KORE Cilt Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır?

By

Koreli kadınların ciltlerinin ne kadar sağlıklı, pürüzsüz, parlak ve temiz göründüğüne dikkat ettiniz mi? Cilt bakımlarına fazlasıyla özen gösteriyor ve karşılığını şahane görünen ciltlerle alıyorlar. Kore kadınlarının dünyada dikkat çeken özellikleri ciltleriyken rutinleri de merak edildi ve bakım rutinleri trendler arasında yerini aldı. Cilt bakım rutinlerine yeni uygulama şekilleri ve yeni ürün çeşitleri eklenmesine sebep olan bu son moda rutin neler içeriyor beraber inceleyelim.

 

Kore cilt bakım rutininde oldukça fazla adım var, 8 – 10 adımda uygulanan bu rutin parlak ve sağlıklı bir cilt vaat ediyor. Koreli kadınların ciltlerini incelerseniz bu vaat pek de yanlış değil gibi. Serumlar, nemlendiriciler kimyasal ve fiziksel peelingler içeren bu rutinin detayları yazının devamında…

Cilt temizliği kore cilt bakımının ilk adımı ve kore kadınları cilt temizliğine oldukça önem veriyor. Çift aşamalı temizlik uygulanan bu rutinde önce yağ bazlı bir temizleyici ile güneş kremi ve makyaj yağ ile iyice çözünüp ılık suyla yıkanıyor, ardından cilt ihtiyacına göre asit ya da vitamin içerikli jel veya köpük formda temizleyici ile ikinci temizlik aşaması uygulanıyor.

Temizleme işleminde rutine haftada 2 veya 3 kez peeling ekleniyor. Peeling uygulamasını çoğunlukla salisilik asit gibi içeriklerle zenginleştirilmiş asitli kimyasal peeling olarak tercih ediyorlar. AHA, BHA ve PHA içerikli kimyasal asitler tercihen güneşsiz günlerin öncesinde uygulanıyor çünkü asitler cildi yenilerken cilt bariyeri inceliyor bu, sayede leke gibi problemlerin önüne geçiliyor. Hassas cilde sahip kişiler peeling uygulamasını yalnızca haftada bir daha düşük dozajda asitlerle yapıyor.

İki aşamalı temizlik bittikten sonra tonik uygulamasına geçiliyor. Tonik uygulamasında ise yine cilt tipine ya da hedefe göre tek bir tonik veya T bölgesine ayrı yanaklara ayrı bir tonikleme işlemi yapılıyor.

Ardından kore cilt bakımının güzellik sektörüne kazandırdığı “essence”lar rutine giriş yapıyor. Türkiye raflarında esans olarak yerini alan bu yeni ürün tipi serum ve tonik karışımı bir ürün. Tonik uygulamasından farkı pamukla uygulama yerine direkt ellerle cilde yedirilmesi, ince yapısı sayesinde kolay emiliyor ve pratik. Kendinizi şımartmak ve cilt bakım rutininize yenilik katmak istiyorsanız esanslara bir şans verebilirsiniz.

Cilt esansı emdikten sonra cilde serum uygulanıyor, serumlar genellikle konsantre ürünler ve likit formları nedeniyle cildin alt tabakalarına kolay nufüz ediyor. C vitamini, hyarulonik asit, salyangoz özü koreli kadınlar tarafından beğenilen popüler serum türleri.

Tüm bunlardan sonra maske işlemi geliyor, kağıt maskeleri hayatımıza kore cilt bakımı soktu ve bu rutinin de bir parçası. Pratikliği nedeniyle kağıt maske tercih edilse de siz evde yaptığınız maskelerden uygulayabilir veya soyulabilir maskelerden de kullanabilirsiniz.

Maske uygulaması ardından göz çevresi bakımı geliyor, canlı bakan gözler ve aydınlık göz çevresi için bu adım çok önemli.

Nemlendirici ile rutinin son adımı uygulanıyor, cilt tipine ve ulaşılmak istenen hedefe yönelik içeriğe sahip bir nemlendirici ile son dokunuş yapılıyor ve ferah temiz bir uykuya geçiliyor.

You may also like