LAVANTA SABUNU

Lavanta Sabunu Cild ve Saç Bakımında Nasıl Kullanılır ?

By

Herkesin kokusuna bayıldığı ülkemizde de bolca bulunan lavanta bitkisini bilmeyen yoktur. Biraz bahsetmek gerekirse lavanta çok geniş coğrafyalarda yetişen özellikle ılıman iklimi seven ve ülkemizde Akdeniz’de yetişen bir bitkidir. Süs bitkisi gibi bilinse de lavanta bitkisinin şifası oldukça fazladır hem tüketilebilen hem de yağ ve sabun gibi formlarda kullanılabilen geniş kullanım alanı olan bir bitki türüdür. Lavanta uçucu yağı masaj ve aromaterapi gibi alanlarda cilt ve saç bakımında kullanılır. Peki bu kadar faydalı bu bitki olan lavantanın sabunu ne işe yarar ve lavanta sabunu nasıl kullanılır devamı yazıda.

Lavanta bitkisi anti bakteriyel ve antiseptik özellik taşır, bu nedenle lavanta sabunu ciltteki sivilcelerin iltihaplarını kurutur, sivilce oluşumunu engellemeye destek olur.

Cildin yağ dengesini sağlar, sebum dengesini düzenler.

Yağlı cilt bakımı için harika bir seçenektir.

Leke gidericidir ve renk eşitliği sağlar.

Özel bir parfüm içermediği için cildi tahriş etmez.

İçeriği sayesinde doğal bir anti aging bakımı yapar.

Cildi kurutmadan temizlediği için derinlemesine arındırma sağlar, doğal bir peeling işlevi görür.

Lavanta sabunu saç bakımında da kullanılabilir;

Saçlar için faydaları da oldukça fazladır ve saç bakımında kullanılır. Saçların çok daha parlak görünmesini sağlar. İçerdiği minerallerle saç uzamasına destek verir. Saç köklerini besler ve bu sayede saç oluşumunu hızlandırır. Saç diplerinde kalan ve köklerin tıkanmasına neden olan şampuan krem maske gibi ürünlerin kalıntılarını arındırır. Kepek sirke gibi saç derisi sorunlarını ortadan kaldırır ve bu sorunların oluşmasını engeller. Hoş kokusu şampuanı aratmaz ve saçlarınız mis gibi kokar.

Lavanta sabunu ile duş yapmak da sağlıklı ve faydalı bir seçenektir;

Lavanta sabunu güzel kokusu ile duş jeli alternatifi olarak banyo rutininize eklenebilir.

Anti bakteriyel özelliğiyle özellikle koltuk altı bakımında kullanılması kötü kokuları engeller, terlemeyi azaltır.

Renk açıcı özelliği sayesinde epilasyon nedenli koltuk altı kararması sorununa düzenli kullanımla çözüm olur.

Sırt ve bacak bölgesinde çıkan sivilceleri kurutur, pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Lavantanın kokusu hem uyarıcı hem rahatlatıcıdır, bu nedenle aromaterapik yağlarda en çok tercih edilen uçucu yağlardandır. Özellikle uyku öncesi ılık bir duş esnasında lavanta sabunu kullanmanız gevşemenize ve çok daha sağlıklı ve rahat bir uyku çekmenize destek sağlar.

Bebekleri yıkarken de lavanta sabunu tercih edebilirsiniz cilt dostu yapısı ve sakinleştirici özelliğiyle bebeklerinde uykuya geçişini kolaylaştırır.

Lavanta sabunu nasıl kullanılır;

Lavanta sabununu nemlendirdiğiniz cildinize, önce elinizde köpürtüp uygulayın. Bu sayede ürün emülsifiye olacak ve sabunun cildi kurutma etkisini yok edecektir. Yüzünüzde kullanırken birkaç dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın sıcak su kullanımından kaçının ve yumuşak bir havluyla kurulayın. Kuru cilde sahipseniz cildinizi kurulamadan kendiliğinden kurumasını bekleyebilirsiniz. Sabununuzu bir sabun kabında saklarsanız daha iyi olacaktır. Duş esnasında ise duş jelinizi kullandığınız gibi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, vücut derisinde sivilce olan bölgelerde köpürttüğünüz sabunu bir süre durulamadan bekletebilirsiniz.

 

Siz lavanta sabunu kullanıyor musunuz? Bizlerle tecrübelerinizi yorumlar kısmında paylaşın, sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

 

You may also like