GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI 

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI HAKKINDA ÖNERİLER

By

Gözler ve göz çevresi özellikle pandemi dönemi ve maske kullanımının artmasıyla yüzümüzün en ilgi çeken bölgesi olmuş halde. Göz çevresindeki cilt dokusu yüz bölgesindeki cilt yapısına göre 10 kata kadar daha ince bir dokuya sahiptir. Bu sebeple  yapmak önemlidir. Peki siz göz çevresi bakımınızı uyguluyor musunuz? Eğer göz altı morluklarından şişliklerinden şikayetçiyseniz ve göz çevresi bakımı için öneriler arıyorsanız buyrun blog yazısına…

 

Bakım önerilerinin öncesinde yaşam tarzı ve sağlık durumu göz önüne alınmalıdır. Göz çevresi problemler özellikle morluk sorunu genetik olabilir. Herhangi bir sağlık problemi yok ise uyku düzeni ve beslenme gibi temelleri düzelterek göz çevreis bakımı için başlangıç yapabiliriz. Tüm bunları hallettiysek ipuçları ve önerilerimize göz atalım.

  • Eğer düzenli uyku alamıyorsanız, yoğun bir iş temponuz varsa öncelikle sabah uyandığınızda soğuk baskı uygulaması şişlik ve morluklara oldukça iyi gelecektir.

Soğuk kompres damarlarda büzüşmeye neden olur ve kılcal damarların geri çekilmesini sağlar. Soğuk kompresi uygulamanın birçok yöntemi vardır. Fakat direkt olarak buz uygulamasından kaçınmak hassas deri dokusuna zarar vermemek için önemlidir.

Göz çevresindeki morluk ve şişlikler için ev yapımı öneriler:

Soğuk kompres için klasik yöntem olan soğuk salatalık dilimi en ulaşılabilir ve basit yöntemdir.

  • Direkt olarak salatalık dilimi veya salatalık suyunu pamuğa batırıp uygulayabilirsiniz. Salatalığın ya da suyunun soğuk olması uygulamanın verimli olması açısından dikkat edilmesi gereken bir unsurdur.

Çay uygulaması yapmak da çayın içeriğindeki tein sebebiyle iyi gelmektedir.

  • Poşet çaylar ya da demlediğiniz çayların posalarını atmayın. Çünkü çay, gözaltı morluklarının en önemli çözümlerinden biridir. Çay çöplerini ya da sallama poşet çayları soğuduktan sonra, 10-15 dakika gözlerinizde bekletin.

 Patates suyu da göz altı morlukları için çok etkili ev yapımı kürlerdendir

  • Patates suyuna bir pamuk batırın ve bu pamuğu 15-20 dk boyunca göz altlarınıza tutun. Daha sonra ılık su ile yıkayın. Sonuç alabilmek için bu kürü haftada 3 defa kullanabilirsiniz.

 

Hindistan cevizi yağı

göz çevresi bakımı için içerdiği birçok vitamin ve mineral desteğiyle renk açar ve nemlemdirir

  • Bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağını bir kaba alın tercihen içine badem yağı da damlatabilirsiniz, göz alltı morlukları ve şişliklerin üzerine masaj yaparak uygulayın. 20 dakika bekletin ve ardından ılık su ile durulayın

 

Doğal yöntem uygulamaları dışında, göz çevresi bakımı için kozmetik ve dermokozmetik öneriler

 

  • Öncelikle gece cilt temizliği rutininden sonra göz çevresi bakım kremi kullanmak, morluk şişlik giderici ürünlerden takviye almak dermokozmetik markalara yönelmek hassas bir deri yapısına sahip göz altları için son derece önemli bir adımdır. göz çevresi bakımı için özel üretilen maskelerden ihtiyacınıza yönelik faydalanabilirsiniz. Gece yatmatan mutlaka göz makyajı, göz altına uygulanmış kapatıcı gibi ürünler temizlenmelidir. Ardından kremler ile son dokunuş yapılıp uykuya geçilebilir.

 

  • Sabahları ise mutlaka yüz tekrar temizlenmeli krem kalıntıları yıkanmalıdır. Sonrasında makyaja geçmeden evvel de mutlaka makyaj bazı kullanılmalı makyajın direkt yüzle temasını azaltmak ve cilde zararını minimuma indirmek için baz uygulaması yapılmalıdır.

Güneş kremi kullanımı

  • Ciltteki ve göz altındaki koyu lekeler için temiz bir cilde iyi bir güneş bakımı yapılması gerekir. Güneş ışınları cilt için uzun vadede zararlıdır. Yüksek korumalı güneş kremi kullanmak cilt için olduğu kadar göz altı bakımı için de son derece önemlidir.

 

Tüm bu aşamaları uyguladığınızda ışıl ışıl göz altlarına sahip olduğunuzu fark edeceksiniz. Güzel ve sağlıklı günler dileriz…

You may also like