İpek Kirpik Uygulaması Nedir? Nasil Yapılır?

By

Kuaförler kadar güzellik merkezlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte kalıcı güzellik işlemleri artış gösteriyor ve pek çok kadın pratikliği ve devamlılığı sebebiyle bu tür işlemleri günlük rutinlerini kolaylaştırmak amacıyla tercih ediyor. Yarı kalıcı bir güzellik işlemi olan ipek kirpikte bu işlemler arasında en popüler olanlardan biri. Çok yaygın bir uygulama olsa da yaptırmayı düşünenler ve işlem hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için ipek kirpik uygulaması hakkında her şeyi sizler için araştırıp derledik, keyifli okumalar.

 

İpek kirpik nedir?

İpek kirpik uygulaması kişinin kendi kirpikleri üzerine özel bir solüsyon yapıştırıcı ile uygulanan ipek malzemesinden yapılmış kirpiklerin tek tek uygulanmasıdır. İşlemin yaygınlaşması ile uygulanan kirpiklerin malzemesi değişkenlik gösterebiliyor. İpek kirpikte bir diğer uygulama da vizon kirpik. Tercih görünüme göre seçiminizi yapabilirsiniz.

İpek Kirpik uygulamasından önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • İpek kirpik işleminde kirpiklerinizin üzerine medikal yapıştırıcı yardımıyla tek tek ipek ya da vizon kirpikler yapıştırılır. Bu kirpiklerin numaraları vardır ve bu numaralar takılan kirpiğin yoğunluğunu temsil eder. 3D 4D 5D 6D gibi, ister hepsini aynı boyutta ister farklı kombinasyonlarla işleminizi yaptırabilirsiniz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken kişinin kendi kirpik yapısının göz önünde bulundurulmasıdır. Zayıf kirpiklere sahip kişilerin tamamen yoğun uygulamalardan kaçınması önemlidir aksi halde kendi kirpiklerinin uzun vadede daha da zayıflayıp dökülmesine neden olunabilir.
  • Bu sebeple gideceğiniz güzellik merkezi özenle seçmeli alanında uzman kişilere bu uygulamayı yaptırmanızı tavsiye ederiz.
  • İşlemden önce banyo yapmanız faydanıza olacaktır, işlemden sonraki 24 saat su ile temas etmemeniz gerekiyor.
  • Temiz bir yüze uygulama yapılması da kalıcılık anlamında önemli.
  • Gittiğiniz merkezin kalitesinden emin olmalısınız, kalitesiz yapıştırıcı kullanımı gözünüzde çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabilir. Gözler enfeksiyon almaya açık organlardır bu nedenle göz çevresine yapılacak her işlem için ekstra dikkatli olmak sağlığınız açısından önem taşır.
  • İşlemi yapan kişi uygulamaya hakim olmalı göz yapınızı analiz edip ifadenize ve kirpik yapınıza en uygun işlemi sizin için sağlayacak deneyimde olmalıdır.

İpek kirpik işleminin süresi ve kalıcılığı nasıldır?

  • İpek kirpik uygulaması yaklaşık 40 dakika kadar sürmektedir, işlem sonrasında rahatlıkla hayatınıza devam edebilirsiniz.
  • Uygulama yapıldıktan itibaren kullanım süresi maksimum 1 aydır, ara sıra dökülmeler olabilir bu dökülmelerin yoğunluğuna göre 15 günde bir rötuş işlemine gidebilir ayda bir kirpiklerinizi yeniden yaptırabilirsiniz.

İpek kirpik sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

  • Yaptırdıktan sonra 48 saat dikkat etmeli özellikle ilk 24 saat su ile temas etmemelisiniz.
  • Kirpiklerinizle oynama ihtiyacı hissetseniz de kirpikleri ovalamamaya özen göstermelisiniz.
  • Cilt temizliğinde yağ bazlı temizleyici kullanıyorsanız kirpiklere değdirmemeye dikkat etmek gerekir.
  • İşlem sonrasında genelde merkez tarafından maskara fırçasına benzeyen kirpik tarağı verilir, düzenli olarak kirpiklerinizi taramalısınız. Tarama işlemi kirpiklerinizin kalıcılığı ve düzenli görüntüsü için önemlidir.

İşlem ücreti nedir?

Merkezin lokasyonuna ve kalitesine göre değişebilmektedir ve 150-400 lira aralığında farklılık gösterebilmektedir. Kirpik yoğunluğu ve malzemesi de fiyata etki edebiliyor.

 

Umarız yazı ipek kirpik uygulaması hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olmuştur, fikirlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Sağlık ve güzellik dolu günler!

 

You may also like