PEDİKÜRÜN FAYDALARI

PEDİKÜRÜN FAYDALARI

By

Pedikür Nedir?

Pedikür özel bir ayak bakım işlemidir. Uzmanlar tarafından ayak tırnak boylarının düzgün hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Tırnak etleri temizlenerek, nasırların ve batık tırnakların tedavi edilmesi, tırnaklara oje sürülmesi ve ayak masajı pedikür işlemleri arasındadır.Pedikürün Faydaları…

 

Evde Pedikür Nasıl Yapılır?

Evde pedikür yapmanın en pratik yollarını sizinle paylaşmaya karar verdik. Pediküre başlamak için ayak parmaklarımızın yumuşak olması gerekir. Duş sonrası sıcak suyun verdiği yumuşaklık pedikür için en uygundur.

Eğer tırnaklarınızda oje varsa aseton yardımıyla çıkartın. Ojelerinizi sildikten sonra ayaklarınızı sıcak ile dolu bir leğenin içine koyun. Ayaklarınızı 10-15 dakika kadar bekleyin.

Bekleme süreniz dolduktan sonra tırnaklarınızı istediğiniz boyutta kesin ve törpü yardımıyla tercihinize göre şekillendirin. Pedikür yapmanın en dikkatli olunması gereken kısmı tırnak etlerine yapılan işlemlerdir.

Tırnak etlerinin geriye doğru itilmesi ve et makasıyla fazla olan etlerin kesilmesi dikkatli olunması gereken konulardır. Tırnak etlerinize hassas davranıp kanatmamaya özen gösterin. İşlemleri tamamladıktan sonra topuklarınızı törpüleme işlemine geçebilirsiniz.

Topukların ne çok ıslak ne de çok kuru olmaması gerekir. Ölü topuk derilerinizden kurtulmak için törpüleme işlemi oldukça etkilidir. Törpüleme işleminden sonra ayaklarınıza Pedikürün Faydaları nemlendirici krem sürüp masaj yapabilirsiniz

. Temiz, estetik görünüşe sahip ayaklarınıza masaj yaptıktan sonra daha huzurlu hissedeceğinizden şüphemiz yok. Dilediğiniz renkte ojelerinizi sürüp evde pedikür işlemini tamamlayınız. 

PEDİKÜR

Pedikürün Faydaları

Tırnaklarınızın sağlıklı olmasını sağlar.

Ayaklarınızı mantar enfeksiyonlarından korur.

Temiz ve biçimli tırnaklara sahip olmanızı sağlar. 

Ölü derilerinizden kurtulmanızı sağlar.

 

 Pedikür Sonrası Ayak Bakımımızı Korumak İçin Yapılması Gerekenler

Ayaklarınızı düzenli olarak yıkayın ve kurulayın.

Haftada bir kez peeling uygulamaya özen gösterin.

Tırnaklarınızın şeklini koruması için kestirin.

Çok terleyen ayaklarınız varsa ter önleyici ayak spreyleri ya da ayak pudrası kullanın.

Pamuk içeren çoraplar giyin.

Ayak numaranıza denk gelen ayakkabıları kullanın.

You may also like