AMELİYATSIZ YÜZ GERME

AMELİYATSIZ YÜZ GERME NASIL YAPILIR ?

By

Yüz derisi çevresel faktörler, genetik faktörler ve yaş sebebiyle sarkabiliyor. Özellikle erken sarkmalar kişiyi olduğu yaştan çok daha olgun gösteriyor. Kozmetik bakımların yüz germeye etkisi biliniyor fakat etki görebilmek için uzunca bir süre düzenli kullanım gerekiyor. Eğer erken yaşta böyle bir sorun yaşıyor ya da yaşınızdan daha genç görünmek istiyorsanız en kısa ve etkili çözüm işlem yaptırmak. Ameliyat süreci sizi korkutmasın yüz germe işleminin ameliyatsız birkaç yöntemi mevcut. Bu işlemleri araştıran, merak eden ve yaptırmayı düşünenler için bu yazımızda ameliyatsız yüz germe işlemlerini inceledik.

V-SHAPE

20 dakika süren seansta ağrısız ve kesi olmadan yapılan cerrahi olmayan bir yüz, boyun germe, yanak kaldırma, gıdı ve kırışıklıkları toparlayan bir uygulamadır.

Vshape uygulaması cerrahi bir uygulama olmaması sebebiyle anestezi işlemi yapılmadan, ciltte herhangi bir kesi atılmadığı için iz bırakmayan 20 dakika kadar süren bir uygulamadır. Vshape uygulaması çene altı derisini ve boyun dokusunu sıkılaştırır, gıdıyı yok eder. Burun kenarlarını ve dudak hattındaki ince kırışıklıkları düzeltir, göz çevresini ve göz kenarındaki kazayağı kırışmalarını giderir alın bölgesinin gerilmesini sağlar. Uygulamadan sonra gözle görülür biçimde gerilme sıkılaşma, şekillenme sağlanır.

V shape işlemi cilde nasıl etki eder?

VShape, iri yapılı olan ve yüze “U” şekli veren yağ hücrelerini, ultrason dalgaları atarak parçalar ve “V” şeklinde bir yüze sahip olmanızı sağlar. Bu dalgalar küçük yapılı dokulara zarar vermez küçük yapılı dokular kan, damar, sinir ve kemik hücreleridir ve bu dalgalara direnç gösterirler.

Kaç seans gerekir?

Vshape işleminin bir seansı yaklaşık 20 dakika kadar sürer 7 15 gün aralığıyla tekrarlanır. İilk seansta çok ciddi bir değişim yaşanıyor bu nedenle genç bir cilt dokusu ve genç yaşta tek seans ya da iki seans yeterli olabiliyor. 40 50 yaş üzeri olgun cilt dokusunda genellikle 4 seans tatmin edici sonuca ulaşılmasını sağlıyor. İşlem seansları sonunda senede bir ya da iki kez tekrarlandığında ilk sonuç kalıcılığını koruyor.

BİOLİFTİNG

Biolifting işlemi biolifting cihazı ile yapılan bir işlemdir. Hedefi yüzü kaldırmaktır, yüz bölgesindeki kasların sarkmış ve gevşemiş bölümlerini sıkılaştırır ve gerdirir yüz şeklinin kemikli yapısının ortaya çıkmasını sağlar. Ameliyatsız işlemler arasında popülerdir. Biolifting cihazı sarkan ve gevşeyen kaslara egzersiz yaptırır yüz kaslarındaki ihtiyaç duyulan tüm bölgeleri hedef alabilir, ağız çevresi, çene, göz çevresi, alın bölgesi, yanaklar gibi… Acısız bir işlemdir anestezi uygulanmaz yaptıran kişi işlem esnasında yalnızca karıncalanma gibi bir hafif kaşıntı ve gerilme hisseder işlem sonrasında ağrı acı olmadığı için günlük hayatına normal bir şekilde devam edebilir.

Biolifting kaç seans uygulanmalıdır?

Bu doktorunuzun belirlemesine göre değişir. Doktorunuz cildinizin ihtiyaç durumunu analiz eder ve buna göre bir seans planı oluşturur. Seans sayısını etkileyen parametreler kişinin yaşı, cildin tahribatı ve yüz kaslarının durumuna göre değişkenlik gösterebilir. 3 seans sonrasında sonuç alınmaya başlanır 10 20 seans arası uygulama belirlenir.

Biolifting ile yapılan yüz liftingi uygulamaları kişinin yaşına ve yapılacak uygulamaya göre değişir. 10-15 seans şeklinde yapılan uygulamada olumlu sonuçlar ilk 3 seans sonrası görülmeye başlar. Normal cilt yapısına sahip kişilerde 40-45, yağlı ve karma ciltler, sigara kullanan veya bilinçsiz güneşlenen kişilerde ise 30-35 yaştan itibaren uygulanabilir.

Biolifting uygulaması kalıcı bir uygulama değildir. Bu nedenle işlem belirli sürelerde tekrarlanmalıdır. Tekrarlama süresi cilt tipine ve yaşa göre değişiklik gösterir.  40 yaş üstü kişilerde 1,5 yıl, 40 yaş altı kişilerde 2,5 yılda bir tekrar edilmelidir.

Biolifting işlemi hamilelerde, vücudunda kalp pili, beyin operasyonu geçirenlerde, metal veya protez taşıyan kişilerde uygulanmaz.

 

Umarız yazı faydalı olmuştur, görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Sağlıklı ışıltılı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like