Vücut peelingi

Vucut Peelingi Nedir Ve Ne Zaman Uygulanır ?

By

Vücut peelingi ciltte olduğu gibi ölü derileri arındırma ve derinlemesine temizlik için yapılan bir uygulamadır. Vücut derisinin temizliği yalnızca duş jeli ve sabunla giderilebilecekmiş gibi bir düşünce olsa da daha derinlemesine bir temizliği hak eder. Tazelenmiş ve derinlemesine temizlenmiş, batık sorunu olmayan pürüzsüz bir cilt için dönem dönem vücut peelingi yapmak gereklidir. Çok sık uygulanması deriye zarar verebilir, ayrıca yanlış dönemde peeling yapmak da cilt sağlığı için uzun vadede sorun oluşturabilir. Bu nedenle doğru şekilde ve doğru zamanda yapmak önemlidir. Vücut peelingi hakkında ne zaman yapılır konusunu merak ediyorsanız vücut peelingi içişn en uygun mevsim hangisi araştırdık ve yazdık…

 

Vücut peelingi nasıl yapılır?

Vücut peelingi için en doğru zaman duş esnasındadır, tıpkı kese gibi cilt su sayesinde yumuşadıktan sonra peeling yapılması en doğru uygulama şekli olacaktır. Bu sayede yumuşayan cildin üzerindeki kalıntıların temizlenmesi çok daha kolay olur. Vücut peelingini yapmak için yüz derisinin aksine tanecikli ürün tercihi daha iyi olacaktır. Özellikle bacaklarda batık gibi problemleri çözmek adına tanecikli peelingler çok iyi bir temizleyici ve onarıcı görevi görür. Duşta bir süre kaldıktan sonra cilt yumuşadığında peelinginizi dairesel hareketlerle fazla bastırmadan uygulayabilirsiniz. Doğal içerikli fazla sert kimyasal içermeyen ürün tercih etmeniz deri sağlığınız açısından en faydalısı olacaktır. Haftada ikiden fazla uygulama yapmak deri sağlığınız için iyi olmaz bu nedenle haftada bir ya da iki kere peeling uygulaması cildinizi ölü derilerden hava kirliliğinden etkillenmesini engeller ve vücut derinizdeki gözeneklerin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Peki vücut peeling için en doğru mevsim hangisidir?

Vücut derisi

Vücut peelingi için en uygun mevsim

Vücut peelingi için en uygun mevsim kış mevsimidir diyebiliriz. Bunun en büyük sebebi ise peeling nedeni ile incelen derinin güneşe maruz kalma olasılığının çok düşük olması. Peeling yapıldığında gözenekler açılıyor ve bu nedenle kışın kapalı kıyafetler giyiyor olmamız vücut derisinin bir nebze de olsa kirlilik gibi problemlerden, güneş ışınlarından korunuyor olması büyük bir avantaj. Ayrıca yazdan kalan bronzlaşma eşitsizliği, kuruluk gibi problemleri de kışın peeling uygulaması sayesinde tedavi etmek ve düzeltmek daha kolay.

Evde zeytinyağı, şeker, türk kahvesi gibi ürünlerle bir macun yaparak peeling hazırlayabilir ya da kozmetik mağazalardan vücut için özel olarak üretilmiş peeling ürünlerinden satın alabilirsiniz. Yaz mevsiminde peeling yapmaktan kaçının güneş ışınları ciltte lekelenme ve erken yaşlanma gibi sorunlar yaratabilir.

peeling

 

Umarız yazı faydalı olmuştur, yorumlarınızı bizlerle aşağıdaki yorum kutucuğundan paylaşabilirsiniz. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like