Suya Dayanıklı Makyaj Nasıl Yapılır ?

By

Yaz mevsimi kapıyı çalıyor, tatil planları şimdiden hazırlanıyor. Yaz mevsiminde şehir hayatının nem yüksekliği, terleme, yaz yağmurları, deniz, güneş, havuz gibi tüm mevsimsel şartlar yapılan makyaja zarar veriyor ve bozulmasına sebep oluyr. Dayanıklı sağlam duran kalıcı bir makyaj yapmak günlük hayatında ya da tatilde makyaj yapmaktan ödün vermeyen kadınlar için oldukça önem taşıyor. Peki suya dayanıklı maykajın ipuçları neler? Nelere dikkat etmek gerekir. Ten makyajından, gözlere ve dudaklara kadar inceledik ve suya dayanıklı bir makyajın ipuçlarını yazdık.

İlk adım ten makyajı:

Temiz cildinize öncelikle mutlaka güneş kremi uygulayın, eğer cildinizin sadece rengini eşitleme amacınız varsa tinted yani renklendirici pigment içeren yüksek faktörlü güneş kremlerini tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem güneş korumanız hem de renk eşitliğiniz aynı ürünle sağlanacak. Eğer cildinizde daha kapatıcı bir görünüm tercih ediyorsanız waterproof bir fondöten seçebilirsiniz, bu içerikten önce cildinizi mutlaka koruyucuyla nemlendirin. Bir ipucu olarak da güneş altında vakit geçirecekseniz 2 saatte bir fondötenle güneş kreminizi karıştırıp cildinize uygulama yapabilirsiniz.

Kalıcılık arttıran malzemeler özelllikle mat ve pudra ürünlerdir, eğer elinizde ten renginize uygun ya da transparan pudra varsa özellikle waterproof ürünlere para harcamak zorunda değilsiniz. Krem ya da likit ürünlerinizin üzerinden pudra ürünle geçiş yaparsanız su geçirgenliği en aza indirgenir ve makyajın kalıcılığı artar.

Allık uygulamasında da krem alllık üzerine pudra allık geçebilirsiniz. Aydınlatıcı ürünler için de aynısı geçerlidir. Likit veya krem aydınlatıcı üzerinden pudra formdaki aydınlatıcıyla geçerseniz suya dayanıklı bir makyaj ortaya çıkarmış olacaksınız.

İkinci adım göz makyajı:

Suya dayanıklılık konusunda bizce en önemli makyaj bölgesi gözlerdir, akmayan bulaşma yapmayan ürünlerin kullanılmaması kötü bir görüntüye sebep olacaktır. Bu nedenle direkt olarak waterproof ürünler tercih etmelisiniz. Suya girecekseniz çok yoğun maskara uygulamasından kaçınmanız için daha iyi olur fakat yoğun kirpik görünümünden vazgeçemiyorsanız suya dayanıklı yapıştırıcıyla takma kirpik uygulaması yapabilirsiniz. Göz kalemi yerine suya dayanıklı mat jel eyeliner tercihi makyajınızın kalıcılığı için harika bir seçim olacaktır.

Üçüncü ve son adım dudaklar:

Dudak makyajında yaz trendleri için mat görünüm şu sıralar çok tercih edilmese de kalıcılık ve suya dayanıklılık açısından tercih sebebinin başında likit mat rujlar geliyor. Dağılmayacak, bozulmayacak dudaklar için ilk seçim mat rujlar olabilir ikinci ise “lip tint”ler bu ürünler de gloss ya da saten formdaki rujlara göre nispeten daha kalıcılar. Fakat dudak kolay tazelenen bir ürün olduğu için bizim önerimiz kalıcılık yerine güneş koruması içeren renkli lip balmlar kullanmanız ve düzenli olarak bunu tazelemeniz. Bu sayede dudak gençliğinize zarar gelmeyecektir.

Yazıdan keyif almış olmanızı umuyor sağlıklı ve güzellik dolu günler diliyoruz, bizlerle fikirlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın…

 

 

You may also like