Evde Formda Kalmak

Nasıl Evde Formda Kalabiliriz?

By

Yaz mevsimine çok az kaldı plajlarda güvenle dolaşabilmek ve en önemlisi sağlıklı olmak için formda kalmak, ideal kiloya ulaşıp o kiloda kalmak çok önemli. Havaların ısınması sebebiyle herkes formda kalma yöntemlerini araştırıyor ve şok diyetlere hızlı kilo verme yöntemlerine yöneliyor fakat bu diyetisyenler ve hekimler tarafından çok sağlıksız bulunan bir yöntem. Önemli olan sağlıklı bir yaşam biçimi benimseyerek yavaş ve etkili bir biçimde form tutmak. Uzmanların önerini araştırıp derlediğimiz evde formda kalmak yöntemlerini bu yazımızda derledik keyifli okumalar.

 

Su tüketimi:

Su bedenimizin yakıtıdır, vücuda enerji ve zindelik verir boşaltım sisteminin iyi çalışmasına yardımcı olur toksinleri atmaya yarar metabolizmayı hızlandırır. Günlük hayatın içerisinde genel olarak su içmek atlanılıyor fakat mutlaka günde 8 10 bardak kadar su içmek ideal kiloya ulaşmak ve sağlıklı zinde bir bedene sahip olmak için büyük bir önem taşıyor.

Kahvaltının önemi:

Kahvaltı güne başlarken ilk yediğimiz öğündür ve hem fiziksel hem mental olarak güne hazırlanmamızı sağlar. Kahvaltı öğününde yüksek şekerli hazır gıdalar yerine ev yapımı reçel gibi tatlı türü tercih etmeli. Beyaz undan yapılan ekmek yerine tam tahıllardan yapılmış ekmek tüketilmeli. Yeşillik ve sebzeye yer verilmeli bu sayede bağırsakların çalışmasına destek verilmiş olacak.

Ara öğünler:

Kilo vermek ya da ideal kiloda kalmak için kendinizi aç bırakmamalı ve mutlaka öğünlere ara öğünler eklenmeli, örneğin kahvaltıdan sonra bir elma ve kefir ya da yeşil çay ve yoğurt gibi hafif atıştırmalıklar yenmeli vücut besinsiz bırakılmamalı ve uzun süre aç kalmamalıdır.

Şekeri hayatınızdan çıkarmayı deneyin:

Biliyoruz bu madde herkes için kolay olmayabilir şeker hem lezzeti hem de alışkanlık sebebiyle bırakılması kolay bir besin değil. Fakat çay kahve gibi gün içerisinde tüketilen besinlerden şeker çıkarılmalıdır. Tatlıları da rafine şeker yerine işlenmemiş şekerle, hurma veya balla tatlandırmak sağlık açısından çok daha faydalı bir seçim olacaktır.

 

Evde egzersiz yapın ve hareketsiz kalmayın:

Ekipman olmadan evde yapabileceğiniz pek çok egzersiz türü mevcut.  Kendinizi yormadan internet üzerinden videolar izleyerek zumba, pilates, yoga gibi sporlar yapabilirsiniz. Spor mağazasından ya da internetten sipariş vererek basit birkaç ağırlık, direnç bandı, ip gibi ürünlerle de hafif antrenmanlar yapabilirsiniz. Çevrimiçi ders paketi alabilir uzaktan bir hoca ile bu şekilde çalışabilirsiniz.

Keyifli bir yazı olmasını umuyoruz.  Sizler de formda kalma deneyimlerinizi bizimle yorumlar kısmında lütfen paylaşın. Sağlıklı günler dileriz.

You may also like