saç maskesi

EVDE YAPABİLECEĞİMİZ SAÇ MASKESİ FÖRMÜLLERİ

By

Saçlar uzunluğu rengi şekli nasıl olursa olsun kişinin imajını belirleyen çok önemli bir unsurdur. Bütün kadınların hedefi ışıl ışıl parlayan, sağlıklı hacimli saçlardır. Kozmetik ürünler de her zaman bu hedefleri belirleyerek stratejisini uygular. Fakat hayalinizdeki saçlar için bu tür ürünlere para harcamak, yüksek rakamlar ödemek zorunda değilsiniz. Reklamlarda da gördüğümüz gibi artık tüm markalar ürünlerini doğal içerikler, doğal bileşenler adı altında satıyor. Tüm bu bahsedilen içerikleri kolaylıkla elde edebileceğinizi ve evde saç maskesi yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Doğru içerikleri doğru şekilde kullanarak siz de harika maskeler elde edebilir hedefinize yönelik saç bakımınızı yapabilirsiniz. İşte sizler için hedefe yönelik hazırladığımız evde saç maskesi tarifleri.

Kırık saç uçları için yumurtalı saç maskesi

Malzemeler:

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı bal

Temiz bir kabın içerisinde bütün malzemeleri bir araya getirip karıştırın. Yaptığınız bu karışımı tüm saçlarınıza uygulayın tabii ki özellikle kırık uçlara, uygulamayı uçlardan diplere yapabilirsiniz. Yumurta sarısının havayla temasından kurumaması adına streç filmle saçınızı sarabilirsiniz ya da bone kullanabilirsiniz. 20 dakika saçınızda bekletip banyo yapabilirsiniz. Bu maskeyi haftada bir uygulamanız önerilir eğer yumurtaya alerjiniz olduğundan şüpheleniyorsanız öncelikle bileğinize denemeniz önerilir.

Saçları uzatmak için patates maskesi

Malzemeler:

  • 3 adet patates
  • İnce telli süzgeç veya tülbent
  • İhtiyaca göre su

Patatesleri çamuru gidene dek iyice yıkayın, karbonatla ovarak ya da süngerle temizleyerek yıkarsanız soymanıza gerek yok. Fakat kiri gideremediyseniz incecik soyun. Rahatça rendeleyebileceğiniz boyutlara bölün ve tümünü rendeleyin. Rendelediğiniz patateslerin suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün veya bir temiz bir tülbentin içine alıp tülbenti sıkarak da suyu elde edebilirsiniz. Eğer su gözünüze çok az gelirse biraz su ilave edebilirisiniz. Sonrasında patates suyunu saç diplerinden uçlarına doğru uygulayın. Dipler ıslakken masajla patates suyunu diplerinize güzelce yedirin. Yaklaşık yarım saat bekletip ılık suyla saçınızı durulayabilirsiniz. Bu saç maskesini haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Kuru saçlar için kefirli/yoğurtlu saç maskesi

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı kefir yoksa yoğurt
  • İki çay kaşığı Hint Yağı (badem yağı da olabilir)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı kefiri veya yoğurdu temiz ve derin bir kabın içine koyun ve benmari usulü bekleterek Kefirin veya yoğurdun ılınmasını sağlayın. Isıttığınız kefirin veya yoğurdun içine iki çay kaşığı hint yağını ve zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Saç diplerinden başlayarak maskeyi tüm saça yedirerek uygulayın. Saçlarınızı streç filmle kaplayın ya da boneleyin üzerine bir sıcak havlu sardıktan sonra 1 saat kadar bekleyin. Saçınızı ılık su ile iyice duruladıktan sonra şampuanla temizleyin. Haftada bir uygulama yapabilirsiniz.

Donuk saçları parlatmak için avokado saç maskesi

Malzemeler:

  • Yarım avokado
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı

Avokadoyu temiz bir kabın içerisine alın ve iyice ezerek püre haline getirin. Püre haline getirilmiş avokadonuzu iki yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla karıştırın, zeytinyağı kullanmak yerine hindistancevizi yağı da tercih edebilirsiniz. Karışımı saçlarınıza dipten uca uygulayın. Saçlarınızı duş bonesiyle kapatıp 30 dakika boyunca bekleyin. Ardından saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Bu maske uygulamasını saçlarınızın yağlanma veya matlık durumuna göre haftada bir ya da iki kere uygulayabilirsiniz.

Yazıdan keyif almanızı umuyoruz, bu tariflerden uyguladığınız maskeler varsa ya da sizin uyguladığınız ev yapımı saç maskeleri varsa bizlerle ve okuyucularla yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like