AKNE BAKIMI

AKNE BAKIMI NASIL OLMALI?

By

Sivilceler akneler ergenlik dönemiyle hayatımıza girmeye başlarlar ve ergenlik dönemiyle bağdaştırılsa da bu dönemin sonunda da büyük bir sorun olarak hayatımızda rol oynamaya devam edebilirler. Akne oluşma sebepleri bir veya birden fazla sebepten gerçekleşebilir.

Beslenme alışkanlıklarındaki yanlışlar, stresli yaşam, hava kirliliği, yanlış kişisel bakım, enflamasyon ya da hormonsal dengesizlikler akne oluşumuna sebebiyet verebilir.

Sivilcelerle aknelerle savaşan herkesin ortak merakı bu sorunun çözümü ne olabilir, akne bakımı nasıl olmalı, akneli ciltler nelere dikkat etmeli gibi sorular. Sizler için akne bakımı nasıl olmalı derledik, keyifli okumalar…

 

Öncelikle cildinizdeki akneler ve sivilceler asla sıkarak ya da patlatarak yok olmayacaktır. Aksine skar denen yaralar veya lekelerin oluşması sivilcelerinizle oynadığınızda kaçınılmaz olacaktır.

Sabırlı olmalı ve iyileşme sürecinin bitmesini beklemelisiniz. Akne tedavisi bir uzmanla da gerçekleşse, kendi başınıza da yapsanız uzun soluklu bir süreçtir.

İlk başta cildi içeriden beslemek gerekir ve zararlı yiyecekler tüketmek aknelerinizi tetikler bu nedenle nelerin cildinize zarar verdiğini bilmek isterseniz sonrasında bu yazıyı da okuyabilirsiniz.

Kullandığınız ürünleri akneli cilde uygun tercih edin:

Alkol içeren veya sert kimyasallardan oluşan parfüm içeriği yüksek temizleyicilerden uzak durmalısınız. Düşük pH oranına sahip temizleyiciler ve alkolsüz tonikler tercih etmelisiniz.

Cildinizi temizlerken cilde nazik davranmalı bastırmaktan aşırı sıcak veya aşırı soğuktan kaçınmanız gerekir.

Aknelerin en yaygın sebebi sebum dengesizliğidir ve yağ dengesini korumak için aşırı kurutacak ürünler seçerseniz cildiniz tetiklenip yağ salınımı çok daha fazla artabilir. Bu nedenle nazik bir cilt bakımı uygulaması yapmalısınız.

 

Fiziksel peelingler yerine kimyasal peelinglere yönelin:

Fiziksel peelingler içerdiği tanecikler nedeniyle yüzde mikro çiziklere sebep olabiliyor ve akneli bir cilt için son derece yanlış bir tercih olacaktır.

Bu nedenle iri taneli peelinglerden uzak durmalısınız ya mikro tanecikli peelinglere yönelebilirsiniz ya da daha çok uzmanların da önerdiği kimyasal peelinglere yönelebilirsiniz.

Bu kimyasal peelingler daha uzun vadede cilt tabakasını soyar fakat cilde zararı doğru kullanımda yok denebilir. Düşük dozda asitlerle başlayıp cildi alıştırmalısınız.

Bunun için düşük dozda BHA asitleri içeren günlük temizleyicilere yönelebilirsiniz ve alkollü tonikler yerine hafif asitli tonikler seçebilirsiniz.

Mutlaka orana dikkat edin ki yüzünüz bir anda asitle tanışınca iritasyon yanma gibi problemler meydana gelmesin.

Cildinizi nemlendirin:

Akneli ciltler genel olarak yağlı bir yapıya sahip olsa da temizleme ve tonik ardından cildi nemlendirmek için ürün kullanmak gerekir.

Daha çok su bazlı ürünlere yönelmeniz cilt dengesi açısından en iyisi olacaktır. İçeriği temiz ve akneli ciltlere uygun seçimler için yağsız centella, çay ağacı yağı gibi içerikli ürünler tercih edebilirsiniz.

Akneli cilt bakımında hijyen çok önemlidir bunun için gün içinde kullandığınız ürünlere veya eşyalara dikkat etmelisiniz. Düzenli olarak yastık kılıflarınızı değiştirmelisiniz aynı yastık kılıfını kullanmak akne tedavinizde yol kat etmenizde engel olacaktır.

Yüzünüzü ortak kullanılan havlularla kurulamak yerine kendinize özel bir havlu kullanabilir veya kağıt havlu tercih edebilirsiniz. Bunun dışında önerdiğimiz bakım rutinini atlatmamalı gün aşırı cildinizi temizlemelisiniz.

Bu önerilere dikkat etmeniz akne tedavinizin daha hızlı ve etkili sonuç vermesini sağlar. Doğal ürünlerden faydalanabilirsiniz, aloe vera, c vitamini, çay ağacı yağı cilde çok iyi gelen içeriklerdir.

Yeşil kil de sivilce tedavisinde kullanılan bir bileşendir yeşil kil maskesi de haftada bir uygulanabilir.

Umarız yazı faydalı olmuştur, sizin de akne tedavisinde uyguladığınız yöntemler varsa bizlerle yorumlar kısmında fikirlerinizi paylaşın. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like