evde cilt temizleme

EVDE DOĞAL CİLT TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

By

Sağlıklı bir cilde sahip olmanın en temel adımı temiz bir cilttir. Cilt temizleyici ürünlere harcama yapmak ve kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız evde doğal cilt temizliği yapabilmeniz mümkündür. Doğal ürünlerin içeriğinde protein asit vitamin ve mineraller vardır. Eğer doğal yöntemler arayışındaysanız bu blog yazısı tam sizin için. Doğal ürünlerden oluşan bu temizleyici tariflerini yaparak cilt temizliğinizi sağlayabilirsiniz.

Önemli bir not: eğer bazı ürünlere alerjiniz olabileceğini düşünüyorsanız öncelikle bileğinizde deneyip 10 dakika bekleyin. Sonrasında yüzünüze uygulama yapın.

Killi Temizleyici

Doğal bir bileşen olan kil tam bir yağ mıknatısıdır. Ciltteki fazla yağı emer ve tıkanmış gözeneklerdeki kiri temizler. Cilt yağlıysa yeşil kil hassassa beyaz kil kullanmanız hedefe yaklaşmanızı sağlar. Evde doğal temizleyicilerden en arındırıcı tariflerdendir.

Killi temizleyici tarifi şu şekilde;

2 yemek kaşığı kil

1 çay kaşığı karbonat

2-3 yemek kaşığı gül suyu

Tüm malzemeleri cam bir kapta karıştırın nemli yüzünüze temizleme jeli sürer gibi uygulayın, özellikle siyah noktalar üzerinde dairesel hareketler yapın ve ılık suyla durulayın. İsterseniz bu tarifi yüzünüzde bekleterek maske olarak da kullanabilirsiniz.

Badem yağlı temizleyici

Badem yağlı temizleyici kuru ciltler için çok uygundur. Hem ciltteki kuruluğa iyi gelecek hem de vereceği yumuşaklık hissiyle nemlendirici kullanmaya bile gerek bırakmayacak.

1 yemek kaşığı badem yağı

1 yemek kaşığı pirinç unu

1 çay kaşığı süt tozu

Malzemeleri karıştırın ve dairesel hareketlerle nemli yüzünüze uygulama yapın. Bu karışım doğal yağ içerdiği için haftada üçten fazla uygulama yapılmamasını öneririz.

badem

Sütlü temizleyici

Süt protein ve kalsiyum kaynağı bir besindir. Sütün içindeki laktik; asit ölü cilt hücrelerini uzaklaştırır. Cilde faydası yüzyıllardır bilinir eskiler süt banyosu yaparlarmış. Cildinizin pamuk gibi olması için sütlü temizleyici tarifimizi denyebilrsiniz.

2 yemek kaşığı yulaf unu

5 yemek kaşığı süt

Sütü ve yulaf ununu karıştırıp 10 dakika bekletin. Macun kıvamı olduğunda çok bastırmadan yüzünüze peeling yapın ve ılık suyla durulayın. Yumuşacık bir etki alacaksınız.

Meyve asitlerini temizleyici

Meyve asitlerini temizleyici olarak kullanmak

Bir limon veya portakalı sıkın ve su veya gül suyuyla seyreltin doğrudan limon portakal gibi güçlü asitlerin cilde sürülmesi dermatologlar tarafından önerilmez. Yaptığınız bu meyve sulu karışıma bir disk pamuk batırın ve cildinizi çok bastırmadan bu karışımla temizleyin. Domates, ahududu, kızılcık gibi meyvelerde de sitrik asit bulunur. Yine aynı şekilde bu ürünleri püre yapıp seyrelttikten sonra cilt temizliğinizi yapabilirsiniz.

Bonus temizleyiciler;

Elma sirkesi: elma sirkesini pamuk yardımıyla yüzünüzü temizlemek için kullanılabilirsiniz fakat sirke oldukça asidiktir maden suyuyla seyreltirseniz harika bir etki alacaksınız.

Yeşil çay: Yeşil çayı demleyin ve soğutun. Sallama da yapabilirsiniz. Soğuyan yeşil çayı pamuğa batırıp tampon hareketlerle yüzünüzü temizleyin. Bu karışımı bir sprey şişesine döküp tonik olarak da kullanabilirsiniz.

Tüm bu temizleme tariflerinden sonra doğal tonikler uygulayın. Gül suyu ve maden suyu cilt için harika tonik işlevi görür. Temizleme işlemini yaptıktan sonra bir pamuğa ürünü döküp tüm yüzünüzü dairesel hareketlerle temizleyebilirsiniz.

Dileriz keyifli bir okuma olmuştur. Sizler doğal temizleyici uygulaması yapıyor musunuz? Temizleyiciler ve maskelerde tercihiniz doğaldan mı yoksa hazır ürünlerden yana mı? Bizimle fikirlerinizi paylaşın…

You may also like