cilt bakımı hataları

En Çok Yapılan Cilt Bakımı Hataları Nelerdir ?

By

Her kadının hayali pürüzsüz görünen, ışıl ışıl parlayan gergin ve dolgun bir cilde sahip olmaktır. Bu nedenle pek çok kozmetik ürünü alır dener, cilt bakımına saatler harcarız.Fakat bu çabaların sonucunu alamadığımız ya da aksine daha kötü sonuçlar aldığımız zamanlar olabiliyor, bunun nedeniyse aslında cilt bakımı hataları yapmak.

Siz de eğer bu durumdan şikayet ediyorsanız cilt bakımı yaparken bazı yanlışlar yapıyor olabilirsiniz. Sizler için cilt bakımı hataları nelerdir derledik ve yazdık.

 

Gece cilt temizliğini atlamak

En büyük cilt bakımı hatalarından biri günlük yaşamın stresi ve yorgunluğu nedeniyle gece cilt temizliğini atlamak. Ciltte makyaj varsa makyaj ya da makyaj yapmıyorsanız şehir yaşamının verdiği kirlilik temizlenmediğinde gözenekleri tıkar.

Sabah rutininizi güzelce uygulasanız bile gece atladığınız rutin cilt bakımında yapılan hatalardan en önemlisidir cildinizdeki kir gece boyu cilt dokusunda kalır ve uzun vadede zarara neden olur.

cilt bakımı hatası nedir

Cilt tipinizi bilmeden yanlış ürün tercihi yapmak

Karma cildinize kuru cilt ürünü alıyorsanız, ya da normal cildinize yağlı cilt ürünleri kullanıyorsanız cilt temizliğinden ve bakımından verim almanız mümkün değildir. Cilt tipi yaşa, mevsime, hormonlara ya da stres seviyesine göre değişkenlik gösterebilir.

İnternette ya da kozmetik mağazalarında cilt tipi ölçüm bantları bulunur. Eğer cilt tipinizden emin değilseniz bu üründen edinerek kendi ölçümünüzü yapabilirsiniz. Cilt tipine göre yapacağınız tercihlerle en iyi sonuçları alacağınıza garanti verebiliriz.

Alışverişte son kullanım tarihine dikkat etmemek

Cilt bakım ürünlerinin de son kullanım tarihleri vardır, bu tarihler ürünün ambalajında belirtilir. Bunun haricinde ayrıca ürünün tarihi satın aldığınızda geçmediyse bile ürünün ambalajı açıldıktan sonra da bir tüketim ömrü vardır 6 veya 12 ay arasında değişebilen bu süreye oldukça dikkat etmeli çok eskiden aldığınız ürünleri cildinize sürmemelisiniz.

bakım hata

İçerik okumamak

Cilt bakım ürünlerinde kullanılan pek çok bileşen vardır, bu bileşenlerin içeriğinde silikon paraben gibi içerikler olmamasına özen göstermelisiniz. Ayrıca içerikteki herhangi bir bileşene alerjiniz olma ihtimali var bu nedenle içerik okumaya özen göstermelisiniz.

Pahalı bir ürün bulduğunuzda içeriğin mükemmel olacağını düşünmeyin, içerik sıralamasına ve kalitesine bakarak ürüne para vermeniz hem cildiniz hem cebiniz için en iyisidir.

Doğru rutin oluşturmamak

Gece ya da sabah rutinlerinizi doğru oluşturmazsanız, yanlış sıralamalar yaparsanız verim almamanız çok doğaldır. Cilt bakımı hataları ndan biri de yanlış sıralamalarla ürün uygulamasıdır. Sıralama şu şekilde olmalıdır:

Gece:

Yüz temizleme

Sabah:

  • Yüz temizleme
  • Tonik
  • Güneş kremi

Sert tanecikli peeling kullanımı

Tercihe göre fiziksel peeling uygulamasını haftada bir yapabilirsiniz fakat bu bile uzmanlar tarafından önerilmiyor. Önerilen kimyasal peelinglerdir.

Fiziksel peelingler ciltte mikro çizikler oluşmasına neden olur ve bu mikro çiziklerde bakteri oluşumu gerçekleşmesiyle sivilce problemleri meydana gelebilir. Kırışıklık gibi sorunlara da neden olabilmektedir. Düşük oranda asitlerle başlayarak eksfoliyasyon yapmak en doğru peeling yöntemidir.

Yüzü ortak havluyla kurulama

Yüzünüzü kurularken ortak kullanımdaki havluları tercih etmeniz temiz cildinizin bakterilere maruz kalmasına sebep olur. Bakterilerin ve kirlerin temiz cildinize nüfuz etmesi cildinizde önlenmesi zor sorunlar oluşturabilir bu sebepten ötürü kendi havlunuzu belirlemeli ve o havluyu yalnızca yüzünüz için kullanmalısınız.

Sert havlular kullanmaktan kaçınmalısınız bu tür sert havlular da ciltte çiziklere neden olur. Mikro fiber havlu tercih etmeniz en doğru seçim olacaktır.

 

Keyifli bir okuma olmasını umuyoruz, sizin yaptığınız cilt bakımı hataları ya da doğru bildiğiniz yanlışlar var mı? Bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Güzel günler dileriz.

 

You may also like