Gece Cilt Bakımı ipuçları !

By

Geceleri cilt bakımı hedeflediğiniz cilt görünümüne kavuşmanıza, cilt sorunlarını çözmenize çok daha hızlı şekilde yardımcı olacaktır çünkü vücut kendini gece yeniler hücre yenileme gibi önemli vücut işleyişi geceleri olur bu sebeple gece yapılan cilt bakımı, kullanılan ürünler oldukça önem taşır. Gündüz maruz kalınan hava kirliliği, güneş ışınları, makyaj cildinizi yorar ve doğru şekilde temizlenip bakım yapılmazsa kısa ve uzun vadede cilt sorunlarına sebep olabilir. Etkili bir gece bakımıyla harika bir cilde sahip olabilirsiniz, adım adım gece cilt bakımı dosyasını sizler için derledik.

Etkili temizlik

Derinlemesine bir temizlik yapmak cildinizi kullanacağınız ürünlere hazırlar, gün içinde tıkanan gözenekleri temizler. Ertesi sabaha temiz ve makyaja hazır bir cilde sahip olmanın ilk adımlarındandır. Eğer makyaj yapıyor ve güneş kremi kullanıyorsanız önce yağlı bir temizleyici kullanmanız bu ürünlerin kalıntılarını temizleyecektir.

Ölü deri temizliği

Ölü derilerden arınan bir cilt temizlik ardından uygulanacak serum krem gibi ürünleri çok iyi emecek ve aktive olmasını sağlayacaktır. Bunun için mikro taneli temizleyiciler kullanabilir, ipek yüz kesesi ile nazikçe cildinizi keseleyebilir, asitlerden faydalanabilirsiniz.

Tonik uygulaması

Cilt yapınıza uygun alkol içermeyen bir tonik seçimi önemlidir. Salisilik asit mandelik asit ya da glikolik asit içeren nazik asit içerikli tonikler cildinizi temizlemeye parlak görünmesine ve sivilce siyah nokta gibi cilt sorunlarının iyileşmesine yardımcı olur. Cildinizde bu gibi sorunlar yoksa doğal bitkilerden elde edilen ürünlerle hazırlanan yatıştırıcı tonikler de kullanabilirsiniz.

Serum

Serumlar konsantre formda oldukları için gece bakımında çok iyi işlev görürler. Cilt sorununuza ve yaşınıza göre serum tercihinde bulunabilirsiniz. 20li 30lu yaşlar kuruluk sorunu olanlar hyarolonik asit içerikli serumlar kullanabilir, yağ bazlı serumlar tercih edebilir. Yağlı ciltler mandelik asitli serumlar niacinamide içeren serumlar tercih edebilir. 30 yaş üzeri gündüzleri güneş kremi kullanma kaidesiyle retinol içeren serumlar kullanabilir, kolajen ya da c vitamini içeren serumlar tercih edebilirler. Bu sayede yaşlanma gecikir ince kırışıklıkların dolması sağlanır.

Göz çevresi bakımı

Göz çevresi oldukça hassas bir bölge olduğu için düzenli olarak bakım gerektirir. Morluk, kırışıklık gibi sorunlar ilk başta göz çevresinde başlayacaktır. Göz çevresine bu bölge için özel olarak üretilmiş serum ve nemlendirici uygulaması yapmak sabaha canlı ve parlak bir göz çevresi ile uyanmanızı sağlayacaktır.

Nemlendirici

Derin temizlemeden sonra mutlaka uyku öncesi cildi su bazlı veya yağ bazlı ürünlerle nemlendirmek mühimdir. Yağlı bir cilde sahipseniz jel formda su bazlı nemlendiriciler, kuru cilt tipindeyseniz doğal yağlarla zenginleştirilmiş yağ bazlı nemlendiriciler kullanabilirsiniz. Dudaklar da uykudan önce lip balm ya da dudak maskesiyle nemlendirilmeli.

Uyku maskesi

Haftada iki kez uygulayabileceğiniz bu ürünler aslında katı ve konsantre formda kremlerdir. Formları nedeniyle ciltte anında emilim olmaz gece boyunca cildinizde çalışmaya devam eder. Bu içerikler hem nemlendirici hem de probiyotik ya da hafif içerikli asitler sebebiyle siz uyurken cilt bakımınızı yapmaya devam eder. Cilt tipinize göre bir uyku maskesi edinip ne kadar faydalı bir ürün tipi olduğunu deneyimleyebilirsiniz.

Keyifli bir yazı olmasını umuyoruz, görüşlerinizi ve kendi bakım rutinlerinizi bizle paylaşmanız için yorumlar kısmında bekliyoruz. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like