doğru makyaj

Doğru Makyaj Yapmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler!

By

Doğal güzelliğimizi, yüz hatlarımızı ortaya çıkarmanın en çok tercih edilen yolu makyaj yapmak. Her kadın makyaj malzemelerini, makyaj yapmayı çok sever bakımlı ve taze bir görünümün en kolay yolu da güzel ve doğru bir makyajdan geçer. Gece davetlerinde, düğün gibi özel günlerde de mutlaka ışıl ışıl gösterişli makyajlar tercih ederiz. Fakat bazen çok iyi malzemeler de kullanılsa istenilen görüntü ve sonuç elde edilmeyebiliyor, bunun sebebi yanlış teknikler ya da yanlış ürünler kullanmak. Harika görünümler elde etmenin çok basit ipuçları var, siz de bir türlü yaptığınız makyajlardan memnun olamıyorsanız bir de bu ipuçlarını deneyin farkı göreceksiniz. Doğru makyaj nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir yazının devamında.

 

Doğru Makyaj : Öncelikle cildinizi temiz tutun

Makyaj yapmadan önce cildi ve tüm yüzü temizlemek önemli bir adımdır, tertemiz cilde ve gözlere uygulama yapmak kalıcı ve Doğru Makyaj ve görünüm elde etmenize yarar. Bu nedenle cilt tipinize uygun bir ürün yardımıyla makyaj öncesi yüzünüzü temizlemelisiniz.

Makyaj yapılacak bölgeleri makyaja hazırlamak:

Temiz cilde makyaj bazı uygulamak teninizi makyaja hazırlar. Ayrıca bazı makyaj bazları cilt sorunlarına yöneliktir. Örneğin gözenek genişliği sorunu yaşayanlar için gözenek küçültücü bazlar, yağlı ciltler için yağ kontrolu sağlayan bazlar, kuru ciltler için nemlendirici bazlar mevcuttur. Bu tür ürünlerle makyajın cildinizde en iyi şekilde durmasına yardımcı olursunuz. Ayrıca direkt olarak fondötenin ciltle temasını keser ve cildinizin bu tür ürünlerden dolayı tıkanmasına engel olur.

Makyaj bazları

Makyaj bazları sadece ten makyajı için değil, göz makyajı, dudak makyajı hatta kirpikler için bile bulunur. Eğer bir davete katılacaksanız ve kalıcılığı yüksek bir makyaj istiyor ve bir türlü bu görünümü yakalayamıyorsanız farklı bölgeler için makyaj bazları kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Doğru Makyaj ürünler seçmek

Gözleriniz, cildiniz, dudaklarınız için uygun ürünler tercih etmeniz de makyajınızın iyi görünmesi adına çok önemlidir. Fondöten seçerken cildinizden çok açık ya da çok koyu renkler seçmemeye özen gösterin. Ayrıca tonunu seçseniz bile cilt alt tonunuzu bilerek fondöten tercihinizi bu şekilde yapabilirsiniz bu sayede sarılık ya da pembelik gibi farklı görünümlerden kaçacak ve orantılı bir renk yakalayacaksınız. Cilt alt tonunuzu bileklerinizdeki damarları gözlemleyerek öğrenebilirsiniz. Mavi damarlar çoğunluksa soğuk, mor damarlar çoğunluksa sıcak eşitse nötr bir tona sahipsiniz demektir. Ruj tercihi yaparken de cilt alt tonunuz önemlidir, size soğuk kırmızılar ya da sıcak renklerin yakışıp yakışmayacağını bu şekilde analiz eder ve en iyi ürünü kullanırsınız. Göz renginizi ten renginizi es geçmeden kendi özelliklerinizi baz alarak en doğru ürünleri seçebilir size en yakışan makyajı uygulayabilirsiniz.

Yüz tipinizi baz alın:

Herkesin kendine has oranları var bu nedenle bir uygulama yaptığınızda başkasında iyi ya da kötü görünüyor diye sizde de aynısı olmak zorunda değil. Göz şekliniz küçükse kalın eyeliner uygulaması ya da smokey görünüm size uygun olmayacak gözlerinizi oldukça kısacaktır. Beyaz kalemler, aydınlık tonlarla ve bazı hilelerle gözlerinizi daha iyi gösterebilirsiniz. Ya da daha yuvarlak hatlarınız varsa kontür uygulaması yaparak yüzünüzü olduğundan daha kemikli ve ince gösterebilirsiniz. Her yüz aynı makyajda aynı güzellikte görünmez, en güzel bulduğunuz bölgeleri ön plana çıkarmak doğru makyaj tekniği olacaktır.

 

Kullandığınız ürünlerin temizliği:

Makyaj yaparken mutlaka fırçalar süngerler kullanılıyor. Tüm bu ürünlerin temiz olması hem cilt sağlığınız için önemli hem de yaptığınız uygulamanın iyi durması için. Mutlaka ekipmanlarınız temiz olsun. Ten makyajından önce kullandığınız süngeri mutlaka yıkayın ve hatta nemli olarak kullanın, bu şekilde ten makyajınız çok daha doğal ve eşit bir şekilde dağılacaktır.

 

Umarız yazıdan keyif almışsınızdır, fikirleriniz bizim için önemli lütfen yorumlar kısmında buluşalım. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like