kaş modeli

SİZİN YÜZ TİPİNE HANGİ KAŞ MODELİ UYGUNDUR ?

By

Kaşlar yüz şeklini ve ifadeyi netleştiren en önemli unsurlardan. Uzun süreler kaş modaları değişiklik gösterse de 2010lardan başlayan doğal kaş akımı daha kalın ve yüz ifadesine ve şekline daha uyumlu haline gelmiştir. Sizler de daha trend bir görünüm yakalamak, ifadenizi istediğiniz şekilde netleştirmek isterseniz işe kaş şeklinizi değiştirerek başlayabilirsiniz. Hangi yüz tipine hangi kaş modeli uygun derledik. Yüz hatlarınıza ve yüz tipinize göre doğru ifade ve oranı sağlayacak müthiş ipuçları bloğumuzda…

Yuvarlak Yüz Şekli İçin Uygun Modeller

Yüz şekliniz yuvarlaksa yüzünüzü biraz daha uzun göstermek geniş görüntüden kaçınmak için kavisli modeller tercih edebilirsiniz. Kavisli ve uçlara doğru incelen modeller yuvarlak yüze uygun kaş şeklidir. Kavis yüksekliğini artırdıkça yüzünüz daha uzun görünecektir.

Oval Yüz Şekli İçin Uygun Modeller

Oval yüz şekline sahipseniz sert geçişi olmayan aşırıya kaçmayan kaş şekillerini tercih ederek yüz yapısına uyum sağlayan bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kare Yüz Şekli İçin Uygun Modeller

Kare yüz yapınız varsa dağınık doğal kaşlar sizin için idealdir. Böylece yüz çevresindeki baskın çerçeve hattı yumuşayacak ve dikkat alın ve göz bölgesine kayacaktır.

Düz Kaş

Kalp Yüz Şekli İçin Uygun Modeller

Yüzünüz kalp şeklindeyse size en uygun kaş şekli alçak ve kavissiz belirli belirsiz geçişe sahip yumuşak modellerdir. Köşeli keskin hatlar tercih edilmemelidir.

Uzun Yüz Şekli İçin Uygun Modeller

Uzun bir şekle sahip yüzünüz varsa yatay bir şekille dengeleyebilirsiniz. Düz bir şekil oluşturup kaş bitiminizi gözlerin dış köşelerinden biraz daha geride tutmak daha dengeli bir görünüm yakalamaya yardımcı olur. Hangi kaş tipleri hangi yüzlere uygun genel olarak toparlamak gerekirse;

Düz Kaş Modeli

Düz kaş uzun yüzlere tercih edilmeli. Dikdörtgen veya uzun yüz şekline sahipseniz kaşlarınızı kavisli yapmamanız iyidir. Kaşa kavis vermek yüz hattını biraz daha uzun gösterir. Kavis yapmak yerine yüz hattını daha kısaltmak için kaşlarını düzleştirmelisin.

İnce Kaş  

İnce kaş modeli minyon suratlar için uygun bir şekildir. Yüzünüz küçükse tercih edebilirsiniz fakat ince kaşın biraz demode kaldığını söylersek yanılmayız. İnce veya seyrek kaşlara sahipseniz blogdaki microblading nedir? Yazısını tavsiye edebiliriz.

Kalkık Kaş

Kalın Kaş  Modeli

Kalın kaş en çok kare yüz tipine gitse de doğallığı tercih eden çoğu kişiye yakışıyor. Doğal tarza sahip kişilerin tarzını tamamen destekleyen bu kaş şekli yüz tipine göre biraz şekillendirilerek kullanılabilir. Kalın kaş için yeterince yoğun kaşlarınız yoksa makyajla doldurabilir, microblading gibi işlemleri düşünebilirsiniz.

Kavisli Kaş  

Yüzünüz yuvarlak veya kareyse kavisli kaşlar size çok yakışacaktır. Yuvarlak yüz şeklinizi daha köşeli göstermek yüz kontürünüzü belirginleştirmek istiyorsanız kaşlarınıza kavis yaptırabilirsiniz.  Yalnız kavisli kaşın bakımı biraz zordur kaşlarınız çabuk uzuyorsa sürekli kuaföre gitmek istemiyorsanız cımbızla müdahale edip kaşları ara sıra toparlamalısınız.

Kalkık Kaş Kimlere Uygundur?

Kalkık kaşlar yuvarlak yüze sahip kişiler için uygundur. Kalp yüz şekli, oval yüz şekli ve yuvarlak yüz şekline sahip kişiler kalkık kaş düşünebilir oldukça yakışacaktır. Fakat kalkık kaş kişinin ifadesine biraz ciddiyet katacaktır önerimiz kalkık kaş düşünüyorsanız daha hafif tonlarda makyaj yapmanız ve gözlük kullanıyorsanız daha soft renkler tercih etmeniz olacak.

 

You may also like