cildi nemlendirmek

KIŞ AYLARINDA CİLDİMİZİ NASIL NEMLİ TUTABİLİRİZ ?

By

Kış mevsiminde hava sıcaklıklarının düşmesiyle cilt kuruluğu yaşamak kaçınılmaz gelebiliyor. Kış aylarında normal ciltler kurumaya meyilli hale geliyor, kuru olan ciltler aşırı hassaslaşıyor ve yağlı ciltlerde kurumaya bağlı olarak bölgesel sivilcelenme ve sebum dengesizliğinden dolayı yağ salınımını daha fazla arttırması gibi problemler meydana gelebiliyor.Bu yüzden cildi nemlendirmek kış aylarında yapmamız gereken en önemli bakımlardan biri .

Tüm bunların sebebi nemsiz kalan cilt dokusu…  Soğuk hava ve rüzgarın cildi olumsuz etkilememesi için cildi her zaman nemli tutmak gerekir. Soğuk kış aylarında cilt kurur ve dolayısıyla çatlayarak yıpranır. Peki kışın cildi nemli tutmak için neler yapmak gerekir? Cevaplar yazının devamında.

 

En önemli bakım doğru ve sağlıklı besinleri tüketmek

Kış mevsimindeki sebzeler ve meyveler aslında kuruluk sorunu için en iyi çözümdür. Vitamin ve mineral bakımından zengin ve zamanında çıkan ürünlerle beslenerek içten yapılan bakım sayesinde cilt kuruluğuna engel olabilir kışın cildi nemli tutmaya fayda sağlayabilirsiniz. Bu yiyecekler şunlardır;

Narenciyeler

Portakal, mandalina limon gibi narenciye türündeki meyveler içerdiği bol C vitamini sayesinde kolajen üretimini destekler serbest radikallerle savaşır ve böylelikle cildin nemini kaybetmesine karşı savaş açar ve cildi nemlendirmek için bize yardımcı olur.

Koyu yapraklı yeşillikler

Roka, tere, kuzukulağı gibi yeşillikler özellikle limonla tüketildiğinde cildinizin nem dengesi için harika etkiler yaratır. Koyu yapraklı yeşillikler de C vitamini oranı yüksek besinlerdir. C vitamininin cilde faydalarını incelemek isterseniz bu konu hakkındaki blog yazımız için buraya tıklayabilirsiniz.

Havuç, pancar gibi kök sebzeler

Kök sebzeler içerdiği bol antioksidanlar ve C vitamini, A ve K seviyeleri sebebiyle cilde çok iyi gelir. Kış mevsiminin yarattığı tahribata iyi gelir ve cildin nemli ışıltılı kalmasını sağlar. Kış mevsiminde çıkan bu sebzeleri bol bol tüketin farkı göreceksiniz.

Su içerek cildi nemlendirmek

Tabii ki en önemli besin cildin yapı taşı su, günde en az 8 bardak su tüketmeniz vücut ve cilt sağlığı için çok önemlidir. Böbrek sağlığınız için faydalı olan su bu sayede toksinlerin atılmasını sağlar ve cildiniz tertemiz görünür. cildi nemlendirmek içmek büyük önem taşır. Mutlaka gün içerisinde 2 litre su tüketin

Su içerek cildi nemlendirmek

Cildi Nemlendirmek için bakım rutininizi oluşturun

Cilt tipinize göre (kuru, karma, yağlı) bir rutin oluşturun ve oluşturduğunuz rutine sadık kalmaya özen gösterin. Her gün yüzünüzü mutlaka sert kimyasallar içermeyen jel ya da köpük formlu ürünlerle temizleyin ve temizlik ardından serum, ampul, krem gibi ürünlerle cilt bakımınızı destekleyin. Mutlaka temiz ve nemlendirici içerikli güneş kremi kullanın. Bu sayede cildi nemlendirmek sorunu yaşamadığınızı ve her zaman cildinizin nemli kaldığını göreceksiniz.

Cildi Nemlendirmek için Hyaruronik asitle tanışın 

Hyaluronik asit müthiş bir nem kaynağıdır, cilt bakımınızda jellerin, toniklerin, serumların ya da nemlendiricilerin içinde bulunabilen bu şahane içeriğe mutlaka şans verin ve kış günlerinde cilt rutininize ekleyin. hyaluronik asit kullandığınız ortamın da nemli olmasına özen göstermelisiniz. Dışarıdaki nemi de yüze hapseden bir bileşen olan hyarulonik asit nemli ortamla ve suyla etkisini yüksek oranda gösterir.

Yüz yıkamada

Yüz yıkamada veya banyoda ılık su kullanın

Cilt temizliği ya da banyo için 36-40 dereceyi geçmeyen su ile yıkama yapmak cilt kuruluğunu önlemek için çok önemlidir. Yüz yıkaması yaparken sıcak ya da aşırı soğuk sudan kaçınmalısınız ve her gün duş almak yerine iki-üç günde bir duş almalısınız. Duşta kalma süresine de dikkat etmeli bu süreyi çok uzun tutmamalısınız, banyodaki vakti uzun tutmanız cilt derinizi kurutur.

Umarız keyifli bir okuma olmuştur, görüşlerinizi bizimle aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like