0 Yaş Üstü Kadınlar cilt bakımı

40 Yaş Üstü Kadınlar Cilt Bakımında Nelere Dikkat Etmeli?

By

Kadınlar her yaşta ayrı bir güzelliğe sahiptir, yıllar ifadesinde güzelliğinde farklı bir görünüm oluşturur. Fakat geçen yıllar herkese aynı davranmaz ve cilt bu durumda yaşlanma etkilerini ya da cilt problemlerini aynı oranda göstermez. Cildimize her zaman iyi bakmalıyız fakat ince çizgi görünümü ve kırışıklıkların oluşup cilde oturmaya başladığı 35-40 yaşlarda çok daha özenli bir bakım gerekir. Metabolizmanın yavaşlaması, hücre yenilenmesi ve onarılmasının azalmaya başladığı 40’lı yaşlarda sağlıklı yaşam stiline ve cilt bakımına daha özen göstermek gerekiyor. Biz de tüm bunların ışığında sizler için 40 yaş üstü kadınlar için cilt bakım tavsiyelerini derledik, keyifli okumalar.

 

Ten makyajı ürünlerinize özen gösterin

Günlük hayatta aktif olan çalışan kadınlar genel olarak her gün makyaj yapar, bunun dışında özel günlerde ya da davetlerde de mutlaka ten makyajı yapılır. Cildinize sürdüğünüz ten ürünleri (fondöten, kapatıcı, kontör paleti gibi) cilt tipinize uyumlu olmalı ve zararlı kimyasallar içermemelidir. Son yıllarda serum içerikli fondötenler raflarda yerini aldı bu ürünlerden seçebilir ya da renkli nemlendirici (bb krem, cc krem) veya renkli güneş kremlerini de fondöten muadili olarak kullanabilirsiniz.

Cildinizi her zaman temiz tutun

Makyajı cildinizden erinmeden her gün arındırmalısınız. Her yaşta önemli olan bu kural 40 yaş üstü kadınlar için çok daha mühimdir çünkü cilt yenilenmesi daha az ve cilt tahribata daha açıktır. Bu nedenle mutlaka sabah ve akşam cildinizi temizlemeli ve özellikle makyaj temizliğini iyi ve derinlemesine yapmalısınız. Derinlemesine temizlik için yağ bazlı temizleyiciler yağlı temizleyiciler kullanmak cildinizi kurutmamak adına iyi seçeneklerdir. Çift fazlı temizlik ise ciltten makyajı ve kiri arındırmak için harika bir yöntemdir. Çift fazlı temizlikte bir yağ ürünüyle cildinizi temizleyip ılık suyla duruladıktan sonra su bazlı bir jel ya da köpük temizleyiciyle son kez yüzünüzü yıkarsınız. Bu yöntem kirleri ve makyajı mıknatıs gibi çeker.

40 Yaş Üstü

Göz çevresi bakımını rutininize mutlaka dahil edin

Gözlerin çevresi çok daha hassas ve ince bir deriye sahiptir ve bu nedenle 25 yaşından sonrasında kaz ayağı denilen ince çizgi görünümü oluşmaya başlar. Bu nedenle özellikle Yaş Üstü Kadınlar için Cilt Bakım ve göz çevresi bakımı atlanmaması gereken bir adımdır. Cilt temizliği yaptıktan sonra mutlaka göz çevreniz için peptit, Q10 ya da kolajen içerikli göz çevresine özel nemlendirici uygulaması yapmak gerekir. Bu uygulama az miktarda ürünle yüzük parmakları kullanılarak bastırmadan yapılmalıdır.

Güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin

Yaz kış fark etmeksizin dört mevsim en az 30 faktörlü güneş kremini günlük hayatınıza dahil edin. 30 ya da 50 faktörlü UVA UVB korumalı güneş koruyucuları tercih etmek gerekir. Güneş yaşlanma sürecini aşırı derecede hızlandıran ve cilt lekelerine neden olabilecek ışınlarla doludur. Bu nedenle iyi bir güneş koruması cildinize çok iyi gelecektir. Mineral filtreli güneş kremleri 40 yaş üstü cilt bakımında tercih edilirse daha uygun olur.

Asitleri bakım rutininize ekleyin

Cilt için kullanılabilen AHA (alfa hidroksi asit) ve BHA (beta hidroksi asit) türünden asitler rutine eklenebilir. Sivilce, leke, kırışıklık gibi problemlere çok iyi gelen bu bileşenler direkt olarak satın alınıp uygulanmamalı. Ürünlerin üzerinde asit oranları yazar ve en düşükten başlayarak cildi alıştırma yoluyla kullanmaya başlanmalı. Kısa sürelerle ve düşük oranlarla başlanıp cilt alıştıkça süre ve kullanılan ürünün içerik oranı arttırılabilir.

cilt bakım ürünleri

Uyku düzeni ve sağlıklı beslenme

Tabii ki bunları eklemeden olmaz. Bol bol su içmek, kolajen ve antioksidan üretimine destek olan besinlerden tüketmek cilt sağlığınız için önemli desteklerdir. Sağlıksız beslenme, aşırı çay kahve tüketimi, fast food ve yağlı gıdalarla işlenmiş gıdalarla beslenmek cildinize zarar verir ve hücre yenilenmesini iyiden iyiye yavaşlatır. Uyku düzeni de dinlenmiş bir vücut ve dolayısıyla dinlenmiş ve sağlıklı bir cilt için kilit bir olgudur. Düzenli ve yeterli uyumalı ve sağlıklı beslenmelisiniz. Tüm bunlar ve doğru bakımla cilt yaşınız çok daha genç görünecek ışıltılı ve dolgun bir cilde sahip olacaksınız.

Uyku düzeni ve sağlıklı beslenme

Umarız keyifli bir okuma olmuştur, görüşlerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Sağlıklı ve güzellikler dolu günler dileriz.

You may also like