Allantoin Nedir? Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

By

Cilt bakım ürünlerinde içerik okumanın öneminden pek çok yazımızda bahsettik. Cildin ihtiyaçlarına ya da cilt bakım hedeflerine göre içerik listesini okuyarak seçim yapmak sizi yaşadığınız cilt problemlerinden daha kolay uzaklaştırır, sahip olmak istediğiniz görünüme ulaşmanızı hızlandırır ve kolaylaştırır. Pek çok farklı cilt bakım metodunun ortaya çıkması ve artmasıyla cilt bakım ürünlerinde de doğal ya da sentetik pek çok yeni içerik türü ortaya çıktı. Allantoin de bu içeriklerden biri doğal ürünlerden elde edilen bir tür kimyasal madde. Cilt bakımında allantoin maddesi ne işe yarar faydaları nelerdir ne tür ürünlerin içeriğinde bulunur bilinmesi gerekenleri derledik, keyifli okumalar dileriz.

Allantoin nedir ve nelerden elde edilir?

Almanya’da 20 yüzyılın başlarında sentezlenen bir kimyasal bileşen olan allantoinin bilimsel ismi alüminyum dihodroksi allantoinattır, bitkilerde hayvanlarda hatta insan vücudunda bile doğal olarak bulunan bir kimyevi bileşendir ve sentezlendiği dönemden beri kozmetik ürünlerin içerisinde yer almış durumda. Allantoinin yaygın olarak elde edildiği bitkiler vardır bunlar; papatya, şeker pancarı, tütün tohumu, aloe vera, lotus çiçeği ve buğday gibi bitkiler ve en bol allantoin içeriği bulunan hoş mor renkli çiçeklere sahip karakafes bitkisidir. Bu bileşen bilim insanları tarafından keşfedildiğinde kokusuz olması yara iyileştirici özelliği sebebiyle sağlık alanında kullanılabileceği düşünülmüştür.

Allantoin maddesinin cilt bakımında faydaları nelerdir?

Hücre Yeniler

Hücre yenileyici özelliğe sahiptir böylece hafif içeriği nedeniyle egzama sedef gibi cilt hastalıklarının iyileşmesini kolaylaştırır. Akne izlerini gidermeye destek olur.

Cildi nemlendirir

Cildi temizlerken nemlendirir, ölü deri temizliği sağlarken kurutma yapmaz.

Su tutucu özelliği vardır

Allantoin tıpkı hyarolonik asit gibi çalışır yani ciltteki hücrelerin su tutma kapasitesini arttırır. Bu özellik kısa vadeli nemlendirme işlemi gibi değildir daha çok ciltte bulunan suyun tutulmasını ve dolaylı olarak ışıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Cilt tabakasındaki pullanma sorununu çözer

Kuruyan pullanan cildi iyileştirmek ve pürüzsüzleştirmek için allantoin etkili bir maddedir. Hücre yenileme ve nemlendirme özelliği sayesinde pullanma ve kuruluk sorununu çözer.

Cilt İçin Yatıştırıcı Özelliğe Sahiptir

Cilt hücrelerini sakinleştirici etki yaratır. Parfümsüz doğal bir kimyasal olması nedeniyle içerik oluşturulurken yatıştırıcı bir bileşen olarak da ürünlere yerleştirilebilir.

Siyah noktaları ve sivilceleri iyileştirir

Cildin sebum dengesini düzenler bu sayede fazla yağlanma gibi sorunlar ortadan kalkar gözenekler temiz kalır, temizlenmiş gözenekler sayesinde siyah nokta ve sivilce sorunu iyileşir yenilerinin oluşması engellenir.

Kimyasal peeling görevi görür

Cilt tabakasındaki ölü derilerin düzenli kullanımla atılmasını sağlar böylece fiziksel peeling uygulaması yapmadan ölü derilerden allatoin maddesi sayesinde kurtulabilirsiniz peeling işlemi cildin yenilenmesini çok daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Anti-aging bakım yapar

Allantoinin en iyi özelliklerinden biri ciltteki kolajen sentezlenmesine verdiği destektir. Kolajen üretiminin düşmesi yaşlanmayı hızlandırır ve allantoin kolajen üretimini arttırır. İnce çizgilere, kırışıklık oluşumuna ve sarkma sorunlarına iyi gelir yaşlanma karşıtı bakım yapar.

Cilt yaralarını iyileştirir

İlk maddede belirttiğimiz hücre yenileme etkisi sayesinde onarım sağlar ve cilt üzerindeki yaraları iyileştirir. Doğal bir bileşen olması nedeniyle kullandığınız diğer ürünlerde kimyasal bir içerik yoksa yaraların tedavisinde kullanılabilir.

Umarız yazı faydalı olmuştur. Sizler hangi tür içerikler kullanıyorsunuz? Bizlerle yorumlar kısmında paylaşın. Sağlıklı günler dileriz.

You may also like