VİTAMİN TAKVİYELERİ ÖNERİLERİMİZ

By

Vitamin takviyesinin önemli özellikle pandeminin ortaya çıkması ile iyice anlaşılır oldu. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, vücut direncini arttırmak, anti-aging bakım yapmak, cilt ve saç sağlığını arttırmak gibi sebeplerden de vitamin takviyesi almak önemli. Günümüzde ne yazık ki suni ve hibrit tohumlarla üretilen sebze ve meyveler tüketiyoruz bu nedenle organik olmayan bu besinlerin de besin değeri daha düşük oluyor. Hayvansal ürünlerde de aynısı geçerli suni yemlerle beslenen hayvanlar tüketildiği için kaliteli besin içeriğiyle ve besin değeri yüksek ürünlerle beslenmek son yıllarda ulaşılabilir bir durum değil. Bu nedenle pek çok vitamin, mineral gibi bileşenleri dışarıdan tüketmek zorunda kalabiliyoruz. Bizler vücudun işleyişini özellikle saç cilt tırnak bakımından gerekli takviye önerilerimizi sıraladık bu takviyeleri tüketmeden önce mutlaka bir kan testi yaptırmalı ve doktorunuza danışmalısınız.

C VİTAMİNİ

C vitamini insan vücudu tarafından üretilemez bundan dolayı beslenme veya takviye yoluyla c vitamini alabiliriz. C vitamininin kas, kemik ve doku güçlendiren kolajen proteini oluşturmak başlıca görevlerinden biridir. Askorbit asit olarak da bilinir. Vücudumuz için son derece faydalı bir vitamin türü ve besin öğesidir. C vitamininin, enfeksiyon hastalıkları ve kansere karşı korunmada, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli görevleri vardır ve antioksidan üretimi yapar bu sebeple özellikle cilt için son derece faydalıdır. Genç parlak ve sağlıklı bir cilt görünümüne ulaşılmasını sağlar.

D3 K2 VİTAMİNLERİ

İki vitamini bir arada önereceğiz sebebi doktorların ve uzmanların bu iki vitaminin birlikte tüketilmesinin daha doğru ve faydalı olduğunu belirtmesi sebebi D3 vitaminini K2 vitamini ile birlikte alındığında, D vitamininin içerdiği kalsiyumun damarlarda birikmesini önlemek ve kemikler tarafından gerektiği yerde emilmesini sağlamak. D3 k2 vitaminlerinin Faydaları ise şöyle;

  • Kardiyovasküler sistemin sağlıklı olmasını sağlar.
  • Bağışıklık sisteminin işleyişine yardım eder.
  • Kas kemik büyümesi ve yoğunluğunun artmasında rol oynar.
  • Kan şekeri dengesini düzenlemede etkin rol oynar.

 

 

H VİTAMİNİ (BİOTİN)

Biotin dokuların oluşmasını ve doku yenilenmesini destekler. Cilt saç ve tırnak sağlığı için önemli bir vitamindir sebebi cilt saç tırnak için temel yapı proteini olan keratin üretiminde görev almasıdır. Cildin su tutmasını sağlar ve cildin su dengesini de düzenlenmesinde rol oynar. Eksikliği tırnakların zayıflamasına saçların dökülmesi ve uzama hızının yavaşlamasına cildin donuk ve mat görünmesine sebep olur.

ÇİNKO

Çinko antioksidan etkisi sayesinde bağışıklık sistemi hücrelerini koruyarak hücrelerin aktivitelerini yerine getirebilmesine yardımcı olur.  Böylece hastalıklara yakalanma riski azalır. Antioksidan etkinliğin haricinde bağışıklık sisteminin önemli bir grubu olan T lenfositlerin olgunlaşma süreci içinde çinko mineraline ihtiyaç vardır.

 

GLUTATYON

Glutatyon vücudumuzda doğal olarak üretilir ve bir ana antioksidandır sebebi ise glutatyonun serbest radikalleri yakalayarak karaciğere taşıması ve burada yenileyerek tekrar işlev görmesidir. Glutatyon bağışıklık güçlendiren hastalılardan korunmayı sağlayan ve vücudun direncini arttıran moleküllerden biridir. Yaşlanma, kanser, kalp damar hastalıkları gibi hastalıkları önler yaşlanmayı geciktirir.

OMEGA 3

  • Omega-3 uzun zincirli, çoklu doymamış yağ asitleri grubuna verilen isimdir. Omega 3 fiziksel ve ruhsal sağlık için önemli bir bileşendir faydaları şu şekilde; kalp hastalığı riskini azaltmak, astım yüksek tansiyon gibi hastalıkları önlemek. Kolestrol trigliserit seviyelerini düşürmek, cilt sağlığını arttırmak.

 

Tekrar belirtmekte fayda var ki mutlaka bir takviye almadan doktorunuza danışmak önemlidir, her beden farklıdır ve herhangi bir zararı olmayan bir ürün sizde farklı bir reaksiyon verebilir. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. Sizler de kendi kullandığınız takviyeleri ve deneyimleri bizlerle yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like