DAHA DOLGUN DUDAKLAR İÇİN İPUÇLARI !

By

Güzellik algısı zamana göre değişen bir olgu. Dönem dönem farklı özellikler trend oluyor örneğin geçmişte yuvarlak yüz hatları trendken şimdi daha kemikli surat hatlarının ortaya çıktığı yüzler daha trend halde. Fakat şimdinin en meşhur en beğenilen trendi dolgun dudaklar. Herkes dolgun dudakları olsun istiyor çoğu kadın dolgu yoluna gidiyor fakat eğer işlemlerden korkuyorsanız veya gereksiz görüyorsanız bu yazı tam size göre. Daha dolgun dudaklar için makyaj ve bakım ipuçları yazının devamında.

 

Doğal yollarla dolgun dudaklar

Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bazı dudak dolgunlaştırma yöntemleri mevcuttur. Bu yöntemleri rutininizin bir parçası haline getirip düzenli olarak uygularrsanız yumuşacık ve dolgun dudaklara kavuşacaksınız.

 

Peeling

1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı balı karıştırarak mükemmel bir dudak peelingi yapabilirsiniz. Çok basit olan bu yöntem oldukça etkilidir. Hem dudaktaki ölü derileri atarsınız hem de kan dolaşımını hızlandırıp kısa vadede bir şişkinlik etkisi alırsınız. Peeling yaptıktan sonra mutlaka lip balm uygulayın. Dudağı dolgunlaştıran dudak kremlerinden de sürebilirsiniz.

 Buhar Masajı

 Buhar Masajı

Bir bardak su kaynatın ve suyun içine birkaç damla limon sıkın. Sonrasında dudaklarınızı bu bardağa yanaştırın. Buharın dudağınıza temas etmesi gerek. Buhar sonrasında dudaklarınıza lip balm sürün, ardından parmaklarınızla dudaklarınızı aşağıya doğru çekin.

 

Öpücük hareketi

Öpücük hareketi yüz yogası hareketlerindendir bu hareketi yaparken bir yandan iki elinizin iki parmağını dudaklarınızın çevresine yerleştirin ve parmaklardan destek alarak dudaklarınızı sıkıştırın.

Tarçın

Tarçın da dudak dolgunlaştırıcı ürünlerin içinde yer alan bir içeriktir. Siz de evde kendiniz uygulama yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kapaklı lip balmınızın içine tarçın dökmek. Eğer ürüne katmak istemezseniz lip balm sürdüğünüz dudaklarınızın üstüne tarçın sürebilirsiniz. Bu uygulamayı yapıp dudağınızda 10 dakika kadar bekleyebilirsiniz.

Pul Biber

Pul biber kısa vadeli olarak dudakları yakarak dolgunlaşmasını sağlar. Bunun için bir çay kaşığı pul biberi suyla macun yapıp dudağınızda bekletebilirsiniz. Fakat kısa süreli etkisi olduğu için tekrarlamanız gerekecektir.

E vitamini maskesi

E vitamini dudaklarınıza çok iyi gelecektir. Yağlı bir yapısı olduğundan dolayı kuruluğa iyi gelir. Eczaneden e vitamini ampulunu çok uygun fiyatlara temin edebilirsiniz. Dudağa uygulamak içinse 1 ampul e vitamininin içine 5 damla nane yağı dökün. Karışımla birkaç dakika boyunca dudağınıza masaj yapın. 15 dakika daha bekletin ve yıkayın.

 

Gelelim makyajla dolgunluk yakalayabileceğimiz yöntemlere…

Dudak kalemi

Dudak kalemi

Mutlaka makyaj yaptığınızda dudak kalemiyle dudaklarınızı çerçeveleyin, bir iki milim yukardan çizebilirsiniz ve sonrasında içini doldurabilirsiniz. Böylece dudaklarınız çok daha iri duracak.

Parlatıcı

Lip glosslar yapılarının yoğunluğu nedeniyle sürüldüğünde dudakta hemen bir dolgunluk etkisi yaratır. Ayrıca parlaklığı ışığı yansıttığı için dudaklarınız olduğundan daha büyük görünecektir.

Dudak

Kontür uygulaması

Tüm yüze uygulanan kontürü dudaklarınızda da deneyebilirsiniz. Alt dudağın hemen bitimine koyu ten ürünü, üst dudağın bitimine de yüksek göstermek için highligter uygulaması yapın. Ardından kaleminizi ve rujunuzu sürün harika bir ilüzyon etkisi yaratacaktır.

 

Sizin dudaklarınızı dolgunlaştırmak için uyguladığınız özel yöntemler var mı? Makyajla mı yoksa doğal yollarla mı tercihiniz? Fikrinizi bizlerle paylaşın…

Sağlıklı günler…

You may also like