Saç tipine uygun şampuan seçimi nasıl olmalı ?

By

Saç bakımında bakımın ilk adımlarından biri şampuan kullanımıdır. Daha hacimli, parlak, yumuşacık saçlara sahip olmayı herkes ister fakat hedefe ulaşmak için ilk adım doğru şampuanı seçmek. Fakat genellikle saç kremleri, saç maskeleri daha ön plandadır. Doğru bakımı tamamlamak iyi bir saç bakım rutini oluşturmak için hedefe yönelik bir bakım yapmak önemlidir. Saç şekline, saç tipine ve nasıl saçlara sahip olmak istediğinize göre belirlenebilecek seçimler oldukça fazladır aslında. Bu nedenle sizler için saç tipine uygun şampuan nasıl seçilir yazdık.

 

Normal Saçlar

Kıvırcık, ince telli, boyalı, yağlı ya da kuru saçları olmayan kişiler şampuan seçme konusunda çok kararsızlık yaşayabilirler. Normal bir saç tipine sahipseniz saçınızın nemini koruyacak ve yağ oranını dengeleyecek şampuanlar tercih etmelisiniz. Bu tür saçlara sahip kişiler ayrıca hedeflerine göre hacim veren parlaklık veren gibi şampuanları da tercih edebilirler.

normal saç

Yağlı Saçlar

Yağlı saçlar saç derisinin sebum dengesinin bozukluğu sebebiyle oluşur. Sebum dengesizliğinden dolayı yağ dengesi bozulur ve aşırı yağlanma meydana gelir. Aslında bu yağlar doğaldır ve faydalıdır. Fakat bu yağların oluşumunun fazlalığı saça ağır ve kirli donuk bir görünüm verir. Eğer siz de bu sorundan şikayetçiyseniz ve yağlı saçlara sahipseniz sebum dengeleyici şampuanlar kullanabilirsiniz. Çay ağacı içerikli, mentol içerikli ürünler saç derisi dengelemeye yardımcı olur. Yağlı saçlara sahipseniz ikisi bir arada şampuanlardan uzak durmalısınız, krem içerikli ürünler kullanmamalısınız ve saç kremi kullanırken de asla saç diplerine değdirmemelisiniz.

Kuru Şaçlar

Kuru saç yapısına sahip kişiler ve ısıyla saç şekillendiricileri sık sık kullanan insanların saçları zarar görür keratin dengesi bozulur ve dolayısıyla nem eksikliği ortaya çıkabilir. Bu saç tipine sahip kişilerin bu nedenle nemlendirici özelliği olan şampuanları kullanması faydalı olacaktır. Bu ürünler saçınıza nem katar, yumuşatır ve parlaklık verir. Kuru saçlı kişiler hacim verici şampuanlardan uzak durmalıdır, bu ürünler, saçlarınızdaki nemi yok edebilir. Doğal içerikli, aloe vera, karite yağı (shea yağı) gibi içerkli ürünlerden faydalanabilirler. Kremli şampuan kullanmalarında da sakınca yoktur.

kuru saçlar

Kıvırcık ve Kabarık Saçlar

Nemlendirici içerikteki şampuanları tercih etmeniz kıvırcık saçlarınızın kabarmasını ve elektriklenmesini engeller. Bu saçlarınızın kırılma olasılığını azaltır. Tohum ve bitki yağları içeren şampuanlar kıvırcık saçlar için harika bir seçim olacaktır ve saçınıza nem katacaktır. Bukle belirginleştirici şampuanlar da raflarda yerini alıyor, eğer saçlarınızın kıvırcıklığı farklılıklar gösteriyor ve sönük kalıyorsa bukle belirginleştirici şampuanlara şans verebilirsiniz.

İnce Telli Saç Tipi

İnce telli saçlar elektriklenmeye oldukça müsait saçlardır bu nedenle saçı güçlendiren içerikteki şampuanlar tercih edebilir. Hindistan cevizi, zeytin yağı, argan yağı gibi içerikli ürünler seçilebilir. Bu yağlar nemlendirme yaparken elektriklenmeyi önlerler. İnce telli saçlar kırık oluşumuna çok daha müsaittir bu nedenle içerik okumalı ve sert kimyasallardan kaçınmalısınız. Kremli şampuan kullanmanızda sakınca yoktur fakat sürekli kremli şampuanlar ince tellerde ağırlık yapabilir. Hacim etkili şampuanları da deneyebilirsiniz.

Kalın Telli Saç Tipi

Kalın telli saçlarınız varsa nemlendirici içerikli şampuanları tercih edebilirsiniz. Doğal yağlarla zenginleştirilmiş içerikteki şampuanlar kalın telli saçlarınıza çok iyi gelecek ve kurumalarına engel olacaktır. Krem içerikli şampuanlara da yönelebilirsiniz.

Boyalı Saç Tipi

Düzenli boya yapılan saçlar için pek çok seçenek mevcuttur. Boyattığınız saçlardan verim almak istiyorsanız saçlarınızın uzun süre rengini kaybetmek istemiyorsanız mutlaka boyalı saçlar için yapılan şampuanları tercih etmelisiniz. Sarı saçlar için ise turunculaşma karşıtı mor şampuanlar kullanılabilir bu şampuanlar yapay görüntüyü engeller ve sarılarınızın daha küllü kalmasına yardım eder. Boya pigmentlerinin yok olmaması için mutlaka boyalı saçlar için üretilen nemlendirici içerikli şampuanlar kullanmalısınız.

 

Keyifli bir okuma olmasını umuyoruz, fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilir kendi önerilerinizi okuyuculara ve bizlere yazabilirsiniz. Güzellik dolu ve sağlıklı günler dileriz.

 

You may also like