Saç Şekillendirici Krem

Saç Şekillendirici Kremini Nasıl Kullanmamız Gerekir?

By

Saç şekillendirici kremler son yıllarda duş sonrası saç bakım rutininde yerini almış durumda. Saç tipinize ve yapmak istediğiniz modele göre seçebileceğiniz şekillendirici kremler, yalnızca hedefinize yönelik tek başına kullanılabilir ya da ısıyla veya ısısız yöntemlerle şekillendirmeden önce uygulanabilir. Doğru saç şekillendirici krem edindikten sonra krem uygulamasını nasıl yapacaksınız, saç şekillendirici krem nasıl kullanılır, püf noktaları nelerdir? Adım adım yazının devamında saç şekillendirici krem kullanımı hakkında yazdık…

 

Önce saç modelinize karar verin.

Saç modeliniz kullanacağınız kremle tabii ki doğru orantılı. Saçlarınız kıvırcıksa buna uygun ürün edinip uygulayacağınız modele göre bir şekillendirme kremi kullanabilirsiniz. Isıyla şekillendirme yapacağınız düz saçlarınız varsa ve elektriklenme olmadan pürüzsüz saçlara sahip olmak istiyorsanız uygulama bu duruma uygun şekilde yapılmalıdır. Ya da saçlarınızı sıkı bir topuz yapmak istiyorsanız ve sprey gibi ürünler tercih etmek istemiyorsanız ürün uygulaması yaparken buna dikkat ederek yapmalısınız. Şimdi saç tiplerine göre uygulama önerilerini sizlerle paylaşacağız. Saç tipinize göre ya da yapacağınız saç modeline göre saç şekillendirici krem nasıl kullanılır?

Düz saçlar

Kıvırcık saçlar;

Eğer kıvırcık saçlara sahipseniz ve saçlarınızı bu şekilde kullanmak istiyorsanız bukle belirginleştirici bir krem üründen faydalanabilirsiniz. Kıvırcık saçlarınızda bukleleri belirginleştirmek için mutlaka ıslak saçlarınızı duştan sonra tarayın ve ıslak ya da nemli saça uygulama yapın. Parçalara ayırdığınız saçlarınıza diplere değdirmeden uçlardan diplere doğru şekillendirici kreminizi uygulayın. Saç uzunluğunuza göre ürün oranını belirleyin fazla ürün kullanımından kaçının, fazla ürün kullanımı saç yağlanmasını hızlandırabilir ve katı ve yağlı bir görünüm oluşturabilir.

Elektriklenen saçlar

Düz saçlar;

Saçlarınız düzse ve kabarmadan pürüzsüz bir görünüm elde etmek istiyorsanız piyasada düz saçlar için bulunan ürünlerden edinebilirsiniz. Düz saçlarınıza saç şekillendirici krem uygulamadan evvel saçlarınızın ıslaklığını kaybetmesini beklemelisiniz. Hafif nemli saçlarınıza saç yoğunluğu ve uzunluğunuza göre yeterli miktarda ürün alıp saç boylarınıza uygulayın, diplere değdirmeyin fakat saç tepelerinize de az miktarda uygulayın. Hafif derecede ısıyla kurutma yaparak dümdüz saçlar elde edebilirsiniz.

Elektriklenen saçlar;

Saçlarınız düz ya da kıvırcık kısa ya da uzun fark etmeksizin kabarıyor elektriklenme oluyorsa bu probleme yönelik bir saç şekillendirici krem edinin. Saç şekillendirici kreminizin silikonsuz ve doğal bileşenlerden oluşmasına özen gösterin. Nemlendirici içerikte bir saç şekillendirici krem sizin saç tipinize en uygun olanı olacaktır. Saçlar genelde kuruluktan kaynaklı elektriklenme ve kabarma problemi oluşur. Bu saç tipi için duşta bakım kremi ya da maske uygulaması da gereklidir. Bu adımlar yerine getirildikten sonra ıslak ya da nemli saçınıza boylardan uçlara ceviz büyüklüğünde ürün uygulaması yapın ve plastik olmayan tarakla tarayın. Sonrasında saçınızı doğal bırakacaksanız mikro fiber havluyla sarın ya da düşük ayarda kurutma yapın.

Elektriklenen saç

Boyalı saçlar;

Boyalı saçlar için bakım kremlerinin içeriği çok önemlidir. Saçlarınızın boyasını almayacak doğal içerikteki ürünler tercih edilmelidir. Isıyla şekillendirmeden kaçınarak elde etmek istediğiniz model doğrultusunda bukle belirginleştirici ya da düzleştirici etkideki “boyalı” saç ürünlerini tercih etmelisiniz. Yapay kimyasallar saçınızdaki boyanın çok daha hızlı bir şekilde silinmesine sebep olabilir. Bu nedenle tercihiniz mutlaka boyalı saça göre olmalıdır. Piyasada ürün çeşiti son derece artmış durumda, sarı saçlar için ayrı, kızıl saçlar için ayrı saç şekillendirici kremler bile mevcut. Kendi saç türünüze göre aldığınız saç şekillendirici kreminizi diplere değdirmeden saç boylarına uygulayıp bigudi yardımıyla ya da kendi haline kurumaya bırakmalısınız, saç renginizi en iyi bu şekilde koruyabilirsiniz.

 

Umarız yazı faydalı olmuştur. Fikirlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın, sağlıklı ve güzellikler dolu günler dileriz.

 

 

You may also like