Cildinize zarar veren yiyecekler

CİLDİNİZE ZARAR VEREN YİYECEKLER NELERDİR ?

By

Cildimiz vücudumuzun en önemli giysisidir iyi görünmesi için özen gösterir bir sürü ürün kullanırız. Cilt bakımı öz bakımın en öncelikli adımlarındandır. Fakat cilt bakımı önerilerinde bulunduğumuz blog yazılarında da belirttiğimiz gibi aslında cilt bakımı aşamasına geçmeden en önemli adım doğru ve sağlıklı beslenmektir. Beslenme biçimimiz doğrudan vücudumuzu etkilediği için cilt görünümünde de etkisi çok büyüktür. En basiti yeterli su içmemek bile cildin kurumasına, dokunun ve cilt bariyerinin zayıflamasına sebep olur. Günlük hayatta koştururken hangi besinlerle cildimize zarar verdiğimizi ve verdiğimiz zararın boyutlarını fark edemeyebiliyoruz. O yüzden sizlere bir rehber olması adına cildinize zarar veren yiyecekleri derledik.

Fazla Tuz Tüketimi

Tuz yiyeceklerimizin lezzetini büyük oranda değiştiren bir baharat olsa da fazlası cilt için uzun vadede zarara sebep oluyor. Fazla tuz tüketimi vücutta su tutulmasına neden oluyor bu da ciltte ödem oluşması demek. Ayrıca fazla tuzlu yiyecekler tüketmek böbreklere zarar verebildiği için hormon dengesi bozulup ciltte sivilcelenme problemine yol açabilir. Tuz açısından fazla olan dikkatli tüketilmesi gereken yiyecekler; turşu, salamura yiyecekler, cips, tuzlu bisküvi gibi paketli tuzlu gıdalar.

Çikolata ve Şeker

Çikolata ve Şeker

Özellikle kadınların zaafı olan çikolata ve şekerli gıdalar fazla tüketildiğinde direkt karaciğere zarar veriyor. Karaciğerde yağlanmayı arttırabilecek bu gıdalar cildin de yağlanmasına sivilce ve kapalı komedon sorunlarına sebebiyet veriyor. İyi bir cilt için önerimiz tatlıların ve çikolatanın dozunu kaçırmamanız. Enerji içecekleri ve hazır meyve sularını da tüketmemelisiniz bol miktarda işlenmiş şeker içerir. Taze sıkma meyve suları tercih etmelisiniz. Çikolatayı bitter tercih edebilirsiniz hem şeker oranı azdır hem de az miktar bitter çikolata kalbinize de iyi gelecek.

kahve

Çay ve Kahve

Kahvenin ve çayın sivilceye neden olduğunu gösteren net bir kanıt yoktur fakat içtiğiniz çaya ne kadar şeker koyduğunuz ne sıklıkta içtiğiniz çok mühim. Kahveye gelince yapay tatlandırıcılar süt tozları da karaciğeri yorar ve sivilce oluşumunu ve ciltte yağlanmayı tetikleyebilir. Ve çok miktarda kafein almak göz altları için pek de iyi değildir. Göz altı morluklarını arttırmaya sebep olur. Bunun için kafeinsiz kahve içebilirsiniz. Kahve ve çayı abartmadan sade içerseniz ve ardından gün içerisinde bol bol su içerseniz zarardan çok yararlarını görebilirsiniz.

Fast Food ve İşlenmiş Yağlar

Fast Food ve İşlenmiş Yağlar

Fast food, cildiniz için ciddi anlamda zararlı içeriklerle doludur. fast foodlar cilde zarar veren yiyecekler arasında ilk sırada gelir bu tür yiyeceklerin içinde trans yağlar, doymuş yağlar, gıda boyaları, kimyasallar, fazlasıyla tuz ve şeker vardır. Bu yiyecekler cildi çok kurutur erken yaşlanmaya ve sivilce oluşumuna neden olur.

 

Rafine Karbonhidratlar

Hazır makarnalar, pizzalar, market ekmekleri gibi endüstriyel hamur işleri fazla işlenmiş karbonhidrat içerir. Sivilce görünümünü yaratan glikemik indekse sahip pek çok bileşene sahiptir. Bu tür sağlıksız karbonhidratları fazla tüketirseniz sivilce ve siyah noktalarınızda artış olduğunu fark edebilirisiniz. Karbonhidratlarda günlük besin ihtiyacı için gereklidir bunun için tam buğday, siyez, çavdar gibi işlenmemiş karbonhidratlara yönelebilirsiniz

Hayvansal Gıdalar ve İşlenmiş Et

Besi hayvanları oldukça fazla miktarda steroid hormonu ve fabrika üretimi yemler ya da işlenmiş besinler tüketir. Bu yüzden hayvansal gıda tüketimi diyetimizde minimize edilmelidir. Ne kadar fazla tüketilirse o oranda hormon ve işlenmiş gıda tüketimi de artışta oluyor. Sosis, salam ve ısıl işlem görmüş sucuk gibi etler de lif bakımından zayıftır. Zincir üretim olduğu için toksin birikimine ve sindirim zorluğuna neden olur. Tüm bunlar cilt dokunuza uzun vadede zarar verir.

You may also like