küçük gözler

Küçük Gözlerinizi Bu Makyaj Teknikleri ile Daha büyük Gösterebilirsiniz !

By

Güzellik algısının sürekli değişmesiyle beraber yepyeni trendler ortaya çıkabiliyor. Fakat iri gözler belki yüzyıllardır göze güzel görünen ve her zaman trend olan bir göz şekli. Tabii ki herkesin doğuştan iri gözleri olmuyor fakat bu bir sorun değil. Bazı makyaj tüyolarını uygulayarak iri gözlere sahip olmanız oldukça kolaydır. Siz de daha büyük gözlere sahip olmak istiyorsanız uygulayabileceğiniz bazı adımlarla bu görüntüye ulaşabilirsiniz işte küçük gözler i büyük gösterecek makyaj hileleri adım adım sizlerle.

Makyaj Hileleri

Öncelikle ten makyajınızı yapın ve kontör yani boyutlandırma uygulamasına geçin;

Son yılların en popüler makyaj trendi olan kontörleme uygulamasını hepiniz mutlaka duymuşsunuzdur. Genel olarak yüz hatlarını şekillendirmek için kullanılan bu uygulama yüzde ön plana çıkarmak istediğiniz bölgeleri aydınlatmak ve inceltme ya da belirginleştirme gibi boyutlandırma işlemleri için koyu ten ürünleri kullanmaktır. Bu nedenle kontör uygulamasını yüz şeklinize göre, küçük gözler bölgenizde büyütmek istediğiniz alanları ve göz altlarını açık renkli concealerla, çukurlaştırmak istediğiniz yerleri ise koyu renkli bir kapatıcı ürün ya da bronzer kullanarak boyutlandırma yaparak temel bir işlemle yapabilirsiniz.

Kaşlar daha yukarıda durmalı

küçük gözler in daha büyük görünebilmesi için gözlerle kaş arasındaki mesafe daha açık görünmelidir. Bu nedenle kaşların etrafına mutlaka açık renkli bir ürün geçmelisiniz. Teninizden daha açık renkli kapatıcılar bu görevi yerine getirir. İnce çizgi halinde kaş altınızdan ve üstünüzden ürünü geçip ıslak bir sünger yardımıyla ürünü dağıtın. Böylece kaşlarınız hem daha belirgin duracak hem de biraz daha yukarda gözükecek.

ten makyaj

Küçük Gözler şeklinize uygun eyeliner uygulaması

Eyeliner uygulaması küçük gözler in şeklini belirlemek için en önemli adımdır. Çok kalın olmayan bir eyeliner uygulaması yapmalısınız. Eyelinerınız ne kadar kalınsa gözler o kadar kısık görünür. Tabii göz şekliniz bu konuda önemli bir kıstastır. Yuvarlak gözleriniz varsa göz pınarlarından itibaren kaşlara doğru kuyruklu bir eyeliner uygulaması yapabilirsiniz. Tabii ki göz pınarı kısmı çok ince olacak ve kaşlara doğru kalına gidecek. Eğer daha badem göz şekline sahipseniz gözlerin yarısından itibaren inceden kalına doğru uygulama yapın.

Küçük Gözler İçin Göz kalemi tercihi

Klasik siyah, kahverengi gibi renkleri büyük göz makyajında tercih etmemelisiniz. Bu renkler her zaman daha kısık ve puslu bakışlara neden olur. Nude renklerde ya da beyaz göz kalemini göz altlarınıza sürmelisiniz böylece çok daha aydınlık görüntü elde edeceksiniz ve gözleriniz daha canlı ve açık duracak.

Göz kalemi

Alt kirpik diplerini atlamayın

Kirpik diplerinize ise kalem tercihi yerine toz farlarla uygulama yapın. Kalem uçlu ya da kesik uçlu fırça yardımıyla az miktarda kahverengi toz farı uygulayın. Eyeliner uygulamasının aksine kaş tarafından başlayarak yarım uygulama yapın. Uygulamayı göz pınarlarına kadar uzatmayın, uzattığınız küçük gözler kısık görünecektir.

 

Göz pınarlarını aydınlatın

Göz pınarlarına açık renkli bir far veya highlighter yardımıyla boyut verin, bu renkler de yansıma yapacak ve göz çok daha iri görünecek. İncecik kalem uçlu bir fırçaya ürünü alıp sadece göz pınarlarına dokundurarak capcanlı bakan gözlere sahip olabilirsiniz.

Küçük Gözler İçin Maskara uygulaması

Maskara tercihinizi kirpik tipinize göre yapın. Kirpiklerinizi kalkık ve kıvrık gösterecek seçimlerde bulunmanız gözlerinizi olduğundan çok daha iri gösterecektir. Eğer inatçı kirpiklere sahipseniz mutlaka kirpik kıvırıcı edinin ve kirpik kıvırıcı kullandıktan sonra maskara sürün. Seçtiğiniz maskaranın koyu siyah olmasına özen gösterin. Grimsi duran siyahlar ya da kahverengiler gözlerinizi ön plana çıkarmayacaktır.

 küçük gözler Maskara

Umarız tüyolar işinize yarar, yazıyla ilgili fikirlerinizi ya da önerilerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like