KUAFÖR SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR ?

By

Kadınların vakit geçirmeyi en sevdiği yerlerden biri kuaför salonlarıdır. Bazen adeta terapi gibi kuaföre giderler fakat bu hüsranla da sonuçlanabilir. Bu noktada beklenti çok önemlidir. Kuaförler sadece saç ile ilgili konularla ilgilenen insanlar değillerdir. Makyaj, saç ve cilt bakımı, manikür, pedikür, epilasyon ya da ağda gibi pek çok konuda hizmet verebilen yerlerdir ve sizin ne amaçla gittiğiniz önemlidir.Günümüzde her yerde her sokakta karşımıza çıkabilen kuaför salonları arasından sizin için en uygun olanları ayırt edebilmek büyük önem taşır. Peki kuaför seçerken nelere dikkat edilmesi gerekenler nedir? Gittiğiniz salonda nelere önem vermelisiniz sizler rehber olması adına yazdık.

 

Temizlik

Temizlik en önemli unsurlardandır. Hele pandemi dönemindeyken gittiğiniz kuaför salonunun hijyenik olması çok önemli. Kuaför salonları sürekli sirkülasyon olan yerlerdir ve sizden önce ve sonrasında pek çok kişi aynı yerde zaman geçirir. Bir kuaför salonunun temiz olup olmadığını anlamanın en iyi yolu, lavabolarını, havlularını, boya kaplarını ve yerlerine bakmak olacaktır. Ürünlerin tek kullanımlık olmasına, çok kez kullanılan ürünlerin ise temiz olduğuna dikkat ederek kuaför seçimi yapabilirsiniz.


Konum

Kuaför seçerken hangi lokasyonda olduğuna dikkat etmek gerekir. İş yerinize mi yoksa evinize mi yakın olmalı hangi seçim sizin için daha pratik olacaktır karar vermelisiniz. Ya da merkezi bir konumda seçeceğiniz kuaför hem işe giderken hem dışarı çıktığınızda gideceğiniz yerlere kolay ulaşım sağlamanıza fayda sağlar. Bu yüzden doğru konumda bir kuaför işinizi oldukça kolaylaştırır.

Fiyat

Kuaförün bulunduğu semt ve çalışanların profesyonelliğine göre fiyat listesi artabilir. Fakat sosyal medyada gördüğünüz ünlü kuaförler her zaman en iyi sonuç alacağınız yerler olmayabilir. Önemli olan sizin beklentinize uyması saç ve cilt yapınızı anlayabilmesidir. Bu tür çalışanların bulunduğu bütçenize uygun bir kuaför bulmak aldığınız hizmet için mühim. Sürekli kuaförde vakit geçiriyorsanız bütçe dostu bir kuaför seçmekte fayda var.

Ekipman Kalitesi

Kuaförlerin kullandığı malzemelerin belirli süre zarlarında yenilenmesi ve kaliteli olması önemli gerekliliklerden bir tanesidir. Saç kesimi yapılırken yıpranmış bir makas kullanan kuaförün hatalı kesim yapma ihtimali bulunmaktadır. Saç dışında el ve ayak bakımlarında kullanılan malzemelerin de kaliteli olması önemlidir. Yapılan manikür ve pedikür gibi işlemlerde zarar verebilecek durumlar ortadan kaldırılmaktadır. Kaliteli ekipman kullanan kuaförün işine ne denli önem verdiğini görmeniz mümkündür. Kalitesiz malzeme kullanımının olumsuz sonuçlar doğuracağı gerçeğini unutmamanız gerekir.

Çalışanlar

Çalışan kalitesi kuaför salonunun işleyişi ve memnuniyetle kuaförde vakit geçirmeniz için çok önemlidir. Personelin sizi dinlemesi isteklerinizi dikkate alması konuşma üslubu çok mühimdir. Personellerin birbirine karşı davranışları da ortamdaki enerjiyi ve profesyonelliği oldukça etkiler. Size ve birbirine saygılı çalışanların olduğu salonları tercih ederek geçirdiğiniz vakitten keyif alabilirsiniz.

Güncellik

Gittiğiniz salonun eski malzemeler kullanmamasına eski dergilerden örnek alınan bir salon olmamasına dikkat edin. Saç makyaj gibi güzellik trendleri sürekli olarak değişmekte bu nedenle güncel kalan, trendleri takip eden bir salon seçmek çok önemli. Yoksa kendinizi son derece demode kesimlerle ve geçmişte kalmış makyaj stilleriyle bulabilirsiniz.

Çalışma sistemi

Genelde göz ardı edilmesine rağmen çok önemli bir husus da kuaför salonunun randevu sistemiyle çalışıyor olmasıdır. Salondaki yoğunluk planlı olacağı ve zamanla azalacağı için kuaförünüz sizinle ilgilenirken daha özverili çalışacaktır. Ayrıca zamanınız son derece değerlidir. Vaktiniz genelde kısıtlıyken kuaför salonunda saatlerce sizinle ilgilenecek çalışanı beklemek hiç hoş bir durum değildir.

Siz kuaför seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz, hangi madde sizin için çok önemli bizlerle paylaşın. Umuyoruz yazı faydalı olmuştur sağlıklı günler.

You may also like