Yaşlanmanızı Geciktirecek İpuçları

By

Hemen hemen erişkin herkes geçmişe dönmek, daha genç zamanlarını yaşamak ister. Olduğu yaşı saklamak ya da olduğu yaşa küsmek insan için hiçbir zaman bir çözüm olmamıştır. Yaş almak engellenebilecek bir durum değil zaman akıyor, en güzeli zaman akarken bakımlı ve mutlu olmak. Zamanı durdurmamız mümkün değil fakat zamanın üzerimizde bıraktığı etkileri en aza indirgeyecek ipuçlarını uygulamak ve böylece genç kalmak mümkün. Bu ipuçları neler, genç kalmanızı sağlayacak ipuçları nelerdir sizler için yazdık, keyifli okumalar.

 

Stresi en az seviyeye indirmek;

Günlük yaşamda koştururken, kalabalık şehir yaşamında ya da iş hayatında stres yaşamamak mümkün değil bunu hepimiz biliyoruz fakat yaşanılan stresli anlarla başa çıkabilmek bizim elimizde. Anı yaşamaktan kaçıp yaşanan sorunları tüm güne tüm haftaya yansıtıp sürekli stresle boğuşur hale gelirsek psikolojik ve fizyolojik olarak yaşlanmak kaçınılmaz. Herkes bilir sinir stres keder sahibi kişilerin saçları bile daha erken beyazlar. Bu nedenle anı yaşayıp sorunlara çözüm odaklı yaklaşmak stresten uzaklaşmak sizin için en yararlısı. Bunun için meditasyon, yoga, mindfullnes gibi pratikler yapabilirsiniz. Stres anlarında kendinizi rahatlatacak bitki çayları ya da sizi o ortamdan uzaklaştıracak müzik video gibi şeylere yönelebilirsiniz. Daha az stres daha çok mutluluk ve gençlik demek.

Hareketli yaşayın ve egzersiz yapın;

Fazla kilolar kişiyi olduğundan çok daha yaşlı gösterir. Vücuttaki yağ oranını azaltmak ve kas oranını arttırmak genç kalmak için harika bir görünüm sağlar. Düzenli yürüyüş, tempolu koşu, bisiklet binme gibi aktiviteler yağ kaybına ve sıkılaşmaya yarar bu sayede çok daha zinde ve genç görünürsünüz ayrıca spor yapmak serotonin gibi hormonları da salgıladığı için stres seviyesini düşürür genç kalmaya destek olur.

Uyku;

Düzenli ve yeterli uyku genç kalmayı sağlar. Düzenli uyku sirkadyen saatinizi (biyolojik saat) dengeler ve melatonin hormonu doğru salgılanır. İnsan vücudu gece karanlıkta saat 23.00–05.00  arasında melatonin salgılar. Bu salgı sirkadyen saati dengelemeye yardımcı olduğundan hücre yenilenmesi, hücre onarımına destek olur. Gece uykusunun 23.00 02.00 saatlerini geçmemesi ve düzenli bir uyku saati oluşturulması genç kalmak için önemli bir ipucudur. Uyku düzeniniz bozuksa ve bu konuda hatalarınızı merak ediyorsanız blog yazımızı okuyabilirsiniz.

İşlenmiş gıdalardan uzak durun ve düşük kalorili beslenin;

Genç kalmak için en önemli yaşam tarzı değişikliklerinden biri de kalorisi düşük olan sağlıklı yiyeceklere yönelmek. Sebzeler, meyveler, lifli gıdalar işlenmemiş tam tahıllı karbonhidratlar ve protein zengini besinlerle beslenmek kalp damar sağlığını ve bağışıklığı korur, cildinize iyi gelir ve sizi genç ve dinç tutar. Eğer işlenmiş gıdalar tüketiyorsanız bunu durdurmalısınız. Isıl işlem görmüş hayvansal gıdalar, fast food ürünler, işlenmiş süt ürünleri sağlığınıza uzun vadede zararlıdır. Eğer bu tür ürünlerin cildinize verdiği zararı okumak isterseniz  buraya tık tık.

Özbakımınızı atlamayın;

Cilt bakımı, saç bakımı, ağız bakımı gibi tepeden tırnağa tüm bakımlarınızı özenle yapın ve bunlar hakkında bir düzenli rutin oluşturun. Bakımlı sağlıklı dişler sizi her zaman genç tutar, görünümünüzü son derece etkiler. Buna keza sağlıkla parlayan ışıl ışıl saçlar ve neme doymuş parlak bir cilt sizi her zaman çok daha genç gösterir bununla beraber bu bakımları düzenli yapmanız yaşlanmayı geciktirecek ve genç kalmanıza destek olacak.

Doğal ürünlerden faydalanın;

Hem beslenirken hem bakım uygularken organik doğal ürünler kullanın. Özellikle hayvansal gıdalar tüketmekten vazgeçemiyorsanız organik sertifikalı satıcıları veya ürünleri tüketin bunun dışında bakım yaparken duş bakımından, tırnak bakımına, saç bakımına kadar her ürünün içeriğinin sert kimyasallar içermemesine ve doğal bileşenlerden oluşmasına özen gösterin. Evde doğal yöntemlerle saç maskeleri cilt maskeleri uygulayabilirsiniz. Blogumuzda da doğal içeriklerle uygulayabileceğiniz tariflerin olduğu yazılar mevcut doğal maske tarifleri için buraya tıklayıp tariflere ulaşabilirsiniz.

 

Umarız keyifli bir okuma, verimli bir yazı olmuştur. Fikirlerinize açığız, yorumlar kısmında buluşalım!

Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like