BB KREM

BB Krem Nedir? Nasıl Kullanılır?

By

BB krem son zamanlarda hayatımıza giren pek çok güzellik ürünü gibi Asya’dan dünyaya yayılan bir üründür. Uzun yıllardır piyasada yerini almış olsa da bu ürünün çıkışını ne işe yaradığını bilmeyen kişi sayısı da oldukça fazla. Bu nedenle raflarda ten ürünü araştırmada seçerken kafa karışıklığı olabiliyor, tüm bunları aydınlatmak için bb krem nedir, bb krem ne işe yarar fondötenle aynı mıdır araştırdık ve akıllardaki tüm soruları cevapladık, keyifli okumalar.

BB krem nedir?

Blemish Balm ya da Beauty Balm kelimelerinden geldiği biliniyor yani ismini sivilce kremi, güzellik kremi gibi düşünebiliriz. Yaptığı etki ise cilt kusurlarını örten fakat tam kapatıcılık hedefi olmayan bir ürün. BB kremin en faydalı yönü ise aynı zamanda nemlendirme ve bakım yapıyor oluşu. 60lı yıllarda çıktığı bilinmekte fakat asıl popülerliği Kore yıldızlarının kullanımı ile son 10 yıl içerisinde gerçekleşti. İlk piyasaya sürüldüğünde kısıtlı çeşitleri bulunsa da şimdilerde farklı markalar farklı hedefler ve cilt tiplerine göre ürünler çıkartmıştır.

BB krem ne işe yarar, kimler kullanmalı?

BB krem en temel tanımla bakım yapan bir renkli nemlendirici türüdür. Görevleri ciltte renk eşitliği sağlarken cildi nemlendirmek, sivilce oluşumunu engellemek, kuruluğu önlemek. BB kremi herkes kullanabilir, makyaja yeni başlayanlar için harika bir seçimdir. Ergenlik döneminde özel günlerde yapılan makyajlarda ten ürünü olarak kullanılabilir. Özellikle ilk çıkan türdeki bb kremleri kuru ciltler çok sevecektir çünkü çizgilere dolma yapmadan ve kurutmadan cildin renk tonunu eşitler. Fakat yağlı ve karma ciltlere özel de bb kremler raflarda yerini almış durumda. Cilt tipinize göre bir seçim yapabilirsiniz. BB kremlerde fondöten gibi bir renk skalası yoktur. Açık orta ve koyu olmak üzere genel olarak üç ya da iki renk seçeneği vardır. Fondötenden farklı olarak ilk hedefi kapatıcılık ve kalıcılıktan ziyade renk eşitleme ve bakımdır.

BB krem cilde nasıl uygulanır?

 

  • Her ten ürünü uygulamasının öncesindeki gibi cilt temizliği yapılmalı. Temiz bir cilde uygulanan ten ürünü işlevini en iyi şekilde yerine getirir.
  • Nemlendirici etkili olsa da uygulamanın kalıcılığını arttırmak için ilk olarak bir makyaj bazı uygulaması yapabilirsiniz.
    BB krem uygulamasında sünger veya fırça kullanımı fondöten uygulamasındaki kadar önemli değildir. Elle uygulama da yapabilirsiniz fakat eğer kapatıcılığını arttırmak isterseniz nemli bir sünger ile birkaç kat uygulama yapabilirsiniz.
  • Özellikle yaz mevsiminde kullanıyorsanız UV korumalı bir bb krem tercih etmelisiniz, elinizde böyle bir bb krem yoksa bb krem uygulaması öncesinde cildinize yüksek korumalı bir güneş kremi sürmelisiniz.
  • BB krem uygulaması bu kadar kolay, bütüncül doğal bir makyaj isterseniz makyajın devamını krem ya da likit ürünlerle yapmalısınız. Çok daha doğal ve sağlıklı bir görünüm yakalamış olursunuz. Krem allık krem aydınlatıcı gibi ürünler cildinizle çok daha kolay bütünleşir.

Umarız yazı faydalı olmuştur, bb krem hakkında düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz, sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like