PÜRÜZSÜZ SAÇLAR İÇİN 5 İPUCU

PÜRÜZSÜZ SAÇLAR İÇİN 5 İPUCU

By

Bakımlı ve sağlıklı hoş bir görünüme sahip olmanın belirleyicilerinden biri sağlıklı saçlardır. Donuk mat saçlara sahip olmayı kimse istemez. Maalesef şehir hayatı, kimyasal ürünlerin artması hava kirliliği gibi pek çok sebep saçların sağlıklı yapısını kaybetmesine ve bakımsız görünmesine sebep olabilir. Herkesin hayali ışıl ışıl parlayan pürüzsüz saçlara sahip olmaktır bu hedefe ulaşmak hiç de zof değil basit bakım ipuçlarıyla herkes pürüzsüz saçlara sahip olabilir, saç bakımı severler buyurun yazıya.

Saç yıkama

Saçları yıkamak ve temiz tutmak tabii ki pürüzsüz sağlıklı saçların ilk adımıdır. Önemli olan saçları doğru yıkamak ve doğru ürün tercihinde bulunmak. Şampuan seçimi sağlıklı saçlar için önemlidir. İçeriğinde silikon alkol türevi sert, zararlı saç diplerini tıkayacak içerikler bulunmayan şampuanlar seçmek doğal içerikli ürünler kullanmak önemlidir. Şampuan önce avuç içinde köpürtülüp ardından sadece saç diplerine uygulanmalıdır saç uçlarına direkt şampuan uygulaması yapmak saç tellerinizi matlaştırır ve uçlarını kurutur. Saç kremi ya da saç maskesi uygulaması yumuşak ve pürüzsüz saçlar için atlanmaması gereken bir adımdır. Bu ürünler sonrasında saçlarınızı soğuk suyla durularsanız çok canlı ve pürüzsüz saçlara kavuştuğunuzu göreceksiniz.

Düzenli tarama

Saçlarınızı düzenli şekilde taramak kökten zayıflamış saçları toplayıp saç derinizin hava almasına yarar bu sayede matlaşmış ve dolanmış saçlar toparlanır ve atılır. Uyumadan mutlaka saçlarınızı tarayın, top dişli mümkünse ahşap ya da bambu tarakla saçları taradığınızda kan dolaşımını hızlandırmış olacaksınız.

Doğal yağlarla bakım yapın

Doğal ürünlerin ve doğal yağların ne kadar şifalı olduğu bilinen bir gerçek. Saç bakımında da doğal yağların kullanımı oldukça faydalıdır. Pürüzsüz saçlar için doğal yağ içerikli maskeler kullanabilir, kendi edindiğiniz yağlarla karışımlar hazırlayarak evde doğal saç formülleri oluşturabilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz yağlar, hindistan cevizi yağı, karite yağı, tatlı badem yağı, prakaşi yağı, argan yağı gibi doğal yağlar. Direkt olarak saç boylarına ve uçlarına uygulama yapıp bir süre beklettikten sonra yıkayarak bile çok faydalı sonuçlar alabilirsiniz.

 

Duş sonrası ürünler kullanın

Duş sonrası durulanmayan katı formdaki kremler, sıvı saç kremleri, hyaluronik asit, amino asit ya da doğal yağ içeren saç serumları kullanımı da pürüzsüz saçlara kavuşmanıza yardımcı olur. Bu ürünlerden satın almadan evvel de mutlaka içerik okumalı paraben SLES silikon alkol gibi içerikler barındırıyorsa kullanmamanız önemli.

Kurutma işlemini nazik yapın

Duş sonrası sert havlular yerine mikro fiber havlular tercih edebilir, kurutma makinesi kullanmak yerine saçlarınızı kendiliğinden kurumaya bırakabilirsiniz.  Eğer kurutma makinesi kullanmak zorundaysanız düşük devirde kullanmalı ve kullanım öncesinde ısı koruyucu spreylerden faydalanabilirsiniz. Böylece saç tellerinizde kuruluk sorunu olmayacak ve doğal olarak saçlarınız pürüzsüz görünecektir.

 

Umarız yazıdan keyif almışsınızdır, tavsiyeleri beğendiyseniz ve kendi uyguladığınız yöntemler varsa bizlerle yorumlar kısmında fikirlerinizi paylaşın. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like