EVDE YÜZ MASAJI

NASIL EVDE YÜZ MASAJI YAPARAK GENÇLEŞİLİR ?

By

Cilt dokusu cilt tipine, çevresel ve genetik faktörlere, yaşlanma ve yapılan bakıma göre bozulabilir ve elastikiyetini kaybedebilir. Elastikiyetini kaybeden ciltte ince çizgi görünümü artar, kırışıklık görünümü belirginleşir ve yer yer sarkmalar meydana gelir. Kozmetik olarak bakımını yaptığımız cildimize yüz masajının da mucizevi şekilde iyi geldiğini biliyor muydunuz? Yüz masajı hem ruhsal olarak bir rahatlama ve gevşeme sağlar hem de cildin yer çekimine karşı savaşına destek verir ve cildi zamanla olduğundan çok daha genç gösterir varsa şişkinlikleri giderir. Yüz masajı için ille de çok para harcamanıza hatta evinizin konforundan çıkmanıza bile gerek yok. Sizler için son zamanlarda botoksun muadili görülen ve popüler olan evde yüz masajı nasıl yapılır bölgesel olarak inceledik ve yazdık.

 

Öncelikle yüz masajı yaparken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedelim;

Mutlaka eller yıkanmalı ve temiz olmalıdır.

Cilt temizleme rutininizi uygulayıp, cildi temizleyip hazır etmelisiniz.

Cilde canınızı yakacak kadar çok fazla baskı uygulamamalısınız.

Ellerinizi rahat hareket ettirmek için endişenize ve uyguladığınız bölgeye göre yağ kullanmalısınız.

Evde yüz masajı yapmak gayet basittir sizler için bazı bögelerlere göre evde yüz masajı nasıl yapılır inceledik işte bazı yüz masajı teknikleri…

Yanaklar için masaj hareketleri:

Kocaman bir gülümseme yapın, gülümseyebildiğiniz kadar gülümseyin ve elmacık kemiklerinizin altını ellerinizle destekleyin. Hareketleri kolaylaştırmak için jojoba yağından destek alabilirsiniz. Daha sonrasında yanak kasınızı gülümserken yukarı doğru çekin ve 10 saniye kadar bu şekilde durun. Daha sonra sağ ve sol yanak için bu işlemi gerçekleştirin. Sonrasında bu hareketi 10 kez iki yanak için de tekrarlayın. Bu masajı haftada iki üç kez yapın uzun vadede sonuçları gözlerinizle göreceksiniz.

Şakaklar için masaj hareketleri:

Bu masajda işaret ve orta parmağınızı kullanın. Parmaklarınızı burnunuzun üst kısmına yerleştirin ve şakaklarınıza doğru daireler çizerek hareket ettirin. Hassas ve nazik bir biçimde uygulayın. Hareketi 15 ila 20 kez tekrar edin.

Alındaki çizgilenmeler için masaj hareketleri:

Baş parmaklarınızı kulaklarınızın yanına kıvırarak yerleştirin ve diğer 4 parmağınızla şakaklarınızı tutun. Kaşlarınızı yukarı kaldırmaya çalışırken parmaklarınızla alnınızı aşağı doğru hareket ettirmeye çalışın. 30 saniye bu şekilde bekleyin. Alın çizgileriniz azsa bunu günde iki kere tekrar edin. Çizgiler derinse günde üç kez tekrarlayın. Haftada 3 kez bu şekilde uygulama yapabilirsiniz.

Gözler için masaj hareketleri:

 

Kaşlarınızı kaldırabildiğiniz kadar kaldırın ardından gözlerinizi kapatın ve göz bebeğinizi aşağı yukarı hareket ettirin. Bu egzersiz göz kapaklarınızın güçlenmesini sağlayacaktır. Göz altı morluklarını ve kırışıklıklarını önlemek için göz altınıza parmak uçlarınızla nazik bir şekilde masaj yapın. Daha sonra göz altı derinizi yukarı doğru gerip bırakın. Göz altına masaj yaparken gözleriniz açık olmalı ve hatta açabildiğiniz kadar çok açmaya gayret edin. Bu yöntem göz altı morluklarını ve kırışıklıklarını önlemek için oldukça işe yarayan hareketlerden oluşur. Kan akışının hızlanmasını sağlar ve göz altı kaslarınızın güçlenmesine yardımcı olur.

Burun için masaj hareketleri:

Sağ elinizin baş parmağı ve işaret parmağıyla burun kemiğinizin olduğu yeri köprü gibi tutun. Sıkıca tutarak aşağı doğru hareket ettirin. Bu sırada sol elinizin işaret parmağını üst dudağınızın üzerine yaslayarak burnunuzun ucuna koyun ve yukarı doğru hareket ettirin. Her zaman parmağınızı burun ucunda hissetmeniz gerekir. Bu egzersizi 40 kez tekrarlayarak yapın.

Yüz masaj aletleri kullanımı:

Face roller ve gua sha taşı gibi doğal taşlardan yapılan yüz masaj aletleri edinerek daha kolay ve basit şekilde de yüz masajı yapabilirsiniz. Bu ürünleri edinirken doğal taş olmalarına plastikten yapılmamalarına dikkat etmelisiniz. Gua sha ve face rollerla doğal yağları birlikte kullanarak yapacağınız masaj hareketleriyle de harika gergin görünümler elde edebilirsiniz.

 

 

Dileriz keyifle okumuşsunuzdur. Yüz masajı hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlar kısmında fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Sağlıklı ve ışıltılı günler dileriz.

 

You may also like