PRATİK SAÇ BAKIMI

Pratik Saç Bakımı Dediğimizde İlk Akla Gelen Şeyler Nelerdir ?

By

Kısa veya uzun, boyalı ya da boyasız nasıl saçı olduğu fark etmeden tüm kadınlar parlak bakımlı ve güzel görünen saçlarının olmasını ister. Fakat yetersiz beslenme, aşırı boyama, fazla ısı uygulama gibi yapılan hatalar saçların yavaş uzamasına, saç derisinin zarar görmesine ve saç tellerinin zayıflamasına neden oluyor. Düzenli bakımla saçları eski haline kavuşturup bebek gibi yumuşacık ve fazlasıyla güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. Eğer yoğun çalışıyorsanız veya bakımla çok fazla vakit kaybetmek istemiyorsanız tam size göre pratik saç bakım önerileri yazdık. Oldukça basit yöntemlerle çok fazla uğraşmadan ve zaman harcamadan belki duştan önce 20 dakikanızı vererek harika saçlara kavuşabilirsiniz. Öyleyse vakit kaybetmeden saç bakımında atlanmaması gereken noktaları detaylıca inceleyelim.

 

Duş alırken su sıcaklığına dikkat etmelisiniz;

Duş suyunun ısısını arttırdığınızda daha rahat ve gevşemiş hissettiğinizi tahmin edebiliyoruz. Ama fazla sıcak suyla saçları yıkamak saç derisine ve saç köklerine zarar veriyor. Duş alırken ılık su kullanmalısınız. Böylece saç köklerinizin sağlamlaştığını ve koparak dökülmelerin azaldığını gözlerinizle göreceksiniz.

Islak saçlara dikkat edin

Duş sonrasında ıslak saçlara yapılacak her uygulama için dikkat etmek gerekir. Çünkü ıslak saçlar kuru saçlardan çok daha hassastır ve esnektir. Islak tarama yapmak, kalın havlularla çekiştirip sarmak saçlara zarar verir. Saçları tercihen mikro fiber havlularla sarın ve hafif nemliyken tarama yapın.

Saç derisi masajını atlamayın ; pratik saç bakımı

 Kuaföre gittiğinizde yıkama esnasında saçlara yapılan masaja hepinizin bayıldığını biliyoruz! Çünkü bu masaj kan akışını hızlandırıyor, sinirleri yatıştırıyor ve böylece kendinizi çok daha iyi ve gevşemiş hissediyorsunuz. Saç derisindeki kan akışı hızlanması saç köklerini tetikler ve saçların çabuk uzamasına ve çok daha sağlıklı görünmesine etki eder. Sizde duş sırasında saç masajı yapabilirsiniz. Veya gece yatmadan evvel top dişli ahşap tarakla tarama yaparak dip masajı uygulayabilirsiniz

Saçlarınızı her gün yıkamayın; 

Saçlar daha parlak ve temiz görünsün diye her gün yıkamak gerektiğiniz düşünüyor olabilirsiniz. Fakat her gün yıkamayla saçlara çok büyük zarar veriyorsunuz. Saç derisinin kendi dengesi vardır ve saçın kendi yağının salgılanması da saçların beslenebilmesi için son derece faydalıdır. Saçlar her gün yıkandığında saç derisinin kurumasına ve saçın cansızlaşmasına neden oluyor. Ve bu alışkanlıkla bir gün yıkanmadığında fazla yağ salgılanması gerçekleşiyor. Sabredip saçları iki günde bir yıkayabilir çok yağlı görünüyorsa kuru şampuan kullanabilirsiniz. Saç derinizin ve saçlarınızın bu şekilde zamanla ne kadar sağlamlaştığını siz de göreceksiniz.

Saçlarınızı nemsiz bırakmayın; pratik saç bakımı

Günlük yaşamda kirli hava, mevsimsel değişiklikler, ısı kullanımı gibi sebeplerden saçlar fazlasıyla nem kaybeder. Bu sebeplerden saçlar kurur cansız ve donuk görünür. Bu donuk görünümü engellemek için saçları nemlendirecek takviyeler yapmak gerekir. Duştan önce saç uçlarına ve boylarına hindistan cevizi yağı, badem yağı gibi doğal yağlar uygulayabilirsiniz son derece pratik ve kolay bir bakım yöntemi olacaktır. Duş sonrasında saçlarınıza durulanmayan sıvı saç kremi uygulamalı şekil vermeden önce ısı koruyucu sürmeniz saçlarınızı koruyacak kurumasını engelleyecektir.

 

Sirkeli su ile durulama;

 Sirkeli su ile saçlarınızı durulamak saç derinizdeki krem ürün kalıntısını ve kepek gibi sorunlar varsa bunları temizler. Saç diplerinin hava almasını sağlar ve derinlemesine bir temizlik sunar. 2 kapak sirkeyi bir bardak suya koyarak durulama suyu yaparsanız saçlarınız hem parlayacak hem de temizlenecek. Sirkenin kokusu saçta kalmıyor böyle bir endişeniz olmasın fakat eğer sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız piyasada saç sirkeleri de bulunmakta. Haftada bir sirkeli su veya saç sirkesi uygulaması yapabilirsiniz.

Eğer doğal saç uzatma ve saç bakım önerileri arıyorsanız bloğumuzdaki doğal saç uzatma yöntemleri yazısına göz atabilirsiniz. Evde yapabileceğiniz birçok maske ve kür tarifi yazıda mevcut.

Bu öneriler tamamen pratik ve günlük hayatınıza kolaylıkla entegre edebileceğiniz öneriler. Umarız memnun kalmışsınızdır. Denediğiniz ve sizin yaptığınız taktikleri bizlerle paylaşın, yorumlar kısmında buluşalım. Sağlıklı günler.

You may also like