Kalıcı oje

Kalıcı Oje Nedir? Nasıl Uygulanır?

By

Eller, gün içerisinde vücudumuzun en çok kullandığımız bölgesidir.  Kendimizi ifade ederken bile jest-mimik kullanımında ellerimiz hep ön plandadır, bu nedenle şık ve bakımlı eller kişiyi her zaman ön planda tutacaktır. Tabi ki manikürlü özenle oje sürülmüş eller göze çok hoş görünür, el bakımının büyük bir parçası düzenli manikür yaptırmaktır. Manikür trendleri güzellikle ilgili her şeyin değiştiği gibi değişiyor. Ve gelişen teknoloji yenilenen trendlerle birlikte son yıllarda oldukça popüler olan kalıcı oje herkesin merakı halinde. Uzmanlara yaptırılsa dahi manikürden sonra sürülen klasik oje iş hayatının temposuyla, evde yapılan rutin işlerle kolaylıkla bozulabiliyor. Kalıcı oje ise bu problemin net çözümü, güzellik merkezlerinde yaptırabileceğiniz bu işlem yoğun hayat temposunda son derece kullanışlı. Peki kalıcı oje nedir,  nasıl yapılır, nasıl kullanılır hepsini sizin için derledik, keyifli okumalar.

 

Kalıcı oje nedir?

Normal bir iki kat sürülerek pratik ve kısa bir sürede sürülürken, kalıcı oje 15-20 dakika gibi bir zamanda sürülmektedir. Daha ince bir iştir uygulamanın her aşamasındada UV ışığıyla tırnaklar kurutulur. Klasik ojelerden farklı bir tür oje uygulanır ve 5 kat gibi bir uygulama yapılır.

oje

 

nasıl uygulanır, uygulama ne kadar sürer?

Öncelikle genel olarak önerilen, güzellik uzmanları tarafından tavsiye edilen şekilde kuru manikür uygulaması yapılır. Kuru manikürün ardından tırnak üzerindeki pürüzlerin giderilmesi için tırnak üzeri ince kağıt bir törpüyle pürüzsüzleştirilir. Sonrasında baz kat sürülür ve UV ışınıyla kurutulur. Sonra renk kartelalarından seçtiğiniz renk 2 3 kat uygulanır. Her bir katta diğer parmaklara sürülürken, oje sürülmüş parmak UV altında kurutulur bu şekilde işlem devam eder ve renklendirme bittikten sonra isteğiniz üzerine nail art veya süsleme yapılabilir. Bu adımı atlamayı düşünüyorsanız son kat olarak top coat uygulaması yapılır ve bu uygulamada ojenin parlaklığını ve kalıcılığını arttırır. Uygulamanız bu şekilde en fazla 20 dakika içerisinde biter.

Kalıcı oje nasıl uygulanır

ne kadar süre kullanılabilir?

Uygulaması yapılan kalıcı ojenin kalıcılık süresi 4 haftaya kadar sürebilir. BU süre kişinin kullanımına yaşam stiline göre değişir. Eller çok yoğun ve ağır işlerde kullanılıyorsa süre biraz daha azalabilir, yaptırdığınız kalıcı ojelerin hasar almamasına dikkat etmelisiniz bu daha uzun süre kullanım için önemli bir detaydır. Ayrıca tırnak uzama süreniz de kullanım açısından etkileyici bir unsurdur. Çok hızlı uzayan tırnaklara sahipseniz diplerden gelen doğal renkten ötürü hoş bir görünüm oluşmayacaktır.

Kalıcı oje nasıl çıkarılır?

Kalıcı oje klasik ojeler gibi asetonla silerek çıkarılmaz. Soyarak kazıyarak çıkarılması kesinlikle çok yanlıştır bu nedenle evde çıkarılması da önerilmez, kendi başınıza tırnaklarınıza zarar verebilir, yıpratabilirsiniz. Kalıcı ojenin kesinlikle uzmanlar tarafından kalıcı oje çıkarmak için gereken ekipmanların bulunduğu salonlarda çıkarılması önemli bir unsurdur. Gerekli solüsyonlar içerisinde 10-15 dakika bekletildikten sora uzman kişi tarafından kolayca soyma işlemi yapılır ve bu işlem sırasında tırnağa herhangi bir zarar gelmez. Bazı çeşitlerde freze uçlu makinelerle çıkarma da yapılabilmektedir, tıpkı protez tırnakta olduğu gibi. Protez tırnakla ilgili merak ettiğiniz konular varsa bu konu hakkındaki blog yazımızı da okuyabilirsiniz. Yazı için buraya tıklayabilirsiniz.

Kalıcı oje tırnağa zarar

Kalıcı oje tırnağa zarar verir mi?

Eğer iyi bir merkezde doğru bir uzman tarafından doğru şekilde işlem gerçekleştirilir ve çıkarma işleminde tırnakları zorlamazsa kalıcı oje zararsız bir yöntemdir.

Umarız yazı keyifli ve faydalı olmuştur, sizler kalıcı oje uygulaması yaptırdınız mı ya da yaptırmayı düşünür müsünüz? Tecrübelerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like