Cildinizi Yyaza Hazırlamanın Zamanı geldi

By

Hava sıcaklıkları artışta ve yaz kapıyı çaldı, yaz mevsiminde yüksek hava sıcaklıkları güneş ışınlarının dik ve kuvvetli olması cildi ciddi derecede etkileyebiliyor ve pek çok cilt sorununa zemin hazırlayabiliyor. Soğuk havalardan sıcağa geçiş cildi etkiliyor. Yaz mevsiminde cilt daha hassas ve tahribata daha açık hala geliyor peki cildinizi yazın nasıl korunmalı yaz hazırlığında cilt bakımı nasıl olmalı cildinizi yaza hazırlamanın yolları başlığında tüm adımları cildine özen gösteren tüm okuyucularımız için derledik.

 

 

Cildinizi neme doyuracak alışkanlıklar edinin;

Sıcaklık yükseldiğinde vücut kurumaya meyillenir ter yoluyla su kaybetmeye başlar. Bol bol su tüketerek vücudunuzu ve dolaylı olarak cildinizin nemli sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Cilt tipinize uygun nemlendirici ürünler tercih edin sabah rutinlerinde ve gece bakımında mutlaka cildinize nemlendirici uygulayın.

Dudaklarınızı gündüz SPF korumalı dudak nemlendirici ile geceleri ise yoğun bir dudak nemlendirici ile nemlendirmelisiniz.

Çok sıcak suyla duş yapmaktan kaçınmalı yüzünüzü de ılık ya da soğuk suyla yıkamalısınız bu sayede kuruluk ve ardından kontrolsüz yağlanma sorunu yaşamanız önlenmiş olur.

Güneş ışınlarına dikkat etmeli;

Yaz kış güneş kremi kullanımı çok önemli bir cilt koruma yöntemidir. Tabii ki bu koruma yazın daha yoğun uygulanmalıdır. 3 saatte bir güneş kremi yenilemek ve güneş ışınlarının en dik düştüğü saatlerde 12.00 15.00 saatleri arası güneş ışınlarından kaçınmalı. Şapka, şemsiye gibi eşyalarla cildinizi korumaya almalısınız.

 

Su bazlı ürünler tercih edilmeli;

Cilt sıcak havalarda yağlanmaya daha meyilli bir hale geliyor yer yer kuruluklar meydana gelebilirken kontrolsüz sıcaklıkla cilt kuruluğu kontrol altına alıp yağ salgılıyor özellikle T bölgesinde yağlanma artışı yaşanıyor bu nedenle yağ bazlı ürünleri yaza geçişte rafa kaldırıp su bazlı jel formda hafif ürünlere geçiş yapıyoruz.

Göz çevresini ihmal etmemeli;

Göz çevresi, ince deri yapısı sebebiyle hassas bir bölgedir. Çevresel faktörlerden kolay etkilenebilen bu bölge cildi etkilemesi nedeniyle kişiyi olduğundan yaşlı ya da yorgun gösterebiliyor.  Bu nedenle etkili bir göz çevresi bakımı için göz kremi kullanmalı spf içerikli kremler tercih etmeli. Ayrıca güneş ışınlarından etkilenmemesi için güneş gözlüğü kullanmak da göz çevresi bakımına destek olmak için önem taşıyor.

Beslenmeye özen göstermek;

Yaza geçişte mevsim sebzeleriyle beslenmek, bol su tüketmek, lifli gıdalarla ve vitamin bakımından zengin beslenmek cilt bariyerinizi güçlendirir ve yaza hazırlar. Antioksidan bakımından zengin sebzeler tüketmek aşırı yağlı baharatlı ağır yiyeceklerden uzaklaşmak da cildinize sağlık ve ışıltı katacaktır.

 

 

Umarız yazı faydalı olmuştur, görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Sağlıklı ışıltılı ve güzellik dolu günler dileriz.

 

 

 

You may also like