SIK KIRILAN GÜÇSÜZ TIRNAKLAR İÇİN TAVSİYELER

SIK KIRILAN GÜÇSÜZ TIRNAKLAR İÇİN TAVSİYELER

By

Tırnak bakımı kişisel bakımlar içinde önemli bir yer taşır. Eller günlük hayatta kişinin kendini ifade etmesinde, görünümde önemlidir bu nedenle tırnak bakımı, tırnakların hoş görünmesi kişiyi de bakımlı ve hoş gösterir. Tırnaklar bazı sebeplerden uzun ya da kısa fark etmeksizin kırılgan ve güçsüz olabilirler. Tırnakları güçlendirmek bakımlı görünmesini sağlamak için pek çok yöntem mümkündür. Sık kırılan ve güçsüz tırnaklara sahipseniz sizler için bazı tavsiyelerimiz var keyifli okumalar.

 

  1. BESLENME VE SU TÜKETİMİ

Vitamin ve mineral açısından eksik bir beslenme nedeniyle tırnaklar zayıflayabilir. Pek çok bakım uyguluyor ve tırnaklarınızın güçsüz ya da kırılgan olmasından kurtulamıyorsanız mutlaka bir kan testi yaptırıp değerlerinize baktırmanızı tavsiye ederiz. Eğer eksikler varsa vitamin takviyesi ya da gıda takviyesi kullanabilir. Bazı vitaminler açısından daha zengin bir beslenme biçimine geçiş yapabilirsiniz. İçten bakım her zaman saç tırnak ve cilt bakımı için faydalıdır. Su tüketimi de tırnakların güçlenmesi için önemlidir. Yeterli su tüketmezseniz tırnaklarda kırılganlık, zayıflık kopma meydana gelebilir.

  1. DÜZENLİ MANİKÜR

Güzellik merkezi ya da kuaför salonlarında düzenli manikür uygulaması yaptırmak da tırnak sağlığınız için faydalı olacaktır. El bakımını bir uzmana yaptırmanız 15 20 günde bir manikür yaptırmanız sağlıklı tırnaklara kavuşmanıza yardımcı olur. Vaktiniz yoksa evde kendiniz de manikür yapabilirsiniz. Manikür yaparken ya da tırnaklarınızı törpülerken metal törpüler yerine cam veya kağıt törpü tercih etmelisiniz. Bu tırnaklarınızın güçlenmesi için faydalı olacaktır.

  1. DOĞAL YAĞLARLA BAKIM

Tırnakların kırılgan olmasının büyük nedeninin kuruluk ve vitamin eksikliği olduğunu belirttik. Doğal yağlar içerdikleri yağ asitleri vitaminler sayesinde nemlendirme sağlarken tırnaklarınızın beslenmesini de sağlar. Manikür suyunuza doğal yağlar damlatabilir. Duş öncesi 15 dakika uygulama yapabilir ya da yoğun etki için yağ uygulayıp eldiven takarak uyuyabilirsiniz. Tırnak bakımında kullanabileceğiniz yağlar; zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, keten tohumu yağı, avokado yağı gibi sabit yağlar…

  1. OJE ÇIKARICI ÜRÜNLER

Oje sürmeyi, sıklıkla oje değiştirmeyi her kadın sever fakat oje çıkarıcı ürünler aseton içerir ve aseton tırnakları inceltip yıpratabilir. Asetonsuz oje çıkarıcılar ve doğal oje çıkarıcılar tercih ederek tırnak sağlığınızı daha iyi koruyabilirsiniz.

  1. KİMYASAL ÜRÜNLERE DİKKAT ETMELİ

Ev işleriyle uğraşırken kullandığınız ürünler de hem cildinize hem de tırnaklarınıza zarar verebilir. Sert kimyasal içeren çamaşır suyu, deterjan gibi ürünlerin yerine daha doğal içerikli deterjanlar ve sabunlar kullanabilirsiniz. Doğal kaynaklarla üretilen yoğun kimyasallar içermeyen deterjanlar cilt ve tırnak sağlığınızı riske atmaz.

Umarız keyifle okumuşsunuzdur ve faydalı olmuştur. Önerilerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşın lütfen, sağlıklı günler dileriz.

You may also like