğiniz ve kuruttuğunuz portakalların kabuklarını beyaz kısımları gelmeden rendeleyin. Bu esnada hindistan cevizi yağını benmari usulu eritin.

Eriyen yağın içine portakal rendelerini ekleyin ve 5 dakika kadar ısınan kapta kalsın. Ardından 1 tatlı kaşığı balı ekleyin ve sıvı karışımı rondodan veya blenderdan geçirin.

Sonrasında temiz bir kaba alıp dondurun. Donan yağınız oda sıcaklığına geldikten hemen sonra kullanıma hazır hale gelecektir.

Yazıyı beğendiyseniz bizimle görüşlerinizi paylaşın yorumlar kısmında buluşalım güzellik dolu ve sağlıklı günler dileriz.

You may also like